Hayao Miyazaki'nin Yeni Filmi How Do You Live?'in Tamamlanması En Az Üç Yıl Daha Sürecek!
Studio Ghibli yapımcılarından Toshio Suzuki, Hayao Miyazaki’nin yeni filmi How Do You Live?’in bir dakikasını hazırlamanın bir ay sürdüğünü ve filmin yalnızca 36 dakikasının tamamlandığını belirtti.

Studio Ghibli yapımcılarından Toshio Suzuki, Entertainment Weekly'e verdiği röportajda, Hayao Miyazaki’nin yeni filmi How Do You Live?’in (Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka) koronavirüs (COVID-19) salgınına rağmen yapım çalışmalarının sürdüğünü fakat henüz 36 dakikası tamamlanan filmin bir dakikasını hazırlamanın bir ay sürdüğünü ve filmin tamamlanmasının en az üç yıl daha süreceğini açıkladı.

The Wind Rises (2013) filminden sonra emeklilik kararını açıklayan sinema dünyasının dahi yönetmenlerinden Hayao Miyazaki, 2016 yılında yeni bir proje ile geri döneceğinin müjdesini vermiş ve  Genzaburou Yoshino’nun 1937 yılında yayımlanan aynı adlı başyapıtından uyarlanan How Do You Live? (Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka) filmi üzerine çalışmalarına başlamıştı. Film, babasının ölümü ardından amcası ile yaşamaya başlayan Koperu isimli bir gencin kendi içsel yolculuğu ile birlikte, insanca yaşamayı sorguluyor. 

2020 yılında görücüye çıkması beklenen filmin, prodüksiyon sürecinin tahmin edilen süreden çok daha yavaş ilerlemesi sonucu Toshio Suzuki, geçtiğimiz yıl Ekim ayında filmin animasyonlarının yalnızca yüzde 15’inin tamamlandığı açıklamıştı.

Herşeyin elde çizildiğini belirten Suzuki, filmlerde artık daha fazla kare olması nedeniyle yapım sürecinin daha uzun sürdüğünü söyledi. My Neighbor Totoro filminin yapımının sekiz personelle sekiz ay sürdüğünü, How Do You Live?’de ise altmış animatör ile çalışmalarına rağmen bir dakikalık animasyonun bir aylarını aldığını açıkladı. Üç yıl içinde tamamlanmasını umdukları filmin, büyük fantastik bir macera olacağını belirtti. 


Ayrıca Toshio Suzuki, Hayao Miyazaki'nin oğlu ve anime yönetmeni Gorou Miyazaki'nin (Tales from Earthsea, From Up On Poppy Hill) de, bir CG prodüksiyonu üzerinde çalıştığını doğrulayarak, İngiltere'den çok zeki bir kızın hikayesini konu alacağını sözlerine ekledi. 

Gorou Miyazaki'nin ilk filmi Earthsea Tales, 2006 yılında çıkış yapmıştı. 2011 yılında yayınlanan Coquelicot-zaka kara (From Up On Poppy Hill) filminin ardından Gorou, 2014 yılında Astrid Lindgren'in İsveç çocuk masalından uyarlanan, CG animasyonlu Sanzoku no Musume Ronja isimli birde anime serisine imza atmıştı.

Hayao Miyazaki’nin yeni filmini izleyebilmek için uzun süre beklememiz gerekse de, hayal kırıklığına uğramayacağımız kesin. Siz ne dersiniz?


Kaynak: ANN, IndieWire

I'm just a soul whose intentions are good..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları