Hangi Ülke Hangi Animeyi İzlemiş?
Crunchyroll, 2016 yılında ülke bazında hangi animenin izlendiğini harita üzerinde göstermiş. Görünen o ki Türkler ile Japonlar'ın anime zevki örtüşmüyor.

2016 geneline baktığımızda çok kötü bir yıl olsa da animeler açısından verimli bir yıl oldu. Bu veriden yola çıkan Crunchyroll, 2016 yılında dünyanın neler izlediğine yoğunlaşmış ve bunu grafikleştirmiş. Dünya geneline bakıldığında pek çok ülke aynı anime üzerine yoğunlaşmış ve bu animeyi tercih eden bu ülkelerden biri de biziz. Re: ZERO Crunchyroll üzerinde ülkemizde de en çok izlenen anime olmuş.

Image

Animenin anavatanı Japonya ile zevklerimizin uyumlu olmadığı da bu şekilde resmiyete kavuşmuş oldu. Türkler'in popüler anime algısı ABD, Rusya ve Avrupa ülkelerindeki anime severlerle benzerlik gösteriyor, en azından bu halimizle Avrupai(!) olduğumuzu söyleyebiliriz.

Image

Peki Crunchyroll bu bilgiyi nasıl grafikleştirdi? Her ülkede en popüler olan animeyi belirlemek için o ülkede animenin ilk bölümünün kaç tekil tarafından izlendiğine baktı. Serilerin tamamlanma sayısı da kriter olsaydı liste değişir miydi merak ediyorum. Crunchyroll'un bu şekilde değerlendirmesi ile 50 bölümlük animenin şansı 12 bölümlük bir animeye kıyasla daha düşüktü, hoş 50 bölümlük animeyi tamamlamaya üşenen pek çok izleyiciyi sayarsak tablo yine benzer olurdu sanırım. Bu yıl Crunchyroll'da yayınlanan 165 animenin tamamı bu listede değerlendirildi. Bu nedenle One Piece ya da Case Closed gibi uzun süren animeleri lütfen listede aramayın. :)

Re: Zero'yu kimler izledi, kimler izlemedi? Hadi oylayalım!

Re: Zero'yu kimler izledi, kimler izlemedi? Hadi oylayalım!
"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları