Hak Ettiği Değeri Görmeyen Animeler #1 - Kingdom
Bir yolculuğa var mısınız? Antik Çin'e gidiyoruz!

YAZAR NOTU

    Konumuza geçmeden önce; benim gibi tarihi animelere zaafı olan, orduların çarpışmasını, orduları yöneten kişileri gördükçe gaza gelen birisiyseniz kesinlikle kaçırmamanız gereken bir seridir. Seri çince değil japonca seslendirilmiştir.

KONU

    Savaşların ve krallık mücadelelerinin olduğu dönemde eski Çin'de, anne ve babalarını savaşta kaybetmiş Shin ve Hyou adında iki çocuk yaşamaktadır. Hayatlarına köle olarak devam eden bu iki çocuğun en büyük hayali kölelikten kurtularak büyük bir general olmaktır.

Bir gün bu iki çocuğu gören devlet büyüklerinden Shou Bunkun, Hyou'yu kraliyet sarayında yetiştirmek üzere yanına alır. Shin ise hayatına yalnız devam etmeye başlar.

Yakın zamanda Çin Kralı'nın kardeşi tarafından bir isyan başlatılır ve Hyou yaralı kurtularak Shin'in yanına döner. Shin'e bir köy haritası vererek oraya gitmesini ister ve hayatını kaybeder.

Şok içinde haritadaki yere giden Shin, vardığında Hyou'ya birebir benzeyen biriyle karşılaşır. Bu Çin Kralı Ei Sei'dir. Hyou aslında Çin Kralı'nı korumak için kullanılmıştır.

ANA KARAKTERLER

    Seriye ait ana karakterlerimize bir göz gezdirelim.

Xin Li

Image

    Hikayenin etrafında döndüğü asıl karakterdir. Beraber büyüdüğü Piao adındaki arkadaşıyla birlikte büyüyüp yeryüzünün en güçlü generalleri olmak için çabalarlar.

Zheng Ying

Image

    Qin Devleti'nin kralıdır. Ülkesindeki kendisine muhalif güçleri yenip sonrasında yedi ülkeyi birleştirip Çin İmparatorluğu'nu kurmak ve ilk imparator olmak istemektedir.

Qiang Lei

Image

    Xin'in general olma yolundaki ilk katıldığı Wudaki(5 kişilik küçük birlikler) silah arkadaşlarından.

Diao He Liao

Image

    Zheng ve Xin'in haydut köyünden kaçmasında yardımcı olan ve sonrasında Xin ile birlikte yaşamaya başlayan bir karakter.

BONUS: Qi Wang

Image

    Qin Devleti'nin altı büyük generalinden biridir. Qin'in canavar kuşu olarak da bilinir. (Aslında kendisi ana karakter değil fakat bu listeye eklemiş olmasam ayıp etmiş olurdum.)

    "Spoiler" "Spoiler" Piao'nun ölümüyle başlayan olaylar dizisinin Qi Wang'ın ölümüyle bitimine kadar olan bölümündeki önemli olayları değerlendirelim. Dağ insanlarının sadece ilk bölümlerde gösterilmesi birazcık yetersizdi sadece yönetimi geri almak için kullanıldılar ve kenara atıldılar gibi oldu. Dağ insanları demişken 34. bölümde bahsedilen Xiongnu Kabilesi'nin Asya Hun Devleti olduğunu biliyor muydunuz? Google'da "Xiongnu" diye aratırsanız görebilirsiniz. Dao Wei'nin ölümüne gelelim; kesinlikle seride ilk üzüldüğüm sahne oldu köyde onu bekleyen birisi varken ölmesi ayrı bir üzüntü vermişti bana fakat görevini başarıyla yerine getirmişti! Qiang Lei'ın ablasının ölümü ise ilk sezonda yeterince yer bulmadı ablasını öldüren kızı bulmak için elinden geleni yapacağı aşikar. Diao ise Muta'dan aldığı üfleme dartını daha çok kullanmasını beklerdim fakat umduğumu bulamadım. Gelelim 38 bölüm arasındaki en önemli olaya, Qi Wang'ın ölümüne. Ölümü bile muhteşemdi animeler arasında gördüğüm en iyi savaşçılardandı ve beni derinden etkileyen birisi oldu. Bu bölümü noktalamadan önce son olarak şunu söyleyeceğim Xin ikinci savaşına gitmeden önce zırh almıştı niçin onu savaşta kullanmadı acaba?

GENEL DEĞERLENDİRME

PUANLAMA

Görsellik: 4

Seslendirme: 8

Senaryo: 10

Karakterler: 10

İşleniş: 9

GENEL PUAN: 8,2

SERİNİN YETERSİZ KALDIĞI NOKTALAR

  • Çizimler
  • Müzikler
  • Atlanmış detaylar
  • Gösterilmeyen karakterler

NOT: Serinin şu anda mevcut iki sezonu bulunmaktadır. Mangası 500. sayıyı devirmiş ve hala devam etmektedir.
NOT: Çizimlerini görünce çok uzun süre ertelediğim bir animeydi çizimleri bir kenara atıp başladım boş vaktimin olduğu bir gündü, 38 bölümü 24 saat içinde bitirdim. Çizimleri boş verin 2-3 bölüm izleyin, sonrası kendiliğinden gelecektir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları