Gundam: Hathaway's Flash Üçleme Filminin Fragmanı ve Kadrosu Açıklandı
Bugüne kadar hiç bir uyarlaması yapılmamış olan roman serisinin, film üçlemesinin 70 saniyelik ingilizce altyazılı fragmanı Gundam.info portalında yayınlandı.

Tomino Yoshiyuki'nin* Şubat 1989 ile Mayıs 1990 yılları arasında yayınlanmış olan Mobile Suit Gundam: Hathaway's Flash (機動戦士ガンダム 閃光のハサウェイ kidō senshi Gundam senkō no Hathaway) üç romanlık serisinin film projesinin Fragmanı Gundam.info sitesinde yayınlandı. Roman uyarlaması olacak proje film serisine de üçleme olarak uyarlanacak.

Ç.N.: Tomino Yoshiyuki aynı zamanda Mobile Suit Gundam evreninin yaratıcısıdır. Şanslı olarak kendisi ile tanışıp fotoğraf çektirme şansım da olmuştu zamanında.

Cuma günü resmi Gundam.info sitesi projeye ait ingilizce altyazılı fragmanı ve kadrosunu açıkladı;

  • Shukou Murase (Ergo Proxy, Gangsta., Witch Hunter Robin, Genocidal Organ, Mobile Suit Gundam F91, Mobile Suit Victory Gundam, New Mobile Report Gundam Wing) üçlemenin yönetmeni.
  • Yasuyuki Mutou (Basilisk, Mobile Suit Gundam Unicorn RE:0096, Deadman Wonderland) script yazarı.
  • Pablo Uchida, Naoyuki Onda ve Shigeki Kuhara ise Haruhiko Mikimoto'nun orjinal romandaki tasarımlarını animasyona uyarlamalayacak.
  • Hiroyuki Sawano (Attack on Titan, Mobile Suit Gundam Narrative, Mobile Suit Gundam UC) üçlemenin müziklerini yapacak.
  • Sunrise, yapımcı firma.
  • Yoshiyuki Tomino, Hajime Yatate orjinal eser.
  • Hideki Nakamura, sanat yönetmeni.
  • Ryukou Masuo, Tomohiro Fujie CG yönetmeni.
  • Koji Kasamatsu  ses yönetmeni.
  • Daisuke Imai editör.
  • Eriko Kimura kayıt yönetmeni.

Fragmanın açılışında görüldüğü üzere, üçleme serisi "UC NexT 0100 Project" altında NT'den sonraki 2. proje olarak lanse edildi. İlk proje olan Mobile Suit Gundam Narrative (Kidō Senshi Gundam NT) 30 kasımda Japonya'da gösterilmişti. Amerika'daki gösterimi ise 19 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Projenin devamı olana bu üçleme ise önümüzdeki kış karşımıza çıkacak. Resmi bir kesin yayın tarihi şuan için açıklanmış değil. Diğer filmlerin ise 1 veya 2 yıl ara ile yayınlanması bekleniyor.

Üçlemenin hikayesine deyinecek olursak; Hikaye UC0105 yılında geçmekte** ve Hathaway Noa'yı konu almakta. Hathaway Noa ilk olarak Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack filminde karşımıza Federasyon gemi kaptanı Bright Noa'nın oğlu olarak çıkmaktadır. Roman Char's Counterattack (Bu hikaye UC0093 yılında geçmektedir) sonraki dönemi, Char'ın neden olduğu 2. Neo Zeon savaşından 20 yıl sonrayı konu almaktadır.

Ç.N.: Gundam evrenine aşina olanlar UC'nin Universal Century anlamına geldiğini ve takvimin insanlığın uzaya ilk yerleştiği (kolonileştiği) zamanda başladığını bileceklerdir. Side 1 olarak nitelendirilen uzay kolonisinin inşaasının tamamlanıp yerleşmenin başladığı gün sıfır kabul edilmektedir.

Image

Ç.N. : Mecha ve Gundam evrenine soğuk bakan çoğu anime sever için yan bilgi olması adına özellikle yazmak istediğim bir bilgi var. Bu tür teknolojiler yada kurgu bilim hikayelerinin aşırı gerçek dışı olması kanısı yüzünden çoğu kişi bu evrenlere uzak durmaktadır. Gundam evrenindeki çoğu ütopik görünen kurgusal teknolojiler aslında kuramsal ve teorik olarak gerçekliği olan bilimsel dayanaklara dayanmaktadır. Bunlara örnek vermek için size iki adet wikipedia linki paylaşıyorum.

  • İnsanlığın uzayda kolonileşmesine dair; O'Neill cylinder
  • İhtiyaç duyulan enerjinin karşılanması için temel alınan füzyon reaksiyon teoremi; Helium-3

Son olarak orjinal romana ait birkaç görsel ile yılın ilk makalesini sonuna geliyorum.

Image

Image

ImageImageImage

KaynaklarCrunchyroll, ANN, Gundam.wikia

1983 yılında İstanbul'da yarışa katıldım. Başlangıçta, geleceğimin o zaman farkında olmadan TRT'nin sabah kuşağındaki animelerle şekilleneceğinden haberdar değildim. Kanıma işleyen bu anlatım tarzı ve dünyalar hala devam etmekte olan maceramın bir parçası. Zevkler ve renkler tartışılmaz olsa da, fikrimce anime izlememiş birisi daha hiç birşey izlememiştir. to be continued..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları