Gokushufudou'nun Animasyon Kalitesi İzleyicileri Tarafından Berbat Olarak Yorumlandı
Anime dünyasını ikiye bölen yapımın 2. sezon onay haberi de geldi.

Ne kadar şahane bir hikaye anlatılıyorsa anlatılsın bazen kötü animasyonlar bir türlü hikayeye girmemize, kahramanlarla empati kurmamıza izin vermez. Gokushufudou (The Way of the Househusband) için bu aralar, biraz önceki cümlemizden çok daha ağır eleştiriler yapılıyor. Hikayesinden, karakterlerinden ve en önemlisi animasyonundan izleyicilerin büyük çoğunluğu mutlu değil ve bunu, buldukları her platformdan haykırıyorlar. 

Twitter'da izleyiciler, Netflix'in J.C. Staff'a yaptırdığı bu uyarlamanın en kötü sahnelerini derleyip "powerpoint animasyonu" şeklinde yorumlar yaparlarken Netflix yapımın ikinci sezonunu duyurdu bile. 

https://twitter.com/GOJOT1TTIES/status/1380154935241756672

Yukarıdaki sahneye baktığınızda problemi siz de fark edeceksiniz diyeceğiz ama herkes eleştirirken şu detayı unutuyor: Bu yapımda kullanılan animasyon stili; motion comic'tir. Yani hareketli çizgi roman, basılı çizgi roman ve animasyon unsurlarını birleştiren bir animasyon biçimidir. Orijinal resme ses efektleri, seslendirme ve animasyon eklenirken, tek tek paneller tam bir kareye genişletilir. Mangasını okuyanların söylediği bir diğer detay da şu: "Rastgele gerçekleşen dövüşlerin tadı mangada daha iyi". Eğer ki bu animasyona iyi yansıtılmadı ise yorumların haklılık payı olabilir ama insanların çoğunun bu animasyon stilini bilmeden yorum yaptığı da aşikar. 

Henüz ONA (orijinal net animasyonu) izlememiş olanlar için hikayesini şuraya bırakalım: 

Rakip bir çeteyi kurşun bir boruyla tek başına mağlup eden efsanevi yakuza "Ölümsüz Tatsu", hem diğer çetelere hem de polise korku salmaktadır. Ne var ki bu efsanevi hareketinden sonra aniden ortadan kaybolmuştur. Bir süre sonra mesleğinde 180 derece farklılaşarak kendisinden korkanların karşısına çıkar: Elinden artık silah yerine sebze, meyve eksilmezken önlüğü de üniforması haline gelmiş ve bir 'ev erkeği'ne dönüşerek dürüst bir yaşam sürmektedir. 

Tatsu, sıradan ev işlerine uyum sağlamaya çalışırken süpermarketlerdeki indirim reyonlarında yaşananların bir savaştan farklı olmadığını fark eder ve arada eski alışkanları nükseder; huzur içinde yaşamasına rağmen, yanlış anlamalar da bir türlü yakasını bırakmaz. Gokushufudou, önceki tehlikeli yaşamını ardında bırakıp 'ev erkeği' olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir yakuzanın günlük hayatını getirir ekranlara ve tezatlıkların oluşturduğu komedi de işin tadı tuzu olur. 


tweet & hikaye kaynak: comicbook & mal
"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları