Ghost In The Shell' e Gittik Peki Nasıldı ?
Anime uyarlaması diğer adıyla Live-Action Ghost in the Shell filmini izledik düşündük karar verdik..

Dikkat !!

GıtS filmine gitmediyseniz , Animesini izlemediyseniz, Animesinin herhangi bir bölümünü izleyip diğerlerini izlemediyseniz, kısacası hiçbir bilginiz yoksa BAZI BÖLGELER SPOİLER İÇERİR O YÜZDEN YAZIYI SPOILER VE SPOILERSIZ DİYE İKİYE AYIRDIM..

Spoiler İçermeyen Yazı.

İlk kez izleyen ve film ile ilgili bir bilgi sahibi değilseniz size çok hızlı gelmiş olabilir.. ayrıca görsel efektler ve vermek istediği mesaj ile ilk kez izleyen birinin gözünden verdiğim puan 7/10 dur..

Spoiler İçeren Yazı - Asıl Olay Burada

Ghost in the Shell -anime versiyonu- izleyen biri filmde bir gariplik olduğunu hemen anlayabilir çünkü : film GıtS in hızlandırılmış versiyonu idi tabii ki GıtS uzun bir seri olduğu için bunu da ikiye bölmüşler. En baştan başlayayım o zaman filmde Scarlett' in isminin Mira olduğunu duyunca resmen çıldırıyordum çünkü Motoko ismi nerede diye çok bekledim ama sonra çıktı ki mutlu oldum. Batou' nun gözlerinin nasıl oluştuğunun -sahte orijini- ilgimi çekmese de olurdu diyorum..Motoko ise iyiydi tam oturmuş bir karakter olduğu için eleştirmeyeceğim Scarlett işini iyi yapmış. Hanka 'nın CEO' su, babası denilen eski kurt Aramaki.. karakter çok oturmuş olmasına rağmen en saçma şeyin "sadece Aramaki'nin japonca konuşması" olması idi.. yani herkes ingilizce konuşuyor o japonca konuşuyor ve konuşmalar böyle devam ediyor.. Madem İngilizce biliyorsun niye konuşmuyorsun ? Ya da insanlar madem japonca biliyor niye konuşmuyor ? Diye bizi çelişkiye düşürmüyor değil.. Başlangıcın çok iyi olduğu, tam da "aha güzel gibi" desem de finale doğru "ah be naaptın" dediğim bir film oldu.. çünkü filmin en genel hatası buydu.. fazla hızlandırılmış olması.. anları ciddi ciddi yaşayamıyoruz üstüne başka birşey oluyor.. ki bu anime versiyonun tam tersidir.. anime versiyonu ise o kadar yavaştır ki zor bitirisiniz.. en azından her anı içime işlediği için daha kalitelidir tabii ki.. bazı şeyler daha ilginç idi. Bütün filmin -neredeyse GıtS 1-3 arası olması- ve her önemli sahnenin içinden ayıklanıp sanki yama yapılmış gibi filme çevrilmesi üzdü beni.. yani yine dediğim yere dönüyoruz benim içime işleyemedi.. içime işlemeyen diğer bir parça ise bütün filmin 1-3 arası olup finalin 1. Film finali olması çok mantıksız geldi bana.. ama en en EN çok üzen şey ise - ki benim en merak ettiğim şeydi- Motoko' nun ilk filmde yaptığı gökdelenden düşerken görünmez olup yüzünü eliyle kapadığı sahne idi.. kısaca söyliyim: güzel değildi son sahne.. Peki artıları nereden aldı ? Güzel görsel efektleri, Scarlett' in oyunculuğu ve şehir tasarımı sayesinde güzeldi..hatta bazı sahneleri anime sanheleri ile yarışır güzellikteydi

Genelde Beğenmediğim Şey

Live-Action izlemek güzeldir.. ancak Live-Action' un (tamamının geçirilmesi) hoş olmuyor.. hatta Sountrack'in bile orijinal ile aynı olması beni kötü hissettirdi..bazılarına mantıksız gelebilir ama benim düşünceme göre ne de olsa artık bu yapıt artık bir anime değil, bağımsız bir eser olduğu için her şeyi kopyalamak zorunda değilsin.. bu yüzden GıtS olmadı demek zorundayım..

Kısacası

Görsel efektin ve tasarımların güzel olduğu, Bari tamamen kopya çekmeseydin diye düşündürten , yine de Scarlett halleti işi dedirten bu film -eski bir Ghost in the Shell izleyeni gözünden- 5/10 dur.. beğenmek ile beğenmemek arasındayım o yüzden kafam karışık :( ancak film ne berbattı ne de mükemmeldi.. boş vakitte izlenir mi ? Evet. Filmin fanı olunur mu ? Zannetmiyorum.. animeye devam :D

Sadece Animeler ve Mangalar hakkında konuşmayı ve incelemeyi seviyorum :D....

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları