Ghibli Park'ın Mononoke Köyü'nü ve Kiki Bölgesi'ni Görmek İsteyenler?
Totoro, Howl's Moving Castle'den ilham alan yeni alanları görün!

The Anime! Anime! websitesi ve Aichi Vilayeti 2022'de Expo Park'ta açılması planlanan Ghibli park için kavramsal tasarımları ve alan haritasını paylaştı. 

Harita, beş alandan oluşur: 

1) Genç Günler Tepesi Alanı (Howl's Moving Castle'den esinlenen bir ana kapı ve Whisper of the Heart''ın antika dükkanının kopyası -Expo Park'ın mevcut asansör binasının yakınında) 

Image

2) Dev Ghibli Ambar Alanı (bugünkü Expo Park'ın ısıtmalı havuzunu barındıran bir binada, birçok sergi ve çocuk oyun alanı barındırır) 

Image

Image

3) Mononoke Köyü Alanı (Aichi Satoyama Laboratuvarı tarım okulunun halen kullanılmayan bir bölgesinde, Prenses Mononoke'deki Irontown / Tataraba'dan esinlenilmiştir)

Image

4) Cadı Vadisi Alanı (Binalar, Howl's Moving Castle'nin kalesinden ve Kiki's Delivery Service'nin Okino konutundan esinlenerek oluşturulmuştur ve Expo Park'ın çayırlık alanına yakın bir yerde konumlandırılan bir oyun alanını da barındırır)

Image

5) Dondoko Orman Alanı (My Neighbor Totoro'daki evin çıkış kapılarının birebir kopyasından oluşur)

Image

Image

Aichi Viyaleti ve Studio Ghibli, Moricoro Park olarak da bilinen Aichi's Expo Park'ta 200 hektarlık bir alanda park açmak için işbirliğine girmişti. Parkta hali hazırda My Neighbor Totoro anime filminin ana karakterlerinin evinin bir kopyası olan "Satsuki ve Mei's House" bulunuyor. Ev, 2008 ve 2015 yıllarında Studio Ghibli sergisinin sitesinde de yayınlanmıştı.

Valilik, parkı hem yabancı hem de yerli turistler için bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. Studio Ghibli ve vilayet, parkın sorumlusu olacak şirkete fon sağlayacak.   

Park geliştirilirken, inşaat için ağaçlara pek tabii dokunulmayacak! 

Stüdyo ayrıca, Batı Tokyo'daki Mitaka'da bulunan Ghibli Müzesi'ni de devam ettiriyor. Ghibli Müzesi, etkileşimli sergilere ve ikonik Ghibli kreasyonlarının kopyalarına sahiptir ve farklı Ghibli kısa animasyonlarından bir seçki de sunar. 


kaynak: ann

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları