#Genel Bakış // 2016 Yılı // İzlerken Kalbinizi Titreten En Heyecan Dolu Animeler
Kalblerinizi titretmeyi başaran, her hafta heyecanla beklediğiniz animelerden bazılarını sizler için yazdım. Umarım beğenirsiniz.

#Genel Bakış // 2016 Yılı // İzlerken Kalbinizi Titreten En Heyecan Dolu Animeler

Haydi başlayalım o zaman...

1. Re Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu

Bence bu liste içerisinde hakettiği yeri bulan bir anime. Hele ki animeyi güncel olarak takip edenler için şunu söyleyebilirim ki, her hafta bölümlerin gelmesini beklemek tam bir işkence ve ayrı bir macera kaynağı... 15. ve 23. bölümleri izlerken nasıl değişik tepkiler verdiğimi hala hatırlıyorum. İlk bölümlerinden itibaren bence çok güzel bir yapıt olacağı izlenimini bize veya da daha kişisel konuşmam gerekirse bana vermişti ve gayet güzel ilerleyip, iyi bir şekilde bittiğini düşünüyorum. Tabii 2. sezonun gelmesi gerektiği için (resmi olarak yayınlanmasa da gelmesi gerekli olduğu için yorumlarımı ona göre yapacağım) böyle bitmesi pek sorunlu olmadı.

2. Haikyuu Season 3

Ne yazık ki Haikyuu'nun bu sezonunu izlemeye fırsatım olmadı ama o kadar eminim ki heyecan dolu olduğuna izlemeden bile ilk 3'e koydum. Myanimelist tabanında da o kadar yüksek puanlar alması da gözden kaçacak gibi değil. Yine de izlemediğim için pek bir şey demek istemiyor, beklentimin yüksek olduğunu belirttikten sonra Haikyuu değerlendirmemi bitiriyorum. 

3. Ansatsu Kyoushitsu 2nd Season 

Gerçekten macera ve eğlence dolu bir animeydi ve genelde böyle animelere insanların yaklaşım tarzı pek iyi olmaz, çünkü genelde sıkıcı bulurlar. Bunun olmasındaki en büyük etkende aslında böyle tip animelerde konunun akıcı ve güzel işlenememesidir ama eğer Ansatsu Kyoushitsu'da böyle ağır seyreklikler olsaydı bu listeye giremezdi. Diyebileceğim tek bir şey var o da kısa soluklu animelere alıştıysanız bile biraz zamanınızı ayırıp 2 sezonunu da izlemenizdir. Sıkılacağınız anlar olsa bile dayanın, eminim buna değecektir.

4.Boku Dake Ga Inai Machi

2015 senesinden 2016 senesine geçerken, bu animenin kapak resmini bir yerlerde görmüştüm ve direk önyargılı bir davranış sergileyerek ''Ben bunu izlemem.'' gibi bir yaklaşımda bulunmuştum. Çok yanlış bir yaklaşımda bulunduğumu şimdi daha iyi anlıyorum. Bence sezonun en iyi animelerinden birisi, bu sezon içerisinde zaman yolculuğuyla veya başka dünyalara geçmekle ilgili birçok konulu anime çıksa da, onlar arasındaki en iyi olanlardandı Boku Dake Ga Inai Machi...


5. 91 Days

Her zaman hayran olduğum bir şeydir mafya gibi gruplardaki bağlar ve bunun en güzel anlatımlarından daha doğrusu, mafya animeleri arasındaki en iyilerden biri olan 91 Days şüphesiz yine listemizin içerisinde yer alıyor. Ana karakterimizin zeki ve planlı olması, kendine özel davranışları ve tabii ki olmazsa olmaz coolluğu dikkatlerden asla kaçmıyor.  Saçma sapan ana karakterlerden bıktıysanız ve böyle tip özelliklere sahip ana karakterler arıyorsanız bence hiç kaçırmamanız gereken bir anime.

6.  Drifters

Her yıl genellikle kan dolu birkaç anime gelir. İşte bu senenin animesi de bu. Tabii işin içinde Hellsing olunca ister istemez olacak. Hikaye ana karakterimizin ölümcül bir yara almasından sonra bir anda kendini başka bir yerde bulmasıyla başlıyor ve kendini bulduğu yerde oturup kendi keyfine bakan bir adam... Bu olaydan sonra ana karakterimiz bir kapıdan geçirtilerek (zorla) kendini başka bir dünyada bulur. Savaş ve kan dolu bir anime, izlemek için gecelere kadar beklemenize değer.

7. Shokugeki no Souma: Ni no Sara

Biraz aradan sonra 2. sezonuyla karşımıza çıkan Shokugeki No Souma her şeyiyle güzel iyi ama ilk sezonuna oranla daha kısa olması gözden kaçacak gibi değil. Yine bizi heyecanlandıran kapışmalarla birlikte bu animede beni en çok etkileyen şey jürilerin mükemmel yorumları :D ( Bunu belirtmeden geçmek seriye büyük bir haksızlık olurdu :D) Yeri geldiği zaman yeterince güldürtmeyi başartıyor ve biraz da izleyiciye romantizm çanları çaldırtmıyor değil. Romantizm olsa tadından yenmeyecek dediğimiz serilerden bir tanesi daha, bu sene de güzel bir çıkış yapan serimiz, güzel yemekleriyle bizi acıktırıyor ama mutfağa geçip yumurta kırmaktan başka bir şey yapamıyor olmamız çok üzücü...

8. Relife

Çok fazla beklenmesine rağmen bütün bölümlerini bir anda vermesiyle birlikte sevinsek mi üzülsek mi bilememiştik, çünkü bir yandan böyle güzel bir animeyi her hafta beklemekte ayrı bir zevk olacaktı. Yine de konusu bizleri kendine bağlamasına yeter bile. Klişe bir konusu ve klişe bir karakterleri yok. Gayet yerinde ve hoş bir işleyişi var. Ayrıca animedeki gülüşlerde çok yaratıcı :D

Kesinlikle kaçırılmaması gereken bir anime daha.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Not: Haikyuu'yu tam olarak izleyemediğim için 2016 senesinde puanlama tabanında (Myanimelist'e göre) 1. olarak gelse de bu listemde ona ne yazık ki 1.liği veremedim ve listeyi biraz kısa tutmak istedim, yoksa 2016 sezonu baya güzel geçtiğinden birçok anime listeye girecekti.

''The world cannot be changed with pretty words alone.''

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları