Fullmetal Alchemist’in Enfes Lavi Baskıları ve Deri Çantaları
Lavi Çin kökenli bir Doğu Asya fırçalı boyama sanatıdır. Lavide çeşitli konsantrasyonlarda Doğu Asya kaligrafisinde de kullanılan siyah mürekkep kullanılmaktadır.

Aniplex+ internet mağazası Cuma günü Fullmetal Alchemist serisinin iki özel takım ürününü açıkladı. Manga ve Animeden esinlenerek hazırlanmış bu ürünler Sumi-e (Lavi*) baskıları ve deri çantaları içermekte.

Image

Lavi baskı olarak Japon washi kağıdı üzerine hazırlanmış Edward Elric, Alphonse Elric ve Roy Mustang’in özel çizimlerini Lavi sanatçısı Okuza hazırlamış. Baskılar çerçeveli olarak gelmekte ve her birinin fiyatı 7560 yen (şuan ki kur ile 256tl**)

Image

Image

Image

İki adet farklı kartlık*** ve bir adet bozukluk çantası ise Japon deri markası Ojaga Design’nın işbirliği ile yapılmış. Cep saati**** şeklindeki bozukluk çantasının içinde Ed’in evini yaktığı tarihi unutmamak için kendine yazdığı hatırlatma yazısı mevcut. Al’ın kartlığının içi ise Al’ın sevdiği kedilerden birini içeriyor. Bu kart çantalarının her birinin fiyatı ise 12960 yen (şuan ki kur ile 439tl), bozukluk çantasının fiyatıysa 14040 yen (şuan kikur ile 475tl**).

**ÇN: Dayanamadım yazının sonuna eklemeyi. Tamam pahalı bir ülke. Ürünlerde özel olabilir ama bu kadarı da çok fazla. 475tl'ye bozuk para çantası alıp içine 10, 25, 50 kuruş koyup taşımak tuaf olur. Bence.

Image

Image

Image

Aniplex+ ön siparişleri Cuma gününden itibaren kabul etmeye başladı ve 8 Ocak’ta ön sipariş alımını kapatacak. Ürünler de Şubat ortasında sevk edilmeye başlacak.

Ayrıca bu son baharda Hiromu Arakawa'nın mangasından uyarlama olarak yapılan Live-Action Fullmetal Alchemist filminin kutlamaları için Sanrio’da çeşitli ürünler piyasaya sürmüştü. Film, Amerika ve Avrupa dahil olmak üzere 190’nı aşkın ülke ve bölgede yayınlanmaya başladı.

Okuza geçen sene Rurouni Kenshin’nin lavi çizimlerini de yapmıştı.

* Lavi; Ink Wash hakkında detaylı bilgiye burdan ulaşabilirsiniz: Wikipedia

*** Kartlık, "Pass Case" diyince bizdeki kartviztileri, kredi kartlarını topluca koyduğumuz cüzdan aklınıza gelmesin. Bizde genellikle plastik olan önemsiz, geçiş kartı pasomuzu koyduğumuz şey. Sanırım bizden daha fazla özenli olduklarının kanıtı.

**** Cep saati olarak yazdım çünkü animede de simyacıyı simgeleyen gümüş cep saati.

Kaynak: www.AnimeNewsNetwork.com

Birazda ben devam edeyim habere ve olmayan birkaç resim daha;

Image

Image

Image

Image

Baskılar A3 Boyutunda olacakmış. Çerçeveli boyutu ise 462 x 339 x 21mm

Image

orjinal site: https://www.aniplexplus.com/

1983 yılında İstanbul'da yarışa katıldım. Başlangıçta, geleceğimin o zaman farkında olmadan TRT'nin sabah kuşağındaki animelerle şekilleneceğinden haberdar değildim. Kanıma işleyen bu anlatım tarzı ve dünyalar hala devam etmekte olan maceramın bir parçası. Zevkler ve renkler tartışılmaz olsa da, fikrimce anime izlememiş birisi daha hiç birşey izlememiştir. to be continued..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları