FİKİR: Hanesaki Badmintonu Bırakıyor HANEBADO! İçin Nihai Son
HANEBADO! sporlarından vazgeçen karakterleri göstererek spor animelerini değiştirebilir.

HANEBADO'nun son bölümüne yaklaşıyoruz, Hanesaki ulusal finallerde Nagisa'ya karşı yola çıktı. Her karakter yeni bir insanı bulmaya çalışırken zorlanıyor.

Hanesaki mükemmeliyetini badmintonda zafer kazanarak kanıtlamak istiyor, bu sayede onu Uchika'ya dönmeye zorlayan annesinden intikamını tam olarak alabilir. Şimdi 1-1 maç skoru ile riskler oldukça yüksek.  Nagisa onun oyununu gerçekten hızlandırdığını gösterdi ve Hanesaki son oyunu için kendi gizli silahını ortaya çıkardı.

Çılgın bir final göreceğimize ve maçı sonuçlandıracağımıza inanıyoruz, fakat son noktaya ulaştıktan sonra neler olacağı konusunda pek bir düşüncem yok bu yüzden yardımcı olamıyorum.

           Image

Çatışmalarına bir çözüm bulmak için mutlaka kazanması gerekmiyor. Savaştığı sürece, Nagisa, yenilgide bile kendi zayıflığının üstesinden gelmesinden tatmin olabilir.  Hanesaki'nin zafere giden yolu, benzer şekilde arkadaş ve düşman gözyaşlarıyla döşenmiştir. Bu durumda, “kazanma” aslında onun için daha kötü bir sonuç olabilirdi, zira onun geçmiş eylemlerini haklı çıkarmak için zaferini kullanabiliyordu ve kendisi ile diğerleri arasında bir kama sürmeye devam ediyordu. Sondan bir önceki bölüm, kötülüğüne rağmen onu inatla tezahürat eden ekibiyle birlikte, rakiplerin sonuçtan bağımsız olarak her birinin mutluluğu bulabileceği anlamına gelebilir, ancak madalya ile kim çıksa da, en büyük sonuç Hanesaki'nin tamamen badmintondan uzaklaşması olabilir. 

           Image

İlk ve en önemlisi, Hanesaki'nin oyunda neşe bulması, annesinin spor kariyeri uğruna onu terk etmek için aldığı eylemleri haklı çıkaracak kadar uzun bir yol kat edebileceğinden ve daha sonra Elena'nın Hanesaki'nin Sporu tamamen bıraktıktan sonra takıma katılıyor. Uchika’nın planının halihazırda bir başarısızlık olduğu ortaya çıktı: Hanesaki'nin geçen seneki şampiyonluğu tamamıyla sevinçsiz bir zaferdi.

           Image

Hanesaki’nin oyundaki muazzam potansiyeli adına alınan her iki eylem de, açıkça onun için çok büyük olumsuz duygusal sonuçlara sahipti. HANEBADO ile ilgili en önemli anlatı özelliklerinden biri, birilerinin duygularının onlar için en iyi olduğuna inandığınız şeyi yapmasını görmezden gelmenin aslında korkunç bir fikir olduğunu gösteriyor.  Ne Uchika ne de Elena, Hanesaki'ye ne istediğini sormak için zaman harcadı, onun yerine onun davranışlarını zorlamak için sahip oldukları yakın ilişkilerle özgürlükler aldılar. 

           Image

Hanesaki'nin aslında badminton'a sahip olup olmadığı, bu noktada açık bir sorudur.  Annesi çocukken kesinlikle oynamayı çok severdi, ancak annesi onu terk ettiği zaman bile, bir zamanlar hiç eğlenmediğini göstermişti. Zirveye ulaşmak için onu motive eden iki şey, annesi ve intikamıydı. . Bütün çocukluğunuzu bir oyuna yatırdıktan sonra, hala kendi yararınıza zevk alamıyorsanız, yeni bakış açınız ne olursa olsun, muhtemelen hiçbir zaman zevk alamayacaksınız. Hanesaki'nin sevmediği oyunun yönleri sihirli bir şekilde ortadan kaybolmayacak - rakipleri muhtemelen ekibinin desteğini kabul etseler bile peşinden gitmeye devam edecekler.

           Image

Tipik olarak tutkulu atletlerin olduğu spor animelerinin aksine motivasyon eksikliği nedeniyle sporu bırakan oyuncular ele alınıyor. Yaralanmalar ve yaşam koşulları geçmişte spor serilerinden başlayıp karakterlere sahip olabilir, ancak oyunla olan aşkını kaybeden ya da oyuna asla başlamayacaklarını fark eden bir oyuncunun hikayesini anlatmak, onun kadar değerlidir. Dünyayı fethetme yeteneğine sahip olabilirsiniz, ancak bu başarı miktarının, tutku duymadığınız bir şey için zaman ve çaba yatırımına değip değmediğine bakmak kişisel bir karardır.  Sadece bir kez yaşarsın ve şöhret ve servet kendi özelliğinden zevk alabileceğin başka bir yol peşinde koşamaz. 

           Image

Sonuç ne olursa olsun, HANEBADO! Geçen sezonun en sevdiğim serilerinden biri olmuştur.  Animasyonun kalitesi, daha az popüler bir sporun odak noktası ve kadın oyuncu kadrosu, özellikle de kombinasyon halinde spor serileri için nadirdir. Hanesaki’nin dönüşü, serilerle sıkı sıkıya bağlı kalmamı sağladı. Çünkü spor animelarının nadiren kapsadığı rekabete odaklanmış durumda. Eminim ki sonuç ne olursa olsun sonuna kadar zevk alacağım,.


Kaynak:Crunchyroll

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları