'Erkekler de Prenses Olabilir' Diyen Animeye Övgüler Yağıyor
"Pretty Cure!" büyülü kızları konu alan, animasyonları ve sanat yönetmenliğiyle hayli popüler bir seri ve bu kez farklı bir noktaya değiniyor.

Dışarıdan baktığınızda süslü kıyafetler içinde, ele avuca sığmayan kızlara yer verilen bir anime gibi gözükse de, PreCure sosyal normlara meydan okumaktan asla geri kalmıyor. Her bölümde kızlarımızın güzellik ve romantizm dışında bir amaçları olduğunu, bu uğurda verdikleri mücadeleleri, ortaya koydukları sağlam kişiliklerini ve hatta cinselliği keşfetmelerini izliyorduk. Fakat son yayınlanan bölümde farklı bir durumla karşılaştık.

"Hugtto! PreCure" son bölümünde oklar bir erkek karaktere, Henri Wakamiya'ya döndü ve kendisi kadın kıyafetlerini giymekten hoşlanıyor.

Cross-dressing, yani karşı cinsin giydiği elbiseleri giymek anime camiasında tabu olarak kabul edilmese de seyirciye pozitif şekilde yansıtılmadığı da bir gerçek. Bu tabir Japonca'ya Otokonoko (男の娘) olarak geçmiş ve 2000'li yılların başından itibaren popüler bir hal almıştır. Tabii buradaki sorun, karakterlere karşı yapılan negatif algı yönetiminde. Şimdiye kadar animelerde çoğunlukla onların kötü muameleye layık, sapık özellikli tipler olduğu gösteriliyor veya bu kişilerle aşağılayıcı çizimler eşliğinde dalga geçiliyordu.

"Hugtto! PreCure" ise bu klişeyi Henri karakteriyle kırma niyetinde. Son yayınlanan bölümde moda tercihleri sorgulanan Henri; "Bundan size ne?! İstediğim gibi giyinebilirim. Yüreğine söz geçirmeye çalışmak hem zaman kaybı... hem de hayatın boşa harcanması." şeklinde yanıt veriyor.

Bölümün ileriki dakikalarında, Henri üzerindeki kıyafetle birlikte bir canavar tarafından kaçırılıyor. O andaki tepkisi ise tek kelimeyle harika:

 “Bir saniye, şimdi ben canavar tarafından kaçırılan prenses mi oldum yani?”

Hemen sonraysa Hana şöyle cevap veriyor:

“Bir şey olmaz! Erkekler de prenses olabilir!”

Bölümde verilen bu mesaj sayesinde Japon sosyal medyası pozitif yorumlarla dolup taştı. Pek çok internet kullanıcısı bu tür yapımların her yaştan ve çevreden kişileri olumlu yönde etkilediğine dair fikir birliği içindeler. Özellikle ergenlikten yetişkinliğe geçiş sürecinde kişinin benliğini daha iyi anlaması açısından bu tür yapımların yararı olduğu bir gerçek. 


Kaynak: GoBoiano

"Ama gidiyorum çünkü bugün sahip olduğum her şeyi, elde ettiğim her şeyi, bir şekilde o zaman yaptıklarımıza borçluyum. Ne ekersen onu biçersin. Bedelini ödeme zamanı geldi. Belki bu yüzden Tanrı bizleri önce çocuk olacak şekilde tasarlamıştır, en önemli dersi öğrenene kadar defalarca düşünüp kendimizi yaralayacağımızı bildiği için. Ne alırsan bedelini ödersin, ancak bedelini ödediğin şeyin sahibisindir... Ve sonunda, sahip olduğun şeylerin acısını senden çıkarırlar." - "O", 1986

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları