Dragon's Blood İzlemeden Önce Dota Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Dragon's Blood'un Netflix'te popüler olduğunu hepimiz görmüş olsak da hikayenin dayandığı 'Dota 2' isminin de kendine has, özel bir hikayesi olduğunu unutmamak gerek.

Defense of the Ancients ya da daha bilinir haliyle Dota, geçtiğimiz yılların en popüler oyunlarından bir tanesi olarak karşımıza çıkmakta. Orijinalinde Warcraft 3'e özgü bir 'mod' olarak ortaya çıkan Dota, çok kısa sürede kendine özgü bir marka haline gelmeyi başardı. Bu da tabii ki Dota 2'nin 2013 yılındaki doğuşuna da olanak tanıdı.

Valve için Dota 2 büyük bir başarı haline geldi ve birçok oyuncu perspektifinden de Dota 2 gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri olarak anılmaya başlandı. Durum bu kadar ileri gidince seriye özel bir anime adaptasyonu bile hazırlandı ve böylelikle de Dragon's Blood, Netflix aracılığıyla biz Dota 2 hayranlarını karşıladı.

Her Şey Nasıl Başladı?

Az önce de dediğimiz gibi "Defense of the Ancients" Warcraft III için hazırlanmış bir mod ve aynı zamanda MOBA oyun türünün de resmi olmayan öncüsü olarak adlandırılabilir. Bu mod Kyle Sommer adında bir mod yapımcısı tarafından Warcraft 3'ün 'dünya editörü' aracılığıyla hazırlanmış. Sonrasında diğer mod yapımcıları da daha fazla karakter ve element ekleyerek bu modu iyice zenginleştirmişler. 

Bir maçta 'the Sentinel' ve 'the Scourge' isimlerinde iki taraf kocaman bir harita üzerinde savaşıyorlar. Gerçek zamanlı strateji oyunlarının aksine, oyunun odak noktası kaynak toplayıp kolektif bir şekilde güçlenmekten ziyade, bireysel karakterleri güçlendirme odağına sahip. Ancak odak noktası her ne kadar bireysel karakter gelişimi olsa da, oyundaki takım oyununun önemi yadsınamaz durumda.

Oyundaki amaç ise karşı takımın bölgesinde bulunan "Ancient" isimli yapıyı, karşı takım sizinkini yok etmeden önce yerle bir etmek. Bir nevi yarış gibi düşünebilirsiniz. Aksiyonun başladığı noktalardan biri de bu oluyor genelde.

Oyun sadece mod haliyle bile öylesine ün kazandı ki Basshunter isimli İsveçli bir DJ'in yaptığı şarkılardan birine bile konu oldu.

Oynaması tamamen ücretsiz Dota 2 ise 2013 yılında orijinal oyunun bir 'Remake' sürümü olarak bizleri karşıladı. Uzun bir süre Beta sürecinde kalan oyun sınırlı sayıda oyuncu ile geliştirilmeye devam etti. Şu anda ise her biri kendine özgü yetenekler ve zayıflıklar barındıran 120 farklı oynanabilir karakter ile gözlere şenlik bir oyun haline geldi Dota 2. Oyunda aynı zamanda birden fazla oyun modu var. Yani klasik bir MOBA maçı yerine daha eğlenceli ve farklı oyun türlerini deneyimlemenize de izin veriyor yapım.

Dragon's Blood

Asıl odağı 'hikaye' olmasa da, Dota da yakın zamanda Netflix üzerinden anime dünyasına Dragon's Blood aracılığıyla giriş yaptı diyebiliriz. Hem batı hem de doğu kültüründen elementler barındıran bir çizim tarzıyla; özünde Kore yapımı olan bu seri, Mart sonu gibi Netflix'te yerini hızlıca aldı.

Animenin hikayesi ise ruhunu bilge bir ejderha ile birleştiren Davion isimli bir 'Dragon Knight' üzerine kurulu. Davion, şeytanlar ve ejderhalar ile dolu bir savaşın ortasında, ejderhaları avlayıp ruhlarını toplamak isteyen Terrorblade'i durdurmaya çalışmaktadır.

Karakterleri seslendirenler arasında Yuri Lowenthal, Tony Todd ve Troy Baker gibi ün salmış ses sanatçıları da yer almış. Dota'ya ilgi duyan, uzun süredir takip edip oynayanların yanı sıra isme çok yabancı olanları da kucaklayan harika bir yapım olmuş Dragon's Blood.

Hem oyuncu hem animeci, 20.yy'ın son yıllarında doğmuş bir insancık. Osu! Profilim: https://osu.ppy.sh/users/2602662

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları