Dragon Ball Z Dokkan Battle Belçika'da Kumarla İlgili Kanunlara Uymak İçin Oyun İçi Alımlarını Durdurdu
Yayıncılara bu mekaniğin kaldırılmaması durumunda hapis cezası veya para cezası ile karşılaşabileceğini söyledi.

Dragon Ball Z Dokkan Battle uygulaması Çarşamba günü yaptığı açıklamada,  oyun içi satılan "Dragon Stones" veya "Summon Tickets"'ların artık Belçika'da satılmayacağını duyurdu. Personel, Belçikalı Oyun Komisyonu'nun  "loot boxes"  bir kumar biçimi olduğu yönündeki beyanına uyma adımını attığını açıkladı, ancak bu yorumun bu görüşe katılmadığını belirtti.

Çok sayıda ücretsiz mobil oyun gibi, Dragon Ball Z Dokkan Battle da oyuncuların oyun parası - Dragon Stones veya Summon Tickets- rastgele karakterleri çağırması için kullanabileceği bir "loot boxes" ("gacha") mekaniği içerir. Oyun için para birimi kazanılabilirken, aynı zamanda gerçek parayla da satın alınabilir. Belçika'daki oyuncular, oyunda kazanılan Dragon Stones'ı harcayarak, çağrma özelliğini kullanmaya devam edebilecekler.

                                        Image

Belçikalı Oyun Komisyonu Nisan ayında yaptığı açıklamada, "loot boxes"  mekaniğinin ülkenin kumar kanunlarını ihlal ettiğini açıkladı. Komisyon,  bu mekaniğin kullanımı için FIFA 18, Overwatch ve Counter-Strike: Global Offensive'ı araştırdı ve oyunların yasadışı olduğunu açıkladı,  bu yüzden yayıncılara bu mekaniğin kaldırılmaması durumunda hapis cezası veya para cezası ile karşılaşabileceğini söyledi.

2015 yılında Japonya'da iOS ve Android için Dragon Ball Z Dokkan Battle başladı. Bandai Namco Entertainment da 2015 yılında uygulamanın İngilizce sürümünü yayınladı.


Kaynak:ann

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları