Daijiro Morohoshi'nin Mangası Japonya Karikatürcüler Derneği Ödülü'nü Kazandı
Gengoroh Tagame'nin My Brother’s Husband mangası da "mükemmellik ödülü" kazandı.

Japonya Karikatürcüler Derneği (JCA), 47. Japonya Karikatürcüler Derneği Ödülü'nün kazananlarını açıkladı. Daijiro Morohoshi'nin manga derlemesi Morohoshi Daijirō Gekijō (Dijiro Morohoshi Tiyatrosu) "Karikatür" bölümünde büyük ödülün sahibi oldu. Yukio Shinohara'nın kendi yayımladığı sanat kitabı Hitokomart da, "Karikatür" bölümünde büyük ödülü kazandı. Her iki ödül de; bir altın plaket, madalya ve 500.000 yen (yaklaşık 20.000 TL) para ödülünü içeriyor.

Morohoshi Daijirō Gekijō, Shueisha'nın Big Comic Zōkan dergisinde yer alan Morohoshi'nin aynı isimli serisinden bir derleme mangaya odaklanır, ayrıca kısa bir serinin yanısıra "baş yapıt one-shot"u da içerir. Shueisha, 27 Aralık'ta bu derleme mangayı yayınladı. JCA'nın jürisi, çalışmanın illüstrasyonlarını, içeriklerini ve hissettirdiği "yeni sürprizleri ve korkuyu" beğendiklerini belirtti. Shinohara'nın "Hitokomart" sanat sergileri 2014'ten bu yana Japonya'da devam ediyor ve JCA'nın jürileri bu kitabın bıraktığı tadın mükemmel olduğunu söyledi. 

Image

Ayrıca,  Gengoroh Tagame'nin My Brother’s Husband mangası gümüş bir plaket, madalya ve 200.000 yen (ödülün sahibi olarak which includes a silver plaque, medal, and 200,000 yen (yaklaşık 7.600 TL ) para ödülü kazandı. Manga,  ikiz kardeşi Ryōji vefat ettikten sonra Ryōji'nin dul eşi Mike ve Yaichi arasındaki ilişkiyi merkezine alır. Bu seri aynı zamanda 2018 Will Eisner Comic Endüstri Ödülleri'nde "Uluslararası Asya Materyali'nin En İyi U.S Edisyonu" kategorisinde aday gösterildi. Uluslararası Malzeme Asya Ödülü'nün En İyi ABD Versiyonu için aday gösterildi. Amerikan Kütüphane Derneği'nin (ALA) Genç Yetişkin Kütüphane Hizmetleri Derneği (YALSA), 2018'in Gençler için Harika Grafik Romanlarında çalışmaya yer verdi. 

Image

Nihon Manga no Kai'nin Nihon Manga-on tek panelli manga koleksiyonu, "mükemmellik" kategorisindeki aynı ödülleri içeren özel ödülün sahibi oldu. Nihon Manga no Kai temsilcisi Toshiko Nishida, 50'den fazla sanatçının çalışma kitabını derledi.

JCA, Japonya Karikatürcüler Derneği Ödülleri'ni 1972'den beri her yıl düzenliyor. JCA başkanı Tetsuya Chiba, seçim komitesine başkanlık ediyor. Bu yılki jüri arasında Ken Akamatsu, Tsutomu Harako, Makoto Amano, Kunihiko Hisa, Tomoko Ogawara, Kenshi Hirokane, Shima Kadokura, Goro Yamada, Riki Kusaka, Tomoko Yamada, Shinji Noya, Kōji Yoshimoto ve Ryūji Hazama yer aldı.


kaynak: ann

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları