Çok Yüksek Puanlar Almasıyla Bizi Şaşırtan Anime... Kimi No Na Wa!..
Bugün yazımda sizlere ''Kimi No Na Wa.''dan biraz bahsedeceğim. Umarım beğenirsiniz.

İnanılmaz Puanlar Alıp Herkesi Şaşırtan Anime... ''Kimi No Na Wa.''

Bugün yazımda Myanimelist tabanında 9,36 puanla tahtını koruyan ''Kimi No Na Wa.'' animesini konu alacağız. Biraz konusuna değinip, biraz da eleştrisel olarak konuşacağız.

İlk olarak konusuna bir göz atalım.

Ana karakterimiz Tokyo'da okuyan bir öğrenci ve pek fakir olduğu da söylenemez ama buna nazaran kız ana karakterimiz ise köyde yaşayan, kendi halinde okuyup giden bir kişi ve hayali ise Tokyo'ya gidebilmek.

Kız ana karakterimiz yani Mitsuha zamanın çabucak geçmesini ve bir an önce Tokyo'ya gidebilmeyi istiyor ama işler pek de yolunda gitmiyor. Bir yıldızın Dünya'nın yörüngesinden geçişiyle birlikte bütün hayatını değiştirebilecek bir olay oluyor: zihinlerin değişmesi.

Birbirlerinin bedenlerine girdikleri zaman, komik anlar da olabiliyor üzücü anlar da.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O zaman şimdi konu anlatımını bitirip biraz animemizi yorumlayalım.:

Bence güzel çizimleriyle ve klişe olmayan hoş konusuyla kalplerimizi fethetmeyi başardı ama bu demek değildir ki Myanimelist tabanında 9,36 alması. Bana göre o puanı tam haketmiyor. Fullmetal Alchemist Brotherhood, Gintama, Steins Gate gibi birçok efsane dururken onun geçmesi bence hiç doğru bir seçim olmamış. Tabii başta da belirttiğim gibi bu demek değildir ki anime kötü, anime gayet iyi ama hakettiği değerden fazlasını görmüş.

Biraz animenin kötü yönlerinden bahsettik, şimdi de az iyi yönlerinden bahsedelim:

Movie olarak gerçekten birçok movieden daha iyi, izlenilmesi gereken bir anime.  Eğer movie olarak yayımlanmayıp biraz değişik olaylar katıp 24-25 bölümlük bir anime olarak yayımlansaydı bence daha güzel yerlere gelebilirdi. Movie olarak yayımlanması bu konuda biraz kötü olmuş. Yine de elden bir şey gelmez, BD'si tam internete düşmediği için biraz kalitesi düşük olarak izlemiş olsak da çizimleriyle bize bu farkı hissettirmedi bile.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

''The world cannot be changed with pretty words alone.''

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları