Clip Studio Paint, Sanat Öğrencileri İçin Uluslararası Çizgi Roman/Manga Yarışması Düzenliyor
Toplam 12.000 $ değerinde ödüllerden birini kazanma şansını yakalayın!

Tema: Hediye / Son Başvuru Tarihi: 9 Mayıs 2019

Yarışma, sanat-tasarım, teknik-meslek okullarında okuyan, okulların sanat kulüplerinde ya da branş dışı sanat programlarında kayıtlı olan öğrencilerin katılımına açık. Dereceye girenlerin para ödülü, creative yazılım (dijital sanat uygulamaları) ve grafik tablet kazanma şansı bulunuyor. Bunun yanında gönderilen eserler medya yayınlarında yer alabilecek.

Katılımcıların Çizgi Roman/Manga ve İllüstrasyon olmak üzere iki farklı kategoride başvuru yapabileceği belirtiliyor. Dijital ya da geleneksel araçlarla yapılmış resimler kabul edilmekle birlikte geleneksel araçların kullanımıyla oluşturulan resimlerin dijital taraması talep ediliyor.

Clip Studio Paint, katılımcılara “Clip Studio Paint EX” programının üç aylık ücretsiz lisansını da yarışmanın temasına uygun olarak “hediye” ediyor. Tekliften yararlanmak için öğretmeninizin okul ID’si oluştumak adına kayıt olması yeterli. Bu ID ile öğrenciler üç ay boyunca programı ücretsiz olarak kullanabilecekler (Programı edinmek için başvurular 7 Nisan 2019’a kadar açık olacak).

Image

Gönderilecek çalışmalarda aranan özellikler ise şöyle;

Çizgi Roman/Manga Kategorisi:

-8-48 sayfalık renkli veya siyah beyaz orijinal çizgi romanlar.

-Webtoon tarzı çizgi romanlar. (En az 30 panel, en fazla 690 x 20,000 piksel)

-Çizgi romanlarınızın metin içeriği herhangi bir dilde olabilir. Bununla birlikte, çalışmanız İngilizce ya da birçok kişi tarafından anlaşılan başka bir dilde ise daha fazla beğeni alabilirsiniz.

-Kabul edilen dosya formatları: PNG, JPEG, CLIP(CLIP STUDIO formatı), sayfa başına 32 MB'tan az.

-Çizgi romanınızı istediğiniz boyutta oluşturabilirsiniz, ancak renkli çizgi roman için 300 dpi, siyah beyaz çizgi roman için 600 dpi kullanmanızı öneririz.

Illüstrasyon Kategorisi:

-Orijinal renkli illüstrasyon.

-Kabul edilen dosya formatları: 5 MB'den az olanPNG veya JPG formatı.

-İstediğiniz boyutta bir çizim oluşturabilirsiniz, ancak 300 dpi'da (2480 x 3508 piksel) A4 resimler ile başvurmanızı öneririz.

Koşullar/Şartlar

Sanatçılar, eserlerini oluşturmak için herhangi bir sanat aracı kullanmakta serbesttirler. Başvurular, başka yarışmalarda ödül kazanmamış, yayınlanmamış ve her yaşa uygun orjinal çalışmalarla yapılmalıdır. (Fanzinlerde veya telif hakkı talep etmeyen web sitelerinde yayınlanmış sanat eserlerini gönderebilirsiniz.)

Başvuruda gönderilen çalışmalar çevrimiçi olarak yayınlanacaktır. Lütfen eserinizin çevrimiçi olarak görüntüleneceğini ve çalışmaları medyalarında görüntülemek için sponsor firmaların sizinle irtibata geçebileceğini unutmayın.

Dereceye giren çalışmalar CELSYS, Inc ve işbirliği yapan şirketler tarafından promosyon malzemelerinde kullanılabilir.

Çalışma içindeki metinler, eseri uluslararası bir izleyici kitlesine sunmak için diğer dillere çevrilebilir.

Celsys, sponsor firmalarla ilgili bilgileri, kayıt sırasında verilen okul e-posta adresine gönderebilir. 

Aşağıda belirtilen durumlarda gönderilen çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

- Telif hakkı veya fikri mülkiyet haklarını ihlal eden içerik.

- Saldırgan veya rahatsız edici içerik.

- Bazı çalışmalar organizatör tarafından geçersiz sayılabilir. Bu gibi durumlarda, geçersiz sayılma nedenleri belirtilmeyecektir.

Nasıl Başvurulur?

Bir öğretmen, yarışma başvuruları için kimlik oluşturmak üzere okul veya program adına kayıt olmalıdır. Öğrencilerin, çalışmalarını gönderirken bu okul kimliğini girmeleri gerekiyor.

Başvurular Clip Studio Paint sitesi üzerinden yapılabilmektedir.

Ganbatte minna-san!

Kaynak: CSP



Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları