Çizer Arkadaşınıza Yılbaşı Hediyeleri
Manga izleyen pek çok kişi çizim de yapmayı ister ve dener. Bazıları da cesaret eder başlar, onlar için küçük büyük hediye tavsiyelerim.

Arkadaşlar, ben cin ali bile çizemem derken bir kaç ay meşakkatli bir şekilde çalışıp sonunda "Yalan söylüyormuşsun kardeşim." diyen çoğu kişinin arkadaşlarına ve ya sevgililerine alabileceği en güzel hediyenin daha iyi araç gereçler olduğuna inanmaktayım. 

Pek tabi başlangıç için kendinize de hediye edebilirsiniz. Pek tabi ucuz denemez bunlara(Pek çoğuna) ancak benim en azından kullanıp  size ya da siz kendinize güzel bir hediye verebilirsiniz.

Haydi bakalım o zaman listemize göz gezdirelim.

+Renkli Kalem Seti;

Renkli çizim yapmak kara kalemden biraz daha meşakatli bir iştir. Doğru boyayı seçmek gereklidir ilk önce ancak doğru boyayı seçmek bile zor bir iş yeni başlayan insanlar için. Piyasada o kadar çok boya var ki hangisini seçeceğine karar vermek çok zor olur. Bu nedenle hem onlara yardım hemde güzel bir hediye için Vax Based Coloursoft tarzındaki kalemleri kullanabilirsiniz.

Vax Based demek mum bazlı demek. Bu bizim ilkokulda kullandığımız Faber kalemlerden daha farklıdır. O eskiden kullanılan kalemler mum değil su bazlıdır. Su bazlı boyalardan söz edince farkına da değinmek lazım. Su bazlı boyalar bir birinin üzerine çok geçmez. Mum bazlı boya ise daha rahat geçişler yapılıp renklerin karıştırılmasını sağlar. Bu nedenle size önerilerim şunlar;

Image

-Derwent Coloursoft:

Derwent bizim internette takip ettiğimiz profesyonel çizim yapan kişilerin kullandığı kalemler değildir. Bunlar daha orta karar kalemlerdir. Fiyat olarak çok fazla yük olmazlar alıcısına. Tane olarak aldığınızda yaklaşık olarak kalem başına üç lira vermeniz gerekmektedir. Pek tabi kırtasiyeden kırtasiyeye değişir ancak genelde kullanılan fiyat birimi budur.


Image

-Prismacolor Premier/Coloursoft:

Prismacolor piyasadaki en kaliteli renkli kuru boya markasıdır. Türkiye'de satışı neredeyse hiç yoktur, bu nedenle bulması da fiyatı kadar belalıdır. İnternetten almak daha ucuza gelmesi nedeniyle satış sitelerini aramanız gerekli. Bir kırtasiyeden bulursanız fiyatları beş liranın üstünde olacaktır ancak alacağınız kalite farkı daha belirgin olacak.

+Siyah mürekkepli kalemler (Manga için);

Renkli çizimde bile bize gerekli olan, manga içinse olmazsa olmazımız mürekkepli siyah kalemlerdir. Pek tabi grisi ve grinin tonları da gereklidir ancak en azından başlangıç için alınabilecek en iyi hediyelerden birisidir. Bu kalemlerin farklı farklı numaraları var. Elinizin altında bulunması gereken kalemlerin bir listesini yaparsak 0.03 ile 0.02 arasındaki kalemleri almanızı tavsiye ediyorum.

-Sakurapigma, Micron Kalemleri:

Image

Micron ve Sakurapigma farklı markalar gibi duyulan ancak aynı marka olan kalemlerdir(Başıma geldi aman rezil etmeyin kendinizi). Bu kalemlerin özelliği çok ince uçlara da sahip olmalarıdır. Bu farklı seçenekleri bize sunması en küçük detayları bile düzgünce çalışabilmemizi sağlamakta. Renkli çizimden önce kullanmanız gerekmektedir. Bizim kırtasiyelerimiz de bu tarz bulunan tek kalem de budur. Her ne kadar farklı markaları olsa da başlangıç için idealdir.  Fiyatları da pahalı değildir, on lira civarında. Her çizerin elinde olması gerekli. Alternatifi ise Snowman markasıdır. Daha uygun ancak tavsiyem değil.

+Alkol bazlı kalemler;

Alkol bazlı kalemler profesyonel çizerlerin kullanmayı sevdiği kalemlerdir. Kuru kalem boyama yaparken boşluklar bırakıyor bazen. Kağıt dokusundan dolayı beyaz izler bırakıyor bu nedenle yayımlanırken çok tercih etmiyorlar. Alkol bazlı kalemlerin çok çeşitli renkleri olması ve de her bütçeye uygun olarak çıkarılması sayesinde popülerleştiler bu sayede de artık kolay ulaşılabilir ve renkli boyaların popülaritesi arttı. Aynı zamanda anime sayısının, çizim çeşidinin artması da pekala etkili oldu.  Çeşitleri çok ancak pahalısı da var ucuzu da. Tanesi otuz lira olan da on beş lira olanı da var. Ben size en güzeli ve en uygununu göstermeye çalışacağım;


-Copic marker

Image

Copic Marker hem manga çizerken gri tonları için hemde renkli çizimlerde kullanabileceğiniz en iyi boyalardan birisidir. Çok fazla geniş renk yelpazesi ile bize her karakteri çizme imkanı sunan ancak fiyat olarak bir miktar tuzlu kalemlerimizdir. Genelde tanesi otuz lira civarında satılmakta ancak her zaman söylediğim gibi kırtasiyeden kırtasiyeye bu fiyat değişmekte. Her yerde bulunabilir olması sayesinde de boyası bitince tek yapmanız gereken numarasını alıp doldurtmak olacak.

-Superior Art marker

Image

Superior Art Marker tam olarak fiyat olarak Copic Marker'lara göre çok daha uygun ancak renk yelpazesi bir miktar daha kısıtlı boya kalitesi de bir kaç tık aşağıda bir markadır lakin istediğiniz karakteri çizmenizde size engel olmaz. Görünüş olarak çok hoş, doldurulabilirlik açısından olarak biraz sıkıntılı kalemlerdir.

-Stylifemarker

Image

Stylife Marker kırtasiyede hemen copicin yanında olan kalemlerdir. Bütçeye en uygun olan bu kalemleri ve benzerlerine kolayca ulaşabilirsiniz.  Boya doldurma konusunda sorununuz olmaz zira doldurma parası genelde kalemle aynı fiyata denk gelir. Kötü değildir ancak ileri düzeyde kullanım için çokta güzel bir hediye değildir.

Hediyenin önemi düşünceli olmak tabi ki, diğer bir önemi de kişiye uygun olması. Kendiniz içinse başlamaya bir karar verin gerisi gelir. Benim bir kaç denememi de yazımın sonuna koyarken hepinize iyi yıllar dilerim. Umarım gelecek yıl sizin için bir öncekinden daha güzel olur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları