Çarşambayı Bekleyin!
40 yılı devirmek üzere olan bir efsanenin devamı için adrenalin seviyesini yükselten açıklama.

Image

Ülkemizde hak ettiği yeri, genel izleyici kitlesi içinde tam olarak bulamamış olsada hemen herkesin hakkında fikir sahibi olduğu efsane 40. yılının içine girmek üzere. İlk 07.04.1979 tarihinde yayınlanmaya başladığında sanırım kimse bu konuma geleceğini düşünmemişti. Hatta ilk seri planlanından daha erken bitirilmişti.

Mecha serileri (Sunrise'ı hariç tutarak) genel olarak rock müzik gibi bir döneme damgasını vurmuş olsada günümüzde altın çağlarını yaşayamamakta. Yinede kendine has izleyici kitlesine sahip bir tür. Fakat 機動戦士ガンダム(Kidou Senshi Gundam) dendiğinde sanırım durumu bu şekilde değerlendirmek çokta doğru olmaz. Kendine has anlatımı, siyasi duruşu ve alt metinleriyle izleyiciye hep daha fazlasını sunarak, hak ettiği itibara sahip olmuş bir efsane neticede.

Ve...! 40. yılın içine girerken Sunrise bizlere Çarşamba günü canlı yayında, bu yıla ait projelerin ön gösterimini yapacak olan siteyi yayına aldı.

gundam40th.net


Image

Heyecan içinde çarşamba günü bu açıklamaları canlı yayında izleyebileceğiz. Bence oldukça güzel bir yöntem olmuş. Gundam'ın artık dünyanın çoğu bölgesinde ciddi potansiyele sahip bir yapım olduğunu düşünürsek, bir adım daha ileri gidebileceğini düşünüyorum.


Ç.N.; En kısa zamanda Hollywood live action filmi hakkında da bir makale yayınlayacağım.

1983 yılında İstanbul'da yarışa katıldım. Başlangıçta, geleceğimin o zaman farkında olmadan TRT'nin sabah kuşağındaki animelerle şekilleneceğinden haberdar değildim. Kanıma işleyen bu anlatım tarzı ve dünyalar hala devam etmekte olan maceramın bir parçası. Zevkler ve renkler tartışılmaz olsa da, fikrimce anime izlememiş birisi daha hiç birşey izlememiştir. to be continued..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları