Bokura no Nanokakan Sensō Romanı Anime Oluyor
Ortaokul talebelerinin yetişkinlere kafa tutmasını konu alan romanın daha önce bir live-action filmi yapılmıştı

The Daily Sports gazetesi "Shōgakusei ga Erabu! 'Kodomo no Hon' Sōsenkyo Best 10" (İlköğretim Talebeleri Tarafından Seçilen En İyi 10 Çocuk Romanı) anketinin sonuçlarını geçtiğimiz Cumartesi günü yayınladı. Buna göre, yazar Osamu Sōda'nın Bokura no Nanokakan Sensō (Yedi Gün Savaşlarımız) romanı gelecek sene içinde animeye uyarlanacak. 

Yetişkinlerin çocukları üzerindeki davranışlarına göndermelerde bulunan yapımın konusu şu şekilde: Yaz tatiline girmeden hemen önceki gün Tokyo'daki bir ortaokulda bütün erkek çocukları ortadan kaybolurlar. Bir süre sonra herkes, çocukların başlarına bir kaza geldiğini ya da bunun bir kaçırılma vakası olduğunu düşünmeye başlar. İşin aslıysa bundan çok farklıdır. Çocuklar kendilerini dere yatağında terk edilmiş bir fabrikaya kapatmıştır. Kızların da yardımıyla birlikte, çocuklar oluşturdukları bu "özgürlük alanında" yetişkinlere karşı bir ayaklanma başlatacaklardır.

Roman, 1985 Nisan'ında Kadokawa Shoten tarafından basılmış ve 1988 yılında Rie Miyazawa'nın başrolünü üstlendiği bir de live-action filmi çekilmiştir. Filmin tutmasıyla beraber romanın devam serisi üretilmiş ve serinin şu ana kadar yaklaşık 170 milyon kopyası satılmıştır. Yazar Sōda'nın 8 Mayıs'ta 90 yaşına basacağını da hatırlatalım.

Kaynak: ANN

"Ama gidiyorum çünkü bugün sahip olduğum her şeyi, elde ettiğim her şeyi, bir şekilde o zaman yaptıklarımıza borçluyum. Ne ekersen onu biçersin. Bedelini ödeme zamanı geldi. Belki bu yüzden Tanrı bizleri önce çocuk olacak şekilde tasarlamıştır, en önemli dersi öğrenene kadar defalarca düşünüp kendimizi yaralayacağımızı bildiği için. Ne alırsan bedelini ödersin, ancak bedelini ödediğin şeyin sahibisindir... Ve sonunda, sahip olduğun şeylerin acısını senden çıkarırlar." - "O", 1986

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları