Attack on Titan'ın Yaratıcısı İsayama Hajime İlhamının Nerden Geldiğini Paylaşıyor
NHK'ye verdiği bir röportajda İsayama, yazmak için neyden ilham aldığını bizlerle paylaşıyor.

İsayama, 5 Mayıs'taki NHK röportajında Attack on Titan dünyasını nereden ilham alarak oluşturduğunu açıkladı: memleketi Hita. Hita Oita'da (Kyushu kırsal kesimlerinden küçük bir kasaba/köy) yer almaktadır. Hita, aynı Attack on Titan'ın geçtiği dünyadaki gibi diğer insan topluluklarından kopmuş, uzak gibi hissettirebilen bir yer. İsayama bu uzun ve etkileyici dağlar tarafından kuşatılan yerde büyüdüğü yıllarda "Acaba bu dağları dev canavarlar yıkıp geçebilir mi?" diye merak ederlermiş.

               Image   

               Image

Her ne kadar liseden sonra Hita'dan ayrılsa da hala memleketiyle arasında güçlü bir bağ olduğunu söylüyor. 2014'te de Hita'nın turizm elçisi seçilmişti. O zamandan beridir de birçok sergi ve fan kampanyası Hita'da düzenlenmekte. İsayama, şu anda Hita'da bir mobilyacı tarafından üretilen moda dergisi için illüstrasyon çizerken Levi'yı çizmiştir. 

NHK röportajında memleketini sevdiğini ve kendisine iyi geldiğini söyledi. Gençlik yıllarında huzursuz ve sonunda da kendini değiştirmek için bir arzu hissetmiş. "Beni zorlayan hırs değildi," dedikten sonra şunları da ekledi: "Sadece bir şeyler hissediyordum. Hayal kırıklığı gibi." 

Bu belirsiz ve açıklanamaz hayal kırıklığını da Attack on Titan ile atmak istemiş. Serideki iki ana tema "zulüm" ve "kurtuluş" idi. İsayama, bunun altında hiçbir şekilde özel bir ima ya da mesaj olmadığını söyledi.  Bunun yerine, bir trajedi kurbanının ham öfkesinin insanları saldırganlığa nasıl sürükleyebileceğini ifade etmek istemiş.

               Image

Diğer taraftan da bakacak olursak; titanlar hayal kırıklığını anlatmaktadır. Onların başıboş dolanmaları, yıkıma neden olmaları, insanların öfkelenmeleri ve şaşkına dönmeleri hep titanların hedefsizce ilerlemesidir. İsayama, titanların sarhoş insanlara benzetiyormuş. Ancak sarhoş insanların titanlar kadar kötü olmadığını da dile getirmiş. Her şeyden önce titanların aşılması gereken sorunlar olduğunu söylemiş. 

Eğer İsayama duyduğu bu güçsüzlük ve hayal kırıklığından dolayı memleketinden ayrılmasaydı bu derece başarılı olmazmış. İsayama Attack on Titan severlerinin Hita'ya gelmesi ve etkinlikler düzenlemesinden sonra memleketine istediği zaman yine gelebilecekmiş gibi hissetmiştir. Aynı zamanda Hita'da düzenlenen etkinliklere de katılmaya özen göstermiştir. 

                Image

NHK röportajı biterken de okurlarına söyle söz vermiştir: "Manga doruk noktalarına yaklaştığı zaman hak ettiği destansılığı yazmak için çok çalışacağım." Aynı zamanda da anime serisinin 3. sezonunu da dört gözle beklediğini söylemiş. Hita'ya da bu eserlerinden sonra daha fazla ilgi duyulmasını ümit ediyor. 

Eseri her ne kadar ünlü olsa da memleketini bu denli sevmesi ve köklerini kaybetmemesi çok iç açıcı ve duygulandırıcı bir şey ^^

Kaynak: ann

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları