Ao Ashi Mangası, Anime Çıktığından Beri 5 Milyon Kopya Sattı
Serinin satış sayısı toplamda 15 milyon.

มังงะ Aoashi แข้งเด็กหัวใจนักสู้ทำยอดขายทะลุ 15 ล้านเล่มแล้ว - Online  Station

29. cildin yayımlanmasıyla birlikte, Shogakukan, Yugo Kobayashi'nin Ao Ashi mangasının 15 milyon kopyasının olduğunu duyurdu. Bu sayının beş milyonu, animenin Nisan ayındaki prömiyerinden sonraki satışlara ait.

Kobayashi, mangayı Ocak 2015'te Shougakukan'ın Weekly Big Comic Spirits dergisinde başlattı. Manga, Naohiko Ueno'nun orijinal hikâye konseptine dayanıyor.

Manga, Ehime bölgesinde yaşayan ortaokul üç öğrencisi Ashito Aoi'yi konu alıyor. Ashito futbolda çok yeteneklidir ama farkında değildir. Hep duygusal davranmasından dolayı, bir maçta büyük bir soruna neden olur. Daha sonra, güçlü J-Ligi takımı Tokyo City Esperion'un emektar futbolcusu ve kulübün genç takımının koçu Tatsuya Fukuda, Ashito'nun karşısına çıkar. Fukuda, Ashito'nun yeteneğini görür ve onu Tokyo'daki genç takım seçmelerine davet eder.

Manga, 65. Shogakukan Manga Ödülleri'nde genel kategoride En İyi Manga ödülünü kazanmıştı.

Anime, 9 Nisan'da NHK Educational kanalında prömiyer yapmıştı. Animenin ikinci yarısı, 2 Temmuz'da yayımlanan 13. bölümle başlamıştı.

Kaynak: ann

Azerbaycanlıyım. 19 yaşındayım. Yaklaşık 4-5 yıldır anime izliyorum, ayrıca manga/anime çevirmenliği yapmaktayım. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı öğrencisiyim. Freelance çevirmen olarak çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları