Anketler, Kotatsu'nun Japonya'da Giderek Popülaritesini Kaybettiğini Söylüyor
Nüfusun yarısından azı, geleneksel mobilyanın altında sıcak bir şekilde oturduğunu belirtiyor.

Yurtdışındaki acınası derecede yetersiz tanıtımlarına rağmen, kotatsular anime hayranlarınca gayet iyi biliniyor. Yatak/masa/ısıtıcı hibritler anime evlerinin başlıca unsuru ve genellikle, en az bir uykulu karakter onun altına kısmen sokuluyor.

Ne var ki, WeatherNews.jp'nin bir anketine göre anketi cevaplayan hanelerin yarısından biraz azının evlerinde, tam olarak %48'inde evet ve%52'sinde hayır, bir kotatsu bulunuyor. (Kaldı ki, onlara sahip insanlar yataktan kalkmaya ve bir ankete cevap vermeye çok üşenmiş de olabilirler.)

Japon vilayetlerinde devam ettirilmese de, kotatsuların güçlü olduğu yerler hâlâ mevcut. En yüksek sahiplik oranı, hanelerin %75'inde bir tane kotatsu olduğunun bildirildiği Yamanashi'de.  %72'lik oranla Fukushima ve Nagano hemen onun gerisinde.

En düşük sahiplik oranı ise Hokkaido'yla (%23) onu takip eden Okinawa (%30) ve Tokyo'nun metropoliten alanlarında.

Çoğu kişi, kuzeydeki Hokkaido Adası'nın güneydeki Okinawa'dan (sıcaklığın nadiren 21 derecenin altına düştüğü bir yer) sadece daha düşük bir sahiplik oranı bulundurmasını değil, aynı zamanda da bütün Japonya'daki en düşük oranı barındırmasını garip karşıladı. Ancak iyi bir sebep var. Aralıktan ocağa kadar sıcaklığın sıklıkla dondurucu olduğu adadaki evler merkezi ısıtmayla donatılmış vaziyette. Yani kotatsular ve oda ısıtıcıları daha az gerekli. 


 

http://www.crunchyroll.com/anime-news/2017/11/19-1/survey-says-kotatsu-are-getting-less-popular-in-japan

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları