Animeler.Net İçerik Eklemeden Önce Okuyunuz.
Merhaba arkadaşlar,
Sitemize içerik eklemeden önce bu bölümü okuyunuz.

Animeler.Net İçerik Eklemeden Önce Okuyunuz.

Image

ANIMELER.NET CONTENT GUIDE

HABER



Başlık: Başlıklarda tüm kelimelerin ilkharfleri her zaman büyük olmalıdır.

Kategoriler: Girmiş olduğunuz içerikiçin birden fazla kategori seçebilirsiniz.

Kısa Açıklama: Kısa açıklamanızbaşlık ile uyumlu ve ilgi çekici olmalıdır. Bir ipucu verebilir, merak ettiricibir soru sorabilirsiniz.

Girdi Başlığı: Haber girişinde metinmodülünün başlığını kullanmak isterseniz mümkün mertebe sadece ilk kelimeninbaş harfini büyük yazmaya özen göstermelisiniz. Bu sayede, bu girdi başlığınınalt başlık olduğunu okuyucuya hissettirmiş olacaksınız.

Kaynak: Eğer yazınız bir kaynağadayanıyorsa, lütfen kaynağın ismini haberin sonuna ve italik olarak ekleyiniz.

Medya Eklemeleri: Yapmış olduğunuzhaberi görsel açıdan zenginleştirirseniz daha kolay okunur bir formatsunarsınız. Bu nedenle metnin içine görsel gömebildiğiniz gibi resim eklemodülünden resim ekleyebilir, video ekle modülünden video ekleyebilirsiniz.Sonrasında, metin eklemesine de devam edebilirsiniz. Böylece, metin, video,resim, anket gibi çok fazla medya modülünü kullanarak daha akıcı bir içerikoluşturabilirsiniz.



Haberin İçerisine Görsel Eklenmesi:Haberin içerisine eklenen görseller 600 px genişlikte ve en az orta kalitedeolmalıdır. Böylece mobil arayüzde de doğru bir görüntü elde edilecektir.(aşağıdaki ekran görüntüsü 160 yazan kısmın min. 600 px maksimum 800 px olmasıgerekmektedir.)



Eğer görselin iyi bir çözünürlüğünü bulamazsanız lütfen görseli ‘tab’ tuşu ileiçeriğin ortasına sürükleyiniz.

Haberin Ana Görselinin Eklenmesi:Haberin ana görselini eklerken dikey yerine yatay ve çözünürlüğü iyi birfotoğraf/resim seçmelisiniz. Bu fotoğraf habere eklediğiniz resimlerden biri deolabilir, haricen yükleyeceğiniz bir resim de olabilir.

Habere Etiket Eklenmesi: Haberinizinana konusunu içeren etiketler eklemelisiniz. Sitenin navigasyonu açısındanilişkili haberlerin görünmesinde etkili olacaktır.

Referans Linki Verme: Haberiyapmadan önce sitede ilgili kelimelerle arama yapıp bu haberi daha önce birininyazıp yazmadığını kontrol ettikten sonra, yazacağınız içerik herhangi biritarafından yazılmadıysa sizin yazdığınız içerikle ilişkili eski bir içerikvarsa, lütfen ona link veriniz. Arama motorları kendi içerisinde referans linkiveren siteleri çok severler.






GALERİ



Başlık: Başlıklarda tüm kelimelerinilk harfleri her zaman büyük olmalıdır.

Kategoriler: Girmiş olduğunuz içerikiçin birden fazla kategori seçebilirsiniz.

Kısa Açıklama: Kısa açıklamanızbaşlık ile uyumlu ve ilgi çekici olmalıdır. Bir ipucu verebilir, merak ettiricibir soru sorabilirsiniz.

Girdi Başlığı: Galeri girişinderesim modülünün başlığını kullanmak isterseniz mümkün mertebe sadece ilkkelimenin baş harfini büyük yazmaya özen göstermelisiniz. Bu sayede, bu girdibaşlığının alt başlık olduğunu okuyucuya hissettirmiş olacaksınız.

Kaynak: Eğer galeriniz bir kaynağadayanıyorsa, lütfen kaynağın ismini haberin sonuna ve italik olarak ekleyiniz.









GALERİLERİ ZENGİNLEŞTİRMEK

Yüklenen galerileri zenginleştirmek için arzu ederseniz resim eklediğinizmodülün alt ortasında yer alan daha fazlası tuşuna basıp o görsel hakkındaminik bir bilgi aktarabilirsiniz.

Yine ana haberin görseli olarak yatay bir görsel tercih etmelisiniz.

Ya da galerinin üstüne bir metin modülü de eklemeyebilirsiniz, bu liste ya dagaleri hakkında söylemek istedikleriniz varsa. Buna örnek olarak aşağıdakiekran görüntüsünü inceleyebilirsiniz.



Bunun haricinde modüllerin hemen sol üstünde bulunan ileri ve geri okları resmiistediğiniz gibi konumlandırmanıza yardımcı olur. Diyelim ki, yaptığınız habersıralamasız bir haber ama siz yine de önce yüksek olanı sonra düşük olanısergilemek istiyorsunuz, işte o zaman bu tuşlar size yardımcı olacaktır.





"Öğretmek öğrenmektir."

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları