Aizen'in Sesinden Rap Dinlemek İsteyenler Buraya! Hypnosis Mic Nedir?
Son günlerde ünü artmaya başlayan müzik projesini beraber inceleyelim.

Hypnosis Mic Nedir?

Hypnosis Mic Nedir?

Hypnosis Mic, Tokyo'nun belli bölgelerini temsil eden karakterlerin rap savaşları aracılığıyla birbirlerine meydan okuyup bölgelerini genişletmelerini konu alan bir müzik projesi. Aynı zamanda drama cdleri de bulunan proje Evil Line Records tarafından piyasaya sürüldü.
Karakterler ünlü seslendirmenlerce seslendiriliyor ve her biri üçer üyeden oluşan dört ana grup var. 

Hypnosis Mic'ın hikayesi nedir?

Kadınların hükmettiği bir dünyada, her türlü silahın kullanımı yasaklanmış ve erkekler silah yerine Hypnosis Mic aracılığıyla birbirleriyle savaşmaktadırlar. Bu mikrofon kullanılarak söylenen sözler karşıdakinin zihinsel ve fiziksel durumunu etkileyerek zarara yol açabilmektedir. Chuo bölgesi kadınlara ayrılmış ve etrafı yüksek duvarlarla çevrili, erkeklerin yalnızca mikrofon savaşları sırasında girebildiği bir bölgedir ve savaşlar burada düzenlenir. 

Şimdi de bölgelere ve karakterlere göz atalım.

Matenrou

Jakurai Jinguji'nin liderliğinde Hifumi Izanami ve Doppo Kannonzaka, Shinjuku bölgesini temsil ediyorlar. Jakurai doktorluk, Hifumi host'luk yapıyor ve Doppo ofis çalışanı. Hifumi'nin eskiden yaşadığı travmalar sonucu kadınlardan korktuğu bilinmesine rağmen host olma sebebi bu korkusunu yenmek istemesi. Takım elbisesini giyince korkudan eser kalmayıp oldukça çapkın bir karaktere bürünüyor. Çocukluk arkadaşı Doppo ise ağır çalışma şartları sonucunda psikolojik sorunlar yaşayıp uyku problemleri çekiyor. Jakurai ise pek çok konuda onlara destek oluyor diyebiliriz, ayrıca Jakurai'ın rapinin insanları iyileştirme gücünün olduğu biliniyor.
Seslendirmenler: Hayami Show(Jakurai), Kijima Ryuichi(Hifumi), Ito Kento(Doppo)
(Başlıkta belirttiğim gibi Hayami Show, aynı zamanda Aizen Sousuke'nin seslendirmeni.)

Fling Posse

Shibuya bölgesini Ramuda Amemura liderliğinde temsil eden grubun diğer üyeleri Gentaro Yumeno ve Dice Arisugawa.
Ramuda bir moda tasarımcısı. Neşeli ve çocuksu tavırlarına karşılık sinirlendiğinde tehditvari bir havaya bürünüp ses tonunu değiştirmesi herkesi şaşırtıyor. Drama cdlerde hükümet yönetiminde söz sahibi kadınlarla gizli bağlantıları olduğunu görsek de ne gibi sırları olduğu henüz açığa çıkmış değil. Jakurai Jinguji'ye karşı çok düşmancıl davranıyor. Ayrıca Ramuda'nın rapinin halüsinasyonlara yol açtığı söyleniyor.
Gentaro roman yazarı, insanları gözlemlemekten hoşlanmasının yanı sıra sık sık belli amaçlar doğrultusunda yalan söylüyor. Dice ise kumarbaz ve kendi hayatını dahi kolayca bahse koyabileceği için yoksullukla mücadele ediyor. Gentaro ve Yokohama bölgesinden Rio ile çok iyi anlaşıyor.
Seslendirmenler: Shirai Yusuke(Ramuda), Saito Souma(Gentaro), Nozuyama Yukihiro(Dice)

Mad Trigger Crew

Yokohama bölgesini temsil eden grubun lideri: Samatoki Aohitsugi. Sert tavırlarıyla bilinen Samatoki, babası yüzünden geçirdiği travmatik çocukluğu nedeniyle kadınlara saygı duyuyor ve kız kardeşinin iyiliği için mafyaya girdiği biliniyor.
Grubun bir diğer üyesi Jyuto Iruma ise uyuşturucu savaşları ile mücadele etmek için polis memuru olmasına karşılık mafyaya karışarak git gide suçlar ile iç içe girmiş ve bu yüzden lakabı "Yozlaşmış Polis". 
Rio Mason Busujima ise eski bir donanma askeri ve ülke savaş durumunda olmamasına karşılık bir asker gibi yaşamayı hayat felsefesi haline getirmiştir.
Seslendirmenler: Asanuma Shintaro(Aohitsugi), Komada Wataru(Jyuta), Kamio Shinichiro(Rio)

Buster Bros!!!

Ichiro Yamada liderleri ve abileri olmak üzere, Jiro ve Saburo kardeşler Ikebukuro bölgesini temsil ediyor.
Ichiro, yorozuya(serbest meslek) yaparak kardeşlerine bakarken; Jiro liseye ve Saburo ortaokuluna devam ediyor. Başta kardeşleri olmak üzere herkes tarafından sevilen, serseri karakterine karşın şefkatli olan Ichiro'nun Yokohama'nın temsilcisi Samatoki ile iyi geçinemediği biliniyor.
Seslendirmenler: Kimura Subaru(Ichiro), Ishiya Haruki(Jiro), Amasaki Kouhei(Saburo)

2017 yılında başlayan Hypnosis Mic günümüzde şarkı, konser, drama cdlerinin yanı sıra manga ve bu yıl çıkacak olan ritim oyunu ile devam etmektedir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları