'70 TV Animesi Devilman'ın Yazarı Masaki, DEVILMAN crybaby için Ne Dedi?
Tekniğin ötesinde, yaratıcıların hisleri için de bir yorum yapmayacağım.

Kıdemli anime senaryo yazarı Masaki Tsuji şimdilerde 85 yaşında ve Devilman'ın son anime serisi ile ilgili Twitter üzerinden dürüst yorumlarını doğrudan paylaşma konusunda da çok hevesli. 1972-1973 yıllarında yayınlanan Devilman TV animesinin 39 bölümlük yayının 36 bölümünün senaryosunu o yazmışıtı ve kendisi aynı zamanda ana yazardı. Çok yakın bir zamanda DEVILMAN crybaby'nin 10 bölümünü de izleyen yazar, Go Nagai'nin Devilman mangasından ilham alan yeni anime uyarlamasının görünürde beklentilerinin çok ötesinde olduğunu belirtti.

İşte Twitter'daki o yorumu:

"DEVILMAN crybaby'nin 10. bölümünü de izledim; animenin dramaturji (drama sanatı) umrumda değil ya da 9. bölümdeki heyecan ve 10. bölümdeki kompozisyon... Tekniğin ötesinde, yaratıcıların hisleri için de bir yorum yapmayacağım. Sana gıpra ediyorum Nagai Go-Chil. Yaratmış olduğun Devilman, Heisei döneminde geçiyor ve bu beni çok kıskandırıyor!"

Heisei Dönemi: Japonya tarihinde günümüzde devam eden dönemdir. 8 Ocak 1989'da İmparator Hirohito'nun ölümünden bir gün sonra oğlu Akihito'nun tahta geçmesiyle başlamaktadır.

Animenin son fragmanı:

10 bölümlük DEVILMAN crybaby, Masaaki Yuasa (The Tatami Galaxy, Lu Over the Wall) tarafından yönetildi ve Netflix platformu üzerinden dünya genelinde izlenebilir.


kaynak: crunchyroll

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları