320 Milyon Manga Satarak 19 Yıllık Anime Kökü Olan Hasır Şapka Korsanları (One Piece) Tanıtımı
Eiiçiro Oda tarafından yazılan ve çizilen Japon shōnen manga serisidir. Haftalık Shonen Jump dergisinde Ağustos 1997'den beri yayınlanmaktadır. One Piece, şeytan meyvesi yiyerek doğaüstü güçler kazanmış, Monkey D. Luffy isimli, 17 yaşındaki bir gencin ve zaman içinde toplayıp mürettebatına kattığı korsanlardan oluşan Hasır Şapka Korsanları'nın maceralarını izlemektedir. Luffy'nin en büyük arzusu dünyanın en büyük hazinesi One Piece'i ele geçirmek ve sonunda Korsanlar Kralı olabilmektir.

Monkey D. Luffy

Monkey D. Luffy

Monkey D. Luffy (モンキー・D・ルフィー) (Mugiwara no Luffy (麦わらのルフィー - Hasır Şapkalı Luffy de denmektedir): 19 yaşında bir erkek olan ana karakterdir. Hasır Şapka Korsanları'nın kaptanıdır. Korsan olma tutkusu Kızıl Saçlı Shanks'a duyduğu hayranlıktan kaynaklanmaktadır. Kaygısız ve bazen de aklı havada biri olarak tanımlanır. Genellikle oldukça kabarık bir iştahı vardır, özellikle de ete düşkündür. Kazara yediği ve yiyenlere özel bir yetenek bahşeden Şeytan meyvelerinden "Gomu Gomu no Mi" sayesinde vücudu bir lastiğin özelliklerini kazanmıştır. Luffy'nin hayali Korsanlar Kralı olmaktır. Luffy, OVA'da Urara Takano ve animede Mayumi Tanaka tarafından seslendirilmiştir.

Roronoa Zoro

Roronoa Zoro

Roronoa Zoro (ロロノア・ゾロ): Mürettebata ilk katılan kişidir. 21 yaşında ve üçüncüyü ağzıyla kavrayarak tek seferde üç kılıç kullanabilen becerikli bir kılıç ustasıdır. Zoro aslında bir ödül avcısıdır ve korsanları yakalayarak Dünya Hükümeti tarafından başlarına konan ödülleri alır. Luffy'nin hayatını kurtarması nedeniyle tayfalığı kabul etmek zorunda kalmıştır. Coğrafi yönleri anlamada son derece zayıftır ve kolayca kaybolur. Ayrıca uykuya çok düşkündür ve içmeyi sever. Amacı dünyanın en büyük kılıç ustası olabilmektir. Zoro, OVA'da Wataru Takagi ve animede Kazuya Nakai tarafından seslendirilmiştir. Kılıçları; Sandai Kitetsu lanetli kılıcıdır. Yubashiri adlı bir kılıcıda vardı lakin Enies Loby'de Shuu tarafından yok edilmiştir ve Thriller Bark'da gömülüdür. Wado İchimonji adlı bir kılıcı daha vardır zoro bu kılıcı ağzında kavrar bu kılıcın eski sahibi Kuina'dır ve en çok bu kılıcına önem verir ve son olarak Shuusui adında bir kılıcı vardır bu kılıcın eski sahibi efsanevi ejder öldüren bir samuraydır ve zoro sahibini yenip kılıca sahip olmuştur.

Nami

Nami

Nami (ナミ): Mürettebatın 20 yaşındaki rotacısıdır ve mürettebata ikinci katılandır. Gemicilik becerileri mükemmeldir ve güçlü sezgileriyle havadaki en ufak değişiklikleri bile hissedip analiz edebilir. Ayrıca mükemmel bir hırsız ve kapkaççıdır. En büyük amacı dünyanın tüm bir haritasını çizmektir. Nami, OVA'da Megumi Toyoguçi ve animede Akemi Okamura tarafından seslendirilmiştir.

Usopp

Usopp

Usopp (ウソップ): Mürettebatın üçüncü olarak katılan 19 yaşındaki nişancısıdır. Kronik bir yalancı, yetenekli bir mucittir ve Hasır Şapka'nın korsan bayrağını boyamada ve ayrıntılı kar heykelleri yapmada da gösterdiği kayda değer bir sanat yeteneği vardır. Usopp'un hayali, "denizin cesur savaşçısı" olabilmektedir. Usopp, animede Kappei Yamaguçi tarafından seslendirilmiştir.

Sanji

Sanji

Sanji (サンジ): Mürettebatın sürekli sigara içen 21 yaşındaki aşçısıdır ve mürettebata dördüncü olarak katılmıştır. Açlıktan ölmenin ne anlama geldiğini kendi tecrübelerinden bilmektedir. Bu yüzden, yemek isteyen birini asla geri çevirmez ve yiyeceklerin ziyan edilmesi onu kolayca altüst eder. Kadınlara karşı zaafı vardır ve güçlü bir şövalyelik hissi vardır. Ne pahasına olursa olsun bir kadını asla incitmez. Dövüşürken sadece ayaklarını kullanır bunun sebebinin ellerini yemek yaparken kullandığını ve onları riske atmak istemediğini söyler. Sanji'nin amacı, bütün deniz canlılarının bulunduğu yer olan "All Blue" denen büyük denizi bulmaktır. Sanji, animede Hiroaki Hirata tarafından seslendirilmiştir.

TonyTony Chopper

TonyTony Chopper

TonyTony Chopper (トニートニー・チョッパー Tony Tony Chopper): Mürettebatın beşinci olarak katılan 17 yaşındaki doktorudur. Şeytan meyvelerinden "Hito Hito no Mi"yi yiyerek insan özellikleri kazanan, mavi burunlu bir ren geyiğidir. Hem insanlarla hem de hayvanlarla aynı şekilde konuşabilmektedir. Ayrıca çok saftır ve kendisine söylenen her şeye kolayca inanır. Aynı zamanda aşırı derecede duygusaldır. Amacı, dünyadaki tüm hastalıkları iyileştirebilen bir ilaç yapmaktır. Chopper, animede İkue Otani tarafından seslendirilmiştir.

Nico Robin

Nico Robin

Nico Robin (ニコ・ロビン): 30 yaşında bir arkeologdur ve mürettebata katılan altıncı kişidir."Hana Hana no Mi" denilen şeytan meyvesini yemesi sonucu, istediği her yerden çiçekler açtırırmışçasına insan uzuvları çıkartma yeteneği kazanmıştır. Son derece zekidir ve küçük yaşlardan beri arkeolojiye ilgi duymaktadır. En büyük amacı, tarihin uzun ve kayıp bir kısmını anlatan antik bir taş olan Rio Poneglyph'i bulup deşifre edebilmektir. Ayrıca Poneglyphleri okuyabilen nadir insanlardandır.Ohara bilginlerinden geriye kalan tek kişidir. Oharaya düzenlenen Buster Call (Yıkım Çağrısı)'dan Amiral Akoiji tarafından kurtarılmıştır.Hasır Şapkalara Barok Örgütünden katılmıştır. Hasır şapka tayfasının diğer üyelerine göre çok daha soğukkanlı ve sakindir. Robin, animede Yuriko Yamaguçi tarafından seslendirilmiştir.

Franky

Franky

Franky (フランキー): Mürettebata yedinci katılan kişidir ve 36 yaşında bir marangozdur. Kola-güçlü bir cyborgdur (insan ve makine bileşimi). Yapay vücudu sayesinde inanılmaz güçlüdür ve ön cepheden gelen çoğu saldırıya karşı oldukça dayanıklıdır. Sayısız silahla donatılmıştır. Bununla beraber Franky, çok hassastır ve Chopper gibi hislerini saklamada beceriksizdir. Amacı, bir hayal gemisi inşa edip dünyayı dolaşmaktır. Water seven arkından sonra tayfanın kullandığı gemiyi inşa etmiş ve onu Luffy'ye hediye etmek istemiştir. Daha sonra arkadaşları ile hasır şapka korsanları tarafından tayfaya katılmaya ikna edilmiştir. Sabaody'de kuma tarafından uçurulduğu adada kendini geliştirmiş ve arkadan gelecek saldırılara karşıda dayanıklı hale gelmiştir. Aynı adada gemiye de bazı takviyeler yapmış bu takviyeleri daha sonra tayfa yeniden birleşince gemiye uygulamıştır. Franky, animede Kazuki Yao tarafından seslendirilmiştir.

Brook

Brook

Brook (ブルック): 90 yaşında bir müzisyendir ve mürettebata katılan sekizinci üyedir. Yaşayan bir iskelettir. Bir kez ölüyü diriltebilen şeytan meyvelerinden "Yomi Yomi no Mi"yi kullanarak dirilmiştir. Centilmence bir karakter ile sapık, kaba bir tür karışımı ilginç bir kişiliği vardır. Çoğu zaman ağırbaşlı, eğitimli bir tavırla konuşurken bazen şaşırtıcı derecede kötü tavırlar sergiler. Amacı, Grand Line'ın etrafında daire çizip Reverse Mountain'a dönmek ve böylece Rumbar Korsanları (kendiside bu korsan tayfasındaydı) tarafından Laboon'a verilen sözü yerine getirmektir.Tayfada Zoro'dan sonra ikinci kılıç ustasıdır. Brook, animede Chō tarafından seslendirilmiştir.

Dünya Hükümeti

Filo Amirali

Filo Amirali Akainu (Sakazuki) Dünya hükumetinin son amiralidir. Yediği şeytan meyvesi yüzünden vücudunu lava çevirebilmekte ve her türlü lav saldırısı düzenleyebilmektedir. Monkey D. Luffy(Hasır Şapka Korsanlarının Kaptanı)'nin kardeşi olan Portgas D. Ace'i öldüren kişidir.

Amiraller

Amiral Kizaru (Borsalino) Dünya Hükumeti'nin başka bir amiralidir. Yediği şeytan meyvesinin verdiği güç sayesinde vücudunun özü et ve kemik yerine ışığa dönmüştür.Kurşunlar veya kılıç darbeleri işe yaramaz hepsi içinden geçip gider.Işıktan yapılma bir bedene sahip olduğu için ışık hızında olmasa da çok hızlı hareket edebilir ve lazer saldırıları düzenleyebilir.

Amiral Fujitora (Issho) İlk olarak Fujitora'dan Akainu bahsetmiştir. Dressrosa'da ortaya çıktı.Gözleri kör ve kılıç ustadır.Gördüğü acı verici onca olaydan sonra gözlerini kendi kör etmiştir. Barda kendini kandıran adamları yere koca bir delik açarak içine gömmüştür.Ayrıca Kılıcı ile yer çekimini yükseltebilmektedir.

Eski Amiraller

Amiral Aokiji (Kuzan) Dünya hükumetinin eski 3 amiralinden biridir. Yediği şeytan meyvesinin verdiği güç sayesinden dokunduğu şeyleri insanlarda dahil buza çevirebilir. Marineford Savaşı (Büyüklerin savaşı)'ndan sonra filo amirali Sengoku yenilgiyi üstlenip görevinden ayrılır ve yerine Aokiji'yi önerir ama Akainu bir şekilde daha uygun görülür ve İkisi boş bir adada 10 günlük uzunca bir düello yaparlar. Sonuçta Aokiji mağlup düşer, ağır yaralar alır ve görevinden ayrılıp kayıplara karışır. En son dünya hükümeti soylularının dediğine göre Aokiji blackbeard korsanlarına katılmıştır.

Koramiraller

"Kahraman" Monkey D. Garp Monkey D. Luffy'nin ve Portgas D. Ace'nin büyük babası ve korsan kral Gol D. Roger'a zamanında karşı koyabilmiş tek kişidir.Şeytan meyvesi gücünün olmamasına rağmen olağan üstü bir gücü vardır. Öyle ki çıplak eliyle gülleleri toplardan daha hızlı atabilmektedir. Yumrukları ölümcüldür. Marineford savaşından sonra rütbesini bırakmış ve yeni gelen acemileri eğitmek için gönüllü olmuştur.

"Beyaz Avcı" Smoker (G-5) Mangadaki ilk göründüğü Logue Town'da görevli kaptan kıdeminde bir denizciyken şu an G-5 denizci üssünden sorumlu koramiraldir. Moku Moku Meyvesini yiyerek dumana dönüşme özelliğini kazanmıştır. Duman adam olduğundan fiziksel saldırılar içinden geçip gider, aynı zamanda düşmanını dumanla yakalayıp dumanla boğabilir. Aynı anda içtiği 2 puroyu ağzından düşürmeyen ve sırtında meyve güçlerini etkisiz kılan bir jitte (deniz taşından yapılmış silah) taşıyan bir karakterdir. Adil olan, adalete inanan bu yüzden emir komuta zincirine pek uymayan, bu hususta üstleriyle takışabilen ve karşı gelebilen sağlam bir kişiliği olan ender denizcilerdendir.

"Şeytan Bambu" Vergo

İlk olarak Punk Hazard'a ortaya çıkar G-5 in başındaki Koramiraldir. Aslında korsan olup kendisi Doflamingo için çalışmaktadır. Punk Hazarda Trafalgar Law'a yenilmiştir.

Tsuru

Eski Bir Denizcidir. Woshu Woshu No Mi meyvesini yemiştir.

Momonga (G-1) Güçlü koramirallerden biridir. Tayfanın en çok karşısına çıkan ve zorlayan denizcilerden birisidir. İlerleyen zaman içerisinde tayfa adına en çok sıkıntı oluşturabilecek denizci olması tahmin edilmektedir. One Piece Film Z'de yer almıştır.

Doberman

Onigumo Saçlarıyla da kılıç kullanabilen kılıç ustasıdır.

Yamakaji

Strawberry

Lacroix

Comil (G-2)

Ronse

Stainless

Cancer

Dalmatian

Bastille Baltasıyla uzun menzilli ve güçlü saldırı yapabilen bir koramiraldir.Dressrosa'da Sabo'ya yenilmiştir.

Maynard

Jonathan Mozambia

John Giant

Tuğamiraller

Brannew

Daigin

Yarisugi (G-5)

Kibin

Bilić Topçudur. Movie'de Luffy'ye yenilmiştir.

Kaptanlar

Tashigi Smoker'ın yardımcısıdır. Kılıç ustasıdır.

Hina: Ori Ori meyvesi yemiştir. Mr.2 (Mister Two)'yu yakalayan kişidir.

T-Bone: Enies Lobby yolunda Zoro'ya yenilmiştir.

Shu: Sabi Sabi no Mi meyvesini yemiştir. Enies Lobby'de Zoro'nun Yubashiri kılıcını şeytan meyvesi gücüyle küfe çevirip yok etmiştir.

Coby: İlk olarak Monkey D. Luffy'nin yardımıyla denizcilere katılır. Bizzat Kahraman Garp tarafından eğitilir.

Shichibukai'ler (Denizin Yedi Savaş Lordu)

Shicbukai'ler Dünya Hükümeti tarafından baş edilemeyecekleri anlaşılan güçlü korsanlardır. Bu yüzden hükümet korsanlarla mücadele etmek adına onları yanında çalıştırmaktadır ancak çoğu hükümete çalışıyor gibi gözükseler de kendi amaçları uğrunda çalışmaktadırlar.

Juracule "Şahin Göz" Mihawk Animede Şahin Göz(Takanome) Mihawk olarak geçer. Dünya üzerideki en iyi kılıç ustasıdır. Zoro ile arasında bir dövüş olmuştur ve Zoro yenilmiştir. Başka bir zamanda yeniden karşılaşmaya iki tarafta söz vermiştir. Kılıcının adı 'Kokutou Yoru'dur. Yonkou (Dört İmparator Korsandan biri) Shanks ile arkadaştır ve Shanks'ın kolu kopmadan önce sık sık düello yaparlarmış. Öyle bir kılıç ustasıdır ki, tek bir kılıç hareketiyle koskoca bir gemiyi ortadan ikiye bölebilir. Az konuşan gizemli bir tiptir ancak oldukça akıllı ve mantıklı bir adamdır.

Bartholomew Kuma Kuma oldukça iri yapılı birisidir (boyu yaklaşık 5 metre) vücut yapısı neredeyse bir ayıyı andırır. Pati adam olarak da bilinir aslında devrimci Dragon için çalışmaktadır ama hala bilinmeyen nedenlerden dolayı hafızası silinmiş, vücudu cyborga dönüştürülmüş ve bu halinden onlarca kopyalanıp çoğaltılmış bir halde hükümete hizmet etmektedir. Pati şeklindeki avuç içiyle birisine vurduğunda, kişi yok olarak bilinçsiz bir şekilde 3 gün 3 gece havada uçar ve dünyanın herhangi bir yerine düşer. Ayrıca kendisine yapılan saldırılara karşı saldırıya aynı şekilde cevap veren bir savunma özelliği vardır.

"Kaizoku Jotei(Korsan İmparatoriçe)" Boa Hancock Shichibukailer arasındaki tek kadındır.Mero Mero No Mi'yi yediği için kendisine aşık olanları taşa çevirme özelliği kazanmıştır. Karşısındakini güzelliğiyle mest ettikten sonra taşa çevirebilir, aksi takdirde kişi taş olmaz. Çok güzel bir kadın olması bu yeteneğini daha da güçlü kılıyor(Görünüşe bakılırsa bu yetenek sadece Monkey D Luffy'i etkilemiyor). Monkey D Luffy'e aşıktır. Yediği meyveden dolayı vücudu yaşlanmaz.

"Palyaço" Buggy Buggy Korsanları'nın kaptanıdır. Ayrıca eski Roger Korsanları'nda çıraklık yapmıştır. En başta Monkey D. Luffy'nin düşmanıydı. Ancak İmpel Down İsyanı'ndan sonra müttefik olmuşlardır. Bara Bara Meyvesi'ni yemiştir. Bu meyve ona vücudunu parçalama ve her parçayı ayrı bir şekilde hareket ettirme gücü vermiştir. Buggy'e kesme ve yarma saldırıları işlemez.

Donquixote Doflamingo  Doflamingo, Shichibukai ların en çok korkulan üyelerindendir ve Shichibukai lık ünvanının yanı sıra Tenryuubito luk ve Dressrosa'nın Kralı ünvanlarına da sahip hem fiziki hem de politik açıdan inanılmaz güçlü biridir. Shichibukai'liği sadece hükümetin ona sağladığı güvenlik garantisi için kabul etmiş fakat. Dressrosa'nın krallığını yapmakta olup, aynı zamanda dünya soylularından (Tenryuubito) biridir.Doflamingo bir şeytan meyvesi kullanıcısıdır.Şeytan Meyvesiyle ince ipler oluşturup kişileri kontrol edebilir ayrıca bu ipler çok keskindir.

Lordluktan Atılanlar:

"Ölüm Cerrahı" Trafalgar Law Law fizik olarak ince yapılıdır. Kolları genelde dirseklerine kadar sıvalıdır iki çift kolunda ve elinde birçok kabileye ait-tarz dövmelerinin yanı sıra her iki kulağında iki çift küpesi vardır; kotunun diz ve ayak bileği alanlarında benekli garip işaretler vardır . Law’ın yüzle ilgili özelliklerine gelince, her iki gözünün altında ince gölgeleri vardır ağzı sabit olarak gülümsemede görülür. favorileri uzun ve öne doğru dik; çenesinin altında sakalı vardır giydiği kuzey-tarz şapkası ile en tarz karakterlerden birisidir. Sol el parmaklarının her birinde D - E - A - T - H "ÖLÜM" anlamına gelen harf dövmeleri vardır yine bileklerinde korsan bayrağına benzer kabile tarzı dövmeleri dikkat çekmektedir. Monkey D. Luffy ile ittifak kurduğunu amiral Fujitora'ya söyleyince Shichibukai'likten atılmıştır.

Sir Crocodile Arabasta Krallığını ele geçirmeye çalışmıştır. Nico Robin in yardımı ile gizli silah Plutonu bulmaya çalışmaktadır. Arabasta da Luffy tarafından yenilmiştir. Yediği şeytan meyvesi ona kuma dönüşme ve kum üretip kontrol edebilme özelliğini vermiştir. Aynı zamanda dokunduğu her şeyin özündeki suyu emerek istediği şeyi kurutarak kumlaştırabilir. Kendisi de kumdan olduğundan saldırılardan etkilenmez. Ancak Luffy onun zayıf noktasını bulmuş, kendisini ve onu ıslattıktan sonra yenebilmiştir. Arabasta krallığında Luffy'e yenildikten sonra Shichibukai rütbesini kaybetmiştir.

Jinbei Balıkadamdır, balık adamlarla insanların barışmasını kolaylaştırmak için shchibukai olmayı kabul etmiştir, denizciler tarafından yapılan savaş çağrısını reddettiği için Impel down'a atılmıştır. Suda çok güçlü olmasıyla beraber karada da bir o kadar güçlüdür. Balık adam karatesi diye bir teknik kullanır.Köpek balığı-balina balık adamdır.

Marshall D. Teach: Şeytan meyvesine sahip olmak için Beyazsakal'ın tayfasındaki 4. tümen komutanını öldürerek kaçan , Luffy'nin abisi Ace'in aradığı kişidir. Çalarak yediği şeytan meyvesi ona sonsuz karanlık yaratabilme gücü vermiştir. Karanlıktan yarattığı girdap her şeyi içine çekerken, düşmanın şeytan meyvesi gücünü de emebilir. Bu yeteneğiyle Marineford da yenilen Beyazsakal Edward Newgate'ın de gücünü emerek, 2 şeytan meyvesinin de gücünü kontrol ederek çok daha korkunç ve güçlü olmuştur.

Gecko Moria Gecko Moria yüzen ada Thriller Bark'ta yaşayan bir Shichibukai'dir. Shichibukai olmadan önce başına konan ödül 320,000,000 Belli idi. Thriller Bark Arkı'nın baş kötü karakteridir. Kage Kage No Mi gücüyle Brook'un ve birçok insanın gölgesini çalmıştır. Büyük yaraları olan yaşlı adam Spoil Luffy'den Moria'yı yenmesini istemiştir. Boyunun büyüklüğüne rağmen bir Dev değil Edward Newgate veya Fukurou gibi normal insanlardan daha büyük bir insandır. Gölge çalarak güçlenen Moria yüzünden gölgesi çalınan insanlar sadece karanlık yerlerde hayatta kalabilir. Marineford savaşından sonra scihibukai olamayacak kadar güçsüz olduğu gerekçesiyle diğer bir shcihibukai olan Donquixote Doflamingo tarafından öldürülmüştür. Yonkou'dan biri olan Kaido ile bizzat dövüşmüştür.

"Öğretmek öğrenmektir."

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları