22. Tezuka Osamu Kültürel Ödülleri'nin Adayları Açıklandı
Arpeggio of Blue Steel, Golden Kamuy, Sensei no Shiroi Uso, SoreMachi adaylar arasında.

Asahi Shimbun gazetesi Annual Tezuka Osamu Kültürel öldülü için 10 adayı duyurdu. Bu ödül manga öncüsü olan Osamu Tezuka'nın manga dünyasına verdiği katkıları anmak için düzenleniyor. 

Adaylar:

Image        

Arpeggio of Blue/SteelArk Performance/Shonengahosha

Yenilmez Fog donanmasının dünyanın sularını ele geçirmesinin üstünden 17 yıl geçti. I-401 denizaltısının kaptanı Chihaya Gunzo, Fog donanmasından insanlığın tarafına geçmiş olan bir humanoid olan Iona'nın da yardımlarıyla planları Japonya'dan Amerika'ya götürerek denizleri yeniden ele geçirmeye çalışıyor. 

Image

"Utsunuke" Utsu Tunnel o Nuketa Hito-tachi/Keiichi Tanaka/Kadokawa

Kurgusal olmayan bu mangada, yazar Keiichi Tanaka kendisinin depresyona karşı olan savaşını ve onla nasıl başa çıktığını anlatıyor. Yazar bu dönemi depresyon tüneli olarak tanımlıyor. Ayrıca mangada depresyonla başa çıkmaya çalışan başka insanlar ile yapılmış röportajlar da bulunmakta. 

Image

At the Mountains of Madness (Kūki no Sanmyaku ni te)/Gou Tanabe, H.P. Lovecraft/Kadokawa

Ünlü bilim-kurgu korku hikayesi olan H.P. Lovecraft'ın manga adaptasyonu. Dr. William Dyer gizemli eserlerin ve yıldızların ötesiyle ilgili ipuçları veren zamandan eski bir şehrin gizemlerini ortaya çıkarmak adına Günay Kutbu'na keşfe giden bir grubun üyesi. Keşif ölümcül olmaya başlayınca, antik bir varlığı uyandırdıktalarını fark etmeye başlarlar. 

Image

Golden Kamuy/Satoru Noda/Shueisha

 Rus-Japon savaşındaki kahramanlıkları ile bilinen ünlü bir asker altın avı için Hokkaido'ya gider. Aynular (bir Japon etnik grubu) tarafından saklanan devasa hazineyi bulmaya çalışırken suçlular ve doğa ananın ezici gücü ile yüzleşir. Orada hayatını kurtaran bir Aynu kız ile çalışır. 

Image

Sanju Mariko (Mariko at 80)/Yuki Ozawa/Kodansha

Hikayenin merkezi oğlu ve torununun ailesiyle aynı evde yaşayan bir emekli yazar Mariko Kōda'dır. Evde kendine yer olmadığını hissetmeye başlayan Mariko Kōda, evden ayırılıp şehirdeki bir manga kafesine taşınarak kendi başının çaresine bakmaya başlar. 

Image

Sensei no Shiroi Uso (Teacher's White Lies)/Akane Torikai/Kodansha

Misuzu Hara, en yakın arkadaşının sevgilisi olan Hayafuji tarafından travmatik bir olaya maruz kalmış 24 yaşında bir lise öğretmenidir. O olayı hiç unutmasa da ilişkilerini etkilememek için bunu en yakın arkadaşından bir sır olarak saklamaktadır. 

Image

Sore de mo Machi wa Mawatteiru/Masakazu Ishiguro/Shonengahosha

Hikaye Japonya'nın sıradan alışveriş mahallerinden birinde bulunan bayanlar için bir çay dükkanında geçiyor. Hotori Arashiyama bu dükkanın çalışanlarından biri ve hayali liseli kız bir dedektif olmak. Hotori, diğer çalışanlar ve bazı müşterilerin çeşitli slice-of-life maceralarını konu alıyor. 

Image

Blue Giant/Shinichi Ishizuka/Shogakukan

Bu manga basket klübüne mensup olan Dai Miyamoto adlı orta okul öğrencisini anlatıyor. Bir gün arkadaşı, Dai'yi canlı bir Jazz konserine götürür. Bu performans Dai'yi derinden etkiler. O günden sonra herhangi bir yeteneği ya da bilgisi olmasa da kendi başına saksafon dersleri almaya başlar.  Hedefi ise dünyanın en iyi saksafon sanatçısı olmak.

Image

Matsumoto/Philippe Nicloux/Graffica Novels

Bu çizgiroman Japonya'daki Aum Shinrikyo kültünü anlatmakta. Bu kült Matsumoto sarin gaz saldırısını ve Tokyo metrosu sarin gaz saldırısını düzenlemiştir.  Bu manga özellikle kültün lideri Shoko Asahara'yı anlatmakta. Bu külte göre dünya çapında bir komplo sadece Japon hükümetine karşı saldırı düzenleyerek engellenebilir. 

Image

The Promised Neverland/Kaiu Shirai, Posuka Demizu/Shueisha

Emma, Norman ve Ray, Grace Field House yetimhanesindeki en çok gelecek vaadeden çocuklardır.''Anne'' dedikleri birinin onlarla ilgilenmesi sayesinde oldukça güzel bir hayatları vardır. İyi yemekler, güzel kıyafetler, öğrenmek için harika bir ortam.. Bir yetim daha ne isteyebilir ki? Ancak bir gün Emma ve Norman görmelerinin bile yasak olduğu dış dünyanın karanlık gerçeklerini ortaya çıkarırlar. 

Bu yılın komitesi- oyuncu Anne Watanabe;  yazar Kazuki Sakuraba; manga yapımcıları Osamu Akimoto, Machiko Satonaka ve Tarō Minamoto; Profesör Shōhei Chūjō; manga editörü Haruyuki Nakano; manga eleştirmeni Nobunaga Shinbo; ve son olarak yazar ve manga araştırmacısı Tomoko Yamada'yı içeriyor- adayları kitapçılar ve uzmanlar tarafından önerilen mangalar arasından seçti.  Adaylığa uygun olması için 2017'de en azından bir cildinin yayımlanmış olması gerekiyor. Noda's Golden Kamuy 3 defa üst üste aday olarak gösterirdi. Akimoto ise bu yıl için yeni bir jüri. 

Kazananlar Nisan'ın sonunda Asahi Shimbun'da duyurulacak. Ayrıca Asahi Shimbun 7 Haziran tarihinde Tokyo'da bir ödül töreni düzenleyecek. 

Geçen yıl 8 aday vardı ve büyük ödülü Fusako Kuramochi'nın Hana ni Somu adlı mangası kazanmıştı. Haruko Kumota'nın Shōwa Genroku Rakugo Shinjū adlı eseri New Creator ödülünü, Kaoru Fukaya'nın Yomawari Neko adlı mangası ise Short Work ödülünü kazanmıştı. 

kaynak:ann

Anime oyun dizi üçgeninde yaşayan bir insanoğlu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları