2021-2022 Yılında Çıkacak En İyi 8 Anime Oyunu
Animeleri sevdiğimiz gibi anime oyunlarına da olan sevgimiz epey bir büyük. Hal böyle olunca sevdiğimiz anime serilerinin oyunlarını beklerken de resmen gün sayıyoruz. Günleri sayarken bu oyunlardan en iyileri hangileriymiş sıralayalım istedik.

2020 çok dolu dolu bir yıl oldu hem oyun hem de anime konusunda. Tüm dünyanın geçirdiği en kötü yıllardan biri olsa da küçük şeyler ile mutlu olmayı bilen bizler için gayet yerinde bir yıldı günün sonunda.

Geçtiğimiz yıllarda alttaki birkaç anime oyunu gözümüzü ve gönlümüzü epey bir doyurdu desek yeridir:

·        Dragon Ball: Kakarot

·        One Punch Man: A Hero Nobody Knows

·        Sword Art Online: Alicization Lycoris

·        My Hero Academia: Ones Justice 2

Elbette burada yer almayan daha birçok güzel yapımın oyunu çıktı ama en akılda kalıcıları bence bunlar oldu.

Şimdi ise gelin beraber 2021 ve 2022 yıllarında bizleri neler bekliyor inceleyelim.

Code Geass: Genesic Re;CODE

Code Geass: Z of the Recapture animesi ile birlikte bir deyeni bir mobil oyun duyurusu ile karşılaştık geçtiğimiz günlerde. Code Geass hayranı birisi olarak gerçekten bu oyunun iyi olmasını umuyorum. Dilerim İngilizce dil desteği de sağlarlar. Gönül isterdi ki Türkçe de olsun…

Çıkış Tarihi: 2021 Bahar

Image

Dragon Quest

Japonya’daki muhtemelen en ünlü oyun serilerinden biri olan Dragon Quest için Square Enix’ten yepyeni haberler geldi.

Öncelikle, 90’lardan kalma eski bir Manga temelinde yeni bir Anime ‘spin-off’u çıkaracağını bildirdi şirket. Sonrasında ise beraberinde iki farklı oyun daha duyuruldu.

Belli ki Dragon Quest fanları koca bir içerik dalgası ile karşılaşacak.

Dragon Quest: The Adventure of Dai – Tamashii no Kizuna (Bonds Of Souls) adında yeni bir mobil oyun (IOS&Android) duyurusu yapıldı.

Resmi Site: https://www.dqdai-souls.com/

Bir de yine Infinity Strash – Dragon Quest: The Adventure of Dai adında bir oyun ile karşılaştık ancak bu oyuna dair henüz bir çıkış tarihi verilmedi.

Image

Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation – I’ll Seriously Try Even If It’s Made Into a Game

Mushoku Tensei’yi duymamak elde değil. 2021 Kış sezonunun en çok beklenilen animelerindendi. Şimdi ise karşımıza yepyeni bir mobil oyun ile çıkıyor. 'Rol yapma oyunu' türünde olacak olan bu oyun tamamen ücretsiz olacak. Ancak oyun-içi satın alımların olacağı da belirtildi.

Çıkış tarihi: 2021

Kimetsu no Yaiba: Keppu Kengeki Royale

Yine bizlerin kalbini çalmış harika serilerden Kimetsu no Yaiba için de bir mobil oyun duyurusu var. Tıpkı bir önceki oyunda da olduğu gibi, oynaması ücretsiz ama oyun-içi satın alımlar bizi bekliyor olacak.

Çıkış tarihi konusunda ise kesin bir tarih verilmemiş olsa da 2021 sonu veya 2022’nin ilk çeyreği gibi çıkması planlanıyor.

Kimetsu no Yaiba: Hinokami Kepputan

Yine bir Kimetsu no Yaiba oyunu. Ancak bu sefer mobil değil PC ve konsol platformları (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S and Steam) için duyurulmuş bir oyun. Manga serisinin bitişine üzülenler olsa da çıkacak olan oyunlar bu boşluğu doldurmamızda eminim yardımcı olacaktır.

Resmi Site: https://game.kimetsu.com/

Fragman Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=UGieLh2RzdA

Image

The Promised Neverland: Escape from the Hunting Grounds

Serinin ikinci sezonunun yayınlanışının ardından, Yakusoku No Neverland resmi Twitter hesabında, bu seri için bir mobil oyun geliştirildiği duyuruldu. Oyun hem Android hem de IOS platformlarında oynanabilecek.

Oyunun teması ise bir kaçış üzerine kurulu olacak. Dört oyuncunun The Promised Neverland serisine ait bir haritadan beraber çalışarak kaçmaya çalıştıkları bir tema işlenecek.

Şu an ön-kayıt açık ve oyun ücretsiz olarak oynanabilir olacak. Ancak opsiyonel olarak sunulan oyun-içi satın alımlar elbette görmeyi beklediğimiz bir element olacak yeniden.

Çıkış tarihi için yine kesin bir tarih verilmemiş olsa da 2021-2022 yıllarında çıkacağı öngörülüyor.

Digimon Survive

İşte gerçekten dikkatleri üzerine toplayacak bir seri. Digimon’u bilen bilir. Nostaljiyi dibine kadar yaşatan anime serilerinin başında gelen bir yapımdır kendisi. Son zamanlarda ise büyük popülerlik kazandı demek yanlış olmaz.

Filmler, yeni bir anime serisi ve şimdi de yepyeni bir ‘Hayatta kalma’ oyunu! 2D ve sıra-tabanlı JRPG oyun türünü benimsemiş tipik bir oyun gibi gözükse de serinin fanlarını heyecanlandırmaya yetti bile bu haber.

Oyunu geliştiren ekip Witchcraft Studios isminde bir şirket ve yeni oyunları ile birlikte Digimon serisinin 20. Yılını kutluyor olacaklar.

Yepyeni karakterler barındıran bu oyun hem eski fanları hemde yeni oyuncuları kucaklayacak gibi gözüküyor. Bandai Namco tarafından yayınlanacak olan Digimon Survive; Switch, PS4, Xbox One ve PC platformlarında bizleri bekliyor olacak.

Çıkış tarihi için ilk olarak 2020 planlanmış olsa da birçok aksaklık sebebiyle 2021 yılına ertelendiğinden bu seriyi de bu yazıya almak zorunda kaldık. Geç olsun güç olmasın diyelim ve keyfimize bakalım.

Image

Pokemon UNITE

Haziran 2020’de duyurulduğundan bu yana sessizlik içinde geliştirilen Pokemon Unite hakkında bir bilgi daha edinebildik nihayet.

Oyunun 5v5 savaş sistemi barındırdığını biliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda ‘Crossplay’ desteği sunulacağını da öğrenmiş olduk. Yani oyunda platformlar arası (IOS, Android ve Switch) oyuncular ile oynamak mümkün olacak.

Başka da yeni bir bilgi maalesef mevcut değil. Çıkış tarihi için ise yine 2021 sonları veya 2022’nin ortaları gibi bir tarih beklemek mantıklı olacaktır.

Resmi site: https://www.pokemon.com/us/pokemon-video-games/pokemon-unite/

 

kaynak: mipon

Hem oyuncu hem animeci, 20.yy'ın son yıllarında doğmuş bir insancık. Osu! Profilim: https://osu.ppy.sh/users/2602662

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları