2020 Eisner Ödülleri Sahiplerini Buldu
The Way of the Househusband, Cats of the Louvre ve Witch Hat Atelier mangaları farklı dallarda ödüle layık görüldü.

2020 Eisner Ödülleri 24 Temmuz'da dijital olarak gerçekleştirlien bir törenle sahiplerini buldu. Bu yıl üç manga ödüle layık görüldü. En İyi Mizah dalında; Kousuke Oono'nun Gokushufudou mangası ödülün sahibi olurken, uluslararası yayınlar arasından Asya Menşeili Bir Çalışmanın En İyi ABD Versiyonu dalında; Taiyo Matsumoto'nun Cats of the Louvre ve Kamome Shirahama'nın Witch Hat Atelier mangaları ödülü paylaştı. Taiyo Matsumoto; Tekkonkinkreet mangası ile 2008 yılında da aynı dalda Eisner Ödülü'nün sahibi olmuştu.

İlk kez 1988 yılında dağıltılmaya başlanan Amerika’nın en prestijli çizgi roman ödülleri, çizgi roman dünyasının dev ismi Will Eisner anısına, her yıl San Diego'da Comic-Con etkinliğinde gerçekleştiriliyor. Kazanan çizgi romanların tam listesine buradan ulaşabilirsiniz. 

En İyi Mizahi Yayın: Gokushufudou (The Way of the Househusband)

Indicações Semanais de mangá – Vol 7 – SuperAmiches

Mangaka: Kousuke Oono

Tür: Komedi, Romantik, Yaşamdan Kesitler

Konu: Rakip çeteyi tek başına deviren ve suç dünyasına korku salan 'Ölümsüz Tatsu' lakaplı efsanevi yakuza, şimdilerde mesleğinde ufak bir değişiklik yapmıştır: şiddeti bırakarak ev erkeği olmuş ve mutfak önlüğü ile dürüst bir yaşam sürdürmeye çalışmaktadır. Süpermarket dünyasının savaş alanlarından, mutfağın türlü cilvelerine kadar ev erkeği olmanın da kendi zorluklarını olduğunu keşfeden Ölümsüz Tatsu, acaba eski tehlikeli yaşantısından kaçarak, huzur dolu ev erkeklerinin günlük hayatına uyum sağlayabilecek midir? 

Asya Menşeili Bir Çalışmanın En İyi ABD Versiyonu: Louvre no Neko (Cats of the Louvre)

Cats of the Louvre |

Mangaka: Taiyo Matsumoto (Tekkon Kinkreet,  Ping Pong the Animation)

Tür: Seinen

Konu: Louvre Müzesi tur rehberi Cécile, galeride bir kedinin turda anlatılanları dinelediğini fark eder, iş arkadaşları ise ona inanmaz. Ailesi nesiller boyu Louvre'da gece bekçisi olarak çalışan Marcel ise tavan arasında yaşayan ve yalnızca geceleri gezen bu kedileri beslemektedir. Tarihin en ünlü sanat eserlerinin bulunduğu galerilerde, geceleri küçük kedi ailesinin tanık olduğu hiç bilinmeyen gerçeküstü bir dünyanın kapıları açılmaktadır.

Asya Menşeili Bir Çalışmanın En İyi ABD Versiyonu: Tongari Boushi no Atelier (Witch Hat Atelier)

Witch Hat Atelier

Mangaka: Kamome Shirahama

Tür: Fantastik, Büyü, Seinen

Konu: Herkesin büyüler ve ejderhalar gibi harikalar yarattığı bir dünyada, Coco basit bir rüyaya sahip bir kızdır: bir cadı olmak istemektedir. Fakat sihir yapmak doğuştan kazanılan bir yetenektir ve Coco bu yeteneğe sahip değildir. Büyücü olma hayalinden vazgeçmek üzereyken yaşadığı köye gelen gezgin ve gizemli büyücü Qifrey ile tanışması ile büyülü rüyasının göründüğü kadar uzakta olmayabileceğini keşfedecektir.


Kaynak: Polygon

I'm just a soul whose intentions are good..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları