10 KARİZMATİK ANİME KÖTÜ KARAKTERİ SIRALAMASI
KESİNLİKLE HER ŞEY VE HERKES BU KÖTÜ ANİME KARAKTERLERİNİN SAF KARİZMASINA KAPILMA RİSKİYLE KARŞI KAŞIYA!

Animelerde birçok kötü adam var ama harika olanları cidden ayrı bir parlıyor. Öyküyü, bir çatışmanın anlamını ve sonuçlarını derinleştirebilir ve izleyicilere iyi ve kötü kavramlarını yeniden düşünmeye zorlayabilirler. Tüm bu kötü adamlar merak uyandırsa da, hepsi aynı özellikleri paylaşmıyor ve bazıları çok karizmatik olabiliyor.

Karizma; kişinin kişiliği, çekiciliği, yetenekleri veya eylemleri yoluyla başkalarına sadakat ve bağlılık aşılama yeteneğidir. Bu kötü adamlar tipik olarak izleyicilerde de hayranlık uyandırıyor. İzleyiciler, kötü adamların eylemlerini veya inançlarını kabullenmeyebilir veya desteklemeyebilir ancak kötü adamların çok havalı olmasından veya harika olmalarından dolayı etkilenip, hayran olabilirler.

10- BOCCANO'NUN LADD RUSSO'SUNUN ÇILGIN VE ZEHİRLİ ÇEKİCİLİĞİ

Boccano'nun gücü! Bu karakter tablosuna dahil. Neredeyse hepsi farklı, canlı ve merak uyandırıcı karakterler ancal Ladd Russo, oyuncu kadrosu arasında çok özel. Russo ailesinin önde gelen bir üyesi olan Ladd, tetikçi pozisyonunu kana susamışlığını dindirmek için kullanır.

Aşırı cinayet eğiliminden dolayı bazıları kendinden uzaklaşırken, çok ama çok sadık bir çevre edinmiştir. Buna, Ladd'ın sadece onun elleriyle ölebileceğini söylediği sevgilisi Lua Klein da dahildir. Yakışıklılığı ve sadizmiyle Ladd, astlarına The Flying Pussyfoot adlı trende kaos yaratmaları için ilham verdi.

9- ASKELADD- VİNLAND SAGA

Askeladd, tanıtıldığı anda ekranın kontrolünü ele geçirdi. Vinland Saga onu bir kötü adam figürü ce Thorfinn'in baş düşmanı olarak tanıtıyor. Bir grup paralı askere liderlik ederek Thorfinn'in babasını öldürmekle görevlendiriliyor. Bunu yapıyor ancak değişim onun pathos'unu ve içinde yatan onurunu ortaya çıkarıyor.

İlk başlarda rahat, kendini beğenmiş ve kendine güvenen biri olarak görünüyor. Savaşta ve muharebede usta bir zihne sahip olduğundan, kendisininki kadar büyük ve yetenekli bir paralı asker çetesini büyütmenin çok kolay olması normal. Karakteri daha sonra bir şekilde kurtuluşa ermiş olsa da, bir intikam ve kan dökme döngüsünde sıkışıp kaldığı da ortada.

8- ŞEYTAN AVCISI'NIN MUZAN'I İNANILMAZ DERECEDE TEHDİTKAR AMA ŞIK

Muzan Kibutsuji, gösterideki diğer tüm iblislerden sorumlu olan ve sürekli olarak Şeytan Avcısı'nın kahramanlarını avlayan bir Şeytan Kraldır. Animedeki en güçlü güç, iblis hiyerarşisinin tepesinde, Gyutaro ve Doma gibi diğer güçlü düşmanları komuta ediyordur.

Normal tavrı çok sakindir. Genellikle keskin ve asil kıyafetler giyer, yakışıklı ve tatlıdır. Ancak büründüğü gösterişli veya güzel formlar, içindeki devasa kötülüğü maskeleyemez. Tanjiro onu ilk gördüğündeki karşılaşma kan dondurucuydu. Silahsızlandıran ve acımasız olan Muzan, animedeki bir terör resmen.

7- Fullmetal Alchemist'in Kralı Bradley, Ulusun Üstünde Salınıyor

Kral Bradley, Greed'e saldırıyor. Fullmetal Alchemist: Brotherhood'un birçok çekici kötü adamı var bunlardan birisi isi Kral Bradley. Ametris'in ordusunun Başkomutanı ve aynı zamanda Homunculus'un en rahatsız edicilerinden biridir. Süper askeri gücüyle birleşen gelişmiş vizyonu, onu animedeki en güçlü dövüşçülerden biri yapıyor.

Sevecen bir baba figürüne bürünen Bradley, bundan dolayı ulusun hayranlığını toplamıştır ancak eylerimleri o kadar sevecen değildir. Hedeflerine ulaşmak için sürekli savaşlar başlatarak, nazik gülümsemeleriyle muhalefetlerini alt etti. Ordusundaki çok az kişi onun cazibesine ve yozlaşmışlığına karşı bağışıktı.

6- Joho's Bizarre Adventure, Dio'ya Doyamıyor

Dio, Jojo's Bizarre Adventure üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Sadece iki bölümlük bir süre için ana kötü adam olarak görülür ama diğer birçok bölümü etkiler. Kötülük mirası, birçok Jojo bölümlerinde yer alır. Bir yunan tanrısının fiziğiyle beraber boyu heybetli ve büyüleyicidir.

Birçokları güç ve gizem nedeniyle seriyi takip ettiler. Ayrıca, manyetik bir çekime sahip olacak kadar yoğun bir narsisizm seviyesi sergiliyor. Yer çekimi gibi birçok insan ona çekilir ve sözüne şiddetle itaat eder. Hatta bazıları onun iradesini ve hırslarını o öldükten çok sonra bile taşımaya devam ediyordur.

5- Aizen Dünyaya İhanet Etti Ama Bleach Hayranlarını Kazandı

Aizen tehditkar bir şekilde aşağılara bakıyor... Meraklı bir enteklektüel olan Bleach'in Sosuke Aizen'i, manipüle ermeye ve dünyanın zirvesine çıkmaya isteklidir. Başlangıçta 5. Tümen'in uysal kaptanın tavrının sadece bir oyun olduğu ortaya çıkar. Planı Ruhlar Toplumu'nun kralını devirmek ve tüm varlıkların üstünde olmak!

Aizen, hiçbir korku ve emek sarfetmeden, Bleach'teki en tehlikeli karekterlerden bazılarını yanına çekmeyi başarmıştı. Onu yenmek, şovun odağının çoğunluğu üstüne çekerek, birden fazla sezona ve bölüme yayıldı. Kibiri onu yuhlamaya değer bir düşman yaptı ama aynı zamanda birçok seyirciye kendini sevdirdi.

4- Golden Kamuy'nin Tsurumi'si, Askeri Hakimiyete Giden Yolu Büyüledi

Golden Kamuy'dan Teğmen Tsurumi, 7. Tümen'in önde gelen isimlerinden biri olan Teğmen Tsurumi'nin komutanlığının çoğunun askeri rütbeden kaynaklandığı anlaşılıyor. Golden Kamuy ilerledikçe, adamlarının onu neden takip ettiğinin nedeni daha fazla ortaya çıkıyor. Kalbi kırık adamlara çobanlık eder, onları manipüle eder, kurnaz bir tatlı dille onları cezbeder ve onları sevgiyle kendisine bağlı tutar.

Yöntemleriyle, tehlikeli ve yetenekli sadık askerlerden oluşan bir güruh topladı. Golden Kamuy, Tsurumi'nin çarpık yöntemleri sayesinde en iyi animelerden biridir. Militarizm dışında bir yolu kalmayan trajik bir adam ve izliyecilerde yardım edemezler ama desteklerler.

3- Chrollo Lucifer, HunterxHunter'ın Örümceği'nin Başıdır

Chrollo Lucilfer bir ağıt yakıyor... HunterxHunter (2011), çok fazla ikonik karakterle dolu modern bir klasik. İronik olark, çok fazla sadakate ilham veren bir karakter olan ise Chrollo Lucilfer idi. Her birinin harcanabilir olduğu varsayımı altındaa faaliyet gösteren bir grup hırsız olan Phantom Troupe'nin lideridir. Chorollo, herhangi bir tehlikeye maruz kalırsa ekibinin onu terk etmesini bekliyordu ama yapmadılar.

Bunun yerine, bazıları Chorollo'yu kurtarmak için her şeyi riske atmaya istekli olduğu için bu durum iç çatışmalara neden oldu. HunterxHunter (2011) filmindeki birçok düşman eşit derecede karizmatik olarak görülebilse de, bu aşılanan hayranlığın ilgili grubun dinamiklerini bozacak kadar güçlü olduğu tek örnektir. Chorollo dışında Troupe'a liderlik eden başka kimse olmayacak.

2- Griffith, Çılgın Bir Hırsızın Nasıl da İlham Verebileceğini Gösteriyor

Griffith, aşırıya kaçan hırslı bir liderdir. Sahadaki yetenekleri ve parlayan aurasıyla ün kazanmış, kendi kendini yetiştirmiş bir adamdır. Son derece yetenekli ve zeki savaşçıları Falcon Grubuna çekerek sayısız insanı cezbeder. Aslaeti somutlaştırır, çoğu zaman yanındakileri de etkiler.

Standartları ve hırsı, planları suya düştükten sonra hızla çöküşü haline gelir. İşkence görür, hareketsiz hale gelir ve elde edeceğini düşündüğü bir krallık tarafında ayaklar altına alınır. Bu noktada yükselmek için dünyayı kurban olarak sunar. Birçok kişinin kendisini sevmesine neden olan benlik duygusu onu bozar ve onun ağırlığı altında ezilir.

1- Canavar Johan Lieber ve Korku ve Huşu Yapılmış Manifest

Monster'dan Johan Liebert,  sadece sıradan bir adam. Hiçbir dövüş gücü veya onu detekleyecek hiçbir resmi bağlantısı yok. Nazik bir gülümseme ve sakin bir sesle bir kişinin aklını çelme yeteneği nedeniyle Monster'daki ana kötü adamdır. Johan, birinin güvensizliklerinden ve korkularından nasıl yararlanacağını iyi biliyor.

Diğer gruplar, onun yeteneklerini, gündemlerini ilerletmek için kullanmayı umuyor ancak hepsi Johan'ın kullandığı saf piyonlar. Cazibesi, insanı ürkütecek kadar olan yakışıkılılığı, belagati veya zekası olsun çoğu kişi ona çekiliyor. İçindeki canavar büyüdükçe, etrafındakilere  kaos ve sefalet getirmeye uğraşıyor.

Kaynak: CBR

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları