Anime Hayranlarının Bilmesi Gereken 5 Kore Animasyon Stüdyosu
Dünya animasyonunu arka planda destekleyen Kore animasyon stüdyolarına göz atın.

Animasyonların, genellikle tek bir animasyon stüdyosunda bir araya gelmiş insanlar tarafından ortaya çıkarıldığını düşünürüz. Ancak bu, animasyonların tamamlanmasında yer almış diğer animasyon ekiplerinin yaptığı işi görmezden gelmemize sebep oluyor. Güney Kore'de üretilen animasyonların çoğu, başta Japonya ve ABD olmak üzere denizaşırı prodüksiyonlardan oluşuyor. The Aglomeration of theAnimation Industry in East Asia (Animasyon Endüstrisinin Doğu Asya'da Yığılması) kitabına göre, incelenmiş Güney Koreli stüdyoların %75 oranında yada bazılarının tamamıyla yabancı şirketlere bağlı olarak animasyon ürettikleri biliniyor. Öyleyse ANN ve Funimation editörlerinden Jacki Jing'in hazırlamış olduğu liste ile, dünya animasyonunu arka planda besleyen bu şirketlerden bazılarına göz atalım. Keyifli okumalar..

ANN ve Funimation editörlerinden Jacki Jing'in videosu

5| Moi Animation

5| Moi Animation

Eğer animelerin Amerikan animasyonu üzerindeki etkisini merak ediyorsanız, bu etki genellikle iki türlüdür. İlk olarak, bugünün Amerikalı çizgi film yaratıcılarının çoğu cumartesi sabahları anime izleyerek büyüdü, ve aynı zamanda bu alanda çalışan animatörlerin birçoğunun Japon animelerinde deneyimi var. Büyük ölçüde Amerikan yapımlarında çalışan, fakat kendilerini zaman zaman animeler üzerinde çalışırken bulan MOI Animation için de durum tam olarak böyle. Bu ilham tesadüfi gibi algılanıyor ancak, anime estetiğine sahip Castlevania'da bu etkiyi net olarak görebiliyorsunuz. Ana çekimlerin birçoğu Powerhouse Animation'da oluşturulmuş olsa da, Berserk Golden Age filmleri ve Project Itoh's Harmony'de, MOI'nin bu estetiğiyle birleştirdiği deneyimi yerini sağlamlaştırmaya oldukça yardımcı oldu. Ayrıca Neo Yokio'da onlara ait ama bu sefer onları affedeceğiz.

4| DR Movie

4| DR Movie

Anime jenerik ve tanıtımlarını takip eden türden biriyseniz, DR Movie muhtemelen defalarca rastladığınız bir isim olabilir. 1990'lardan bu yana sektörde yer alan stüdyo; Avatar: The Last Airbender, Ninja Scroll, Princess Mononoke ve Vampire Hunter D gibi birçok ikonik yapımda yer aldı. 2000 yılında Madhouse, çalışmalarından o kadar etkilendi ki şirketin hisselerinin bir kısmını satın aldı. O tarihten bugüne, işbirliği yaptığı şirketlerin sayısını artıran stüdyo, Elsword MMORPG'nin animasyon uyarlaması olan Elsword: El Lady gibi kendi prodüksiyonları ile ekranlarda yerini aldı. Ancak hala Madhouse ve halef şirketi MAPPA'nın işlerinde ortaklıklarına devam ediyorlar.

3| SAMG Animation

3| SAMG Animation

2012 çıkışlı Fransız serisi Miraculous'ın takipçilerinden biriyseniz, hassas bir konuya temas etmiş olabiliriz. Yaratıcılarının isteği doğrultusunda başlangıçta, Toei Animation ekibi tarafından 2D animasyona uyarlanmasını planlanmıştı. Ancak, PV yayınlandıktan sonra animasyon mükemmel görünmesine rağmen, yapımcılar 2D anime'nin pazarlanabilirliğini sorgulamaya başladı. 2012'de, herkesin 2D yerine 3D'ye geçmesi gerektiği düşünülen günlerde proje, Güney Koreli 3D prodüksiyon şirketi SAMG Animation'a devredildi. 2D fragmanın aynı enerjisini ve büyüllü kız  tasarımını 3D'ye uyarlayan stüdyo, seriyi ilgi odağı haline getirmeyi başardı. Olağanüstü yetenekli bir animatör ekibi olduğunu anlamak için çalışmalarına yalnızca bir kez bakmak bile yeterli.

2| Comma Studio

2| Comma Studio

Şimdiye kadar 2D ve 3D animasyon stüdyolarından bahsettik, ancak Kore animasyonunun çeşitliliği kesinlikle açıklanmaya değer. Bir stop-motion şirketi olan Comma Studio, Disney Channel Kore'den dünyaya açılan, ödüllü seri 'Bo&Tos family' ile tanındı. Stop-motion; Aardman ve Laika ile anılsa da, günümüzde özellikle çocuklar arasında, uluslararası çekiciliğe sahip küresel bir araç haline dönüştü. Kendi projelerinin yanı sıra, Japon yönetmen Makoto Nakamura ile 2011 Tohoku Depremi'nde babasını kaybeden bir kızı konu alan uzun metrajlı film, Chieri and Cherry'de de çalıştılar. Çocuklar için ürünler ortaya koyuyor olmak, ciddi yapımlarda yer alamamak anlamına gelmez.

1| Studio Mir

1| Studio Mir

Studio Mir, muhtemelen Kore animasyon endüstrisinin en tanınmış ve en sevilen stüdyolarından biri. Avatar: The Last Airbender animasyon yönetmeni Jae-Myung Yoo tarafından, The Legend of Korra bölümlerinin büyük bir kısmı üzerinde çalışmak için bir araya getirilen ekip, çılgınca popüler Voltron: Legendary Defender ile yoluna devam etti. Çalışmaları, anime benzeri estetiği ile Amerikan izleyicisine hitap etmeye çalışan birçok Amerikalı animasyon şirketine ilham kaynağı oldu. Çok sevilen Çin yapımı Big Fish and Begonia filmi de, aslında büyük bir kısmı Kore'de üretilen bir Studio Mir animasyonu. Şu anda Witcher animasyon filmi üzerinde çalışan ekip, kendi orijinal serileri Koji'yi de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 


Kaynak: ANN

I'm just a soul whose intentions are good..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları