2020 Sonbahar Sezonunda Yayına Başlayacak 30 Anime
Evet sevgili okurlar, 2020 yılının son anime sezonu, yepyeni anime adaptasyonları ve geri dönen favorileriyle tüm yılın kasvetini üzerimizden atacak gibi görünüyor. Sabırsızlıkla beklediğimiz sonbahar animeleri için ekim ayına geri sayım başlasın o halde!

1. Haikyuu!!: To the Top 2. Sezon

Stüdyo: Production I.G

Kategori: Komedi, Spor, Dram, Okul, Shounen

Yayın Tarihi: 3 Ekim 2020

Konu: İlkbahar sezonunda başlayan Haikyuu!!: To the Top'ın ikinci yarısıdır.

2. Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka III

Stüdyo: J.C. Staff

Kategori: Aksiyon, Macera, Fantastik, Komedi , Romantik

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Serinin üçüncü sezonudur.

3. Mahouka Koukou no Rettousei: Raihousha-hen

Stüdyo: 8bit

Kategori: Aksiyon, Büyü, Romantik, Okul, Bilim Kurgu, Doğaüstü Güçler

Yayın Tarihi: 3 Ekim 2020

Konu: Shiba Miyuki'nin sınıf arkadaşı Kitayama Shizuku, yurtdışında eğitim almak üzere yola çıkmıştır. Sihir kullanabilen genlere sahip bir sihirbaz için bu imkansıza yakındır, çünkü kendi ülkesinin sınırları dışında sihir kullanmak, ulusal sırlardan vazgeçmekle eş değerdir. Ancak öğrenci değişim programı ile mümkün olabilmektedir. Angelina Kudou da, USNA'dan Japonya First High'a öğrenci değişim programı ile gelmiştir. Lina'nın Japonya'ya geldiği sıralarda Japon büyücüler, kurbanlarının kanlarını son damlasına kadar içen gizemli bir yaratığın saldırısına uğramaya başlarlar. Peki Tatsuya bu vampirin kimliğini ortaya çıkarabilecek midir?

4. Higurashi no Naku Koro ni (2020)

Stüdyo: Passione

Kategori:  Gizem, Korku, Şizofreni, Psikolojik, Doğaüstü Güçler, Gerilim

Yayın Tarihi: 1 Ekim 2020

Konu:  2006 yılında yayınlanan seri yeniden uyarlanmaktadır.

5. Jujutsu Kaisen

Stüdyo: MAPPA

Kategori: Aksiyon, Korku, Şeytanlar, Doğaüstü Güçler, Okul, Shounen

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Kimse farkında olmasa da, iblisler ve insanlar arasında eski çağlardan bu yana çetin bir savaş süregelmektedir. İnsanlarla beslenen bu doğaüstü yaratıkların en korkulanı, efsanevi iblis Ryoumen Sukuna, ortadan kaybolmuştur ve vücut parçaları dört bir yana saçılmıştır. Herhangi bir iblis bu parçaları yiyecek olursa, kazandığı güç bildiğimiz dünyayı yok edebilir. Neyse ki, gizemli yöntemler kullanarak bu ölümsüz yaratıkları yok eden 'Jujutsu' büyücüleri yaşayanları korumaktadır. 

Günlerini hasta dedesini ziyaret ederek geçiren ve ortalama bir lise öğrencisi gibi görünen Yuji İtadori; aslında deli atletizm yeteneğine sahiptir ancak dışlanmış 'Büyü Kulübü' ile takılmayı tercih etmektedir. Bir gün kulüp üyeleri, efsenevi iblis Sukuna Ryoumen’in kurumuş parmağını bulur fakat aynı anda parmağın gücüne çekilen bir iblis tarafından saldırıya uğrarlar. Kendisini bu bitmeyen savaşın ortasında bulan İtadori,  zor bir karar vermek durumunda kalır. İblislerle mücadele etme gücü kazanır ancak Sukuna’nın bir kez daha dünyaya ayak basmasına neden olur. Artık her iki tarafında düşmanı haline gelmiştir.

6. Golden Kamuy 3. Sezon

Stüdyo: Geno Studio

Kategori:  Aksiyon, Macera, Komedi, Tarihi, Seinen

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu:  Serinin üçüncü sezonudur.

7. Fumetsu no Anata e

https://youtu.be/QipcgwtdM2k

Stüdyo: Brain’s Base

Kategori:  Macera, Doğaüstü Güçler, Dram, Shounen

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu:  Gizemli ve ölümsüz bir varlık olan Fushi, hiçbir duygusu ve kimliği olmadan dünyaya gönderilir. Fushi, çevresindeki yüksek enerjili nesnelerin şeklini alabilmektedir. Önce bir küredir. Sonra bir kayanın şeklini alır. Yaralı ve ölmek üzere olan bir kurt görür ve bir kurt olur. Sonunda bilinç kazanmıştır ve uçsuz bucaksız  tundrayı gezerken bir çocukla karşılaşır. Çocuğun formunda; insanlar ile yaşamayı, sıcacık duyguları öğrenir ve onları taklit ederek büyür. Kaçınılmaz düşmanı Knocker ile karşılaşır ve sevdiklerinden ayrı kalmayı deneyimler. Bu hikaye, seçtiği yolda güçlü bir şekilde ilerleyen Fushi'nin, yepyeni deneyimlerle dolu ebedi yolculuğunu konu almaktadır.

8. Hanyou no Yashahime: Sengoku Otogizoushi

https://youtu.be/5WFp2_L4WVg

Stüdyo: Sunrise

Kategori: Aksiyon, Macera, Komedi, Şeytanlar, Fantastik, Büyü, Doğaüstü Güçler

Yayın Tarihi: 3 Ekim 2020

Konu: Sesshomaru ve Inuyasha kardeşlerin kızları zamanı aşan bir yolculuğa çıkıyor! Feodal Japonya'da yaşayan, Sesshomaru'nun kızları yarı iblis ikizler Towa ve Setsuna, bir orman yangını sırasında birbirlerinden ayrılır. Umutsuzca küçük kız kardeşini arayan Towa, onu günümüz Japonya'sına gönderen gizemli bir tünelden geçer ve kardeşinin Kagome'nin kardeşi Sota tarafından büyütüldüğünü öğrenir.

On yılsonra, iki dönemi birbirine bağlayan tünel yeniden açılırak Towa ve Setsuna'yı tekrar bir araya getirir ancak Setsuna, Kohaku için çalışan bir iblis avcısı olmuştur ve ablasına dair tüm anılarını yitirmiştir. İnuyasha ve Kagome'nin kızları Moroha'nın da aralarına katılması ile, bu üç genç kadın iki çağ arasında kaybolmuş geçmişlerini kazanmak için bir maceraya çıkarlar

9. Noblesse

Stüdyo: Production I.G

Kategori: Aksiyon, Vampir, Doğaüstü Güçler, Okul

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Soylu ve saf kan vampir Raizel, 820 yıllık uykusundan uyanmıştır. Tüm soyluların koruyucusu Noblesse olarak anılmaktadır. Sadık hizmetkarı Frankenstein, Raizel'i korumak ve modern dünyaya adapte etmek için onu Ye Ran Lisesi'ne kaydettirir. Ancak; dünyayı ele geçirme planı yapan gizli bir topluluk olan Birlik, değiştirilmiş insanları göndererek, Raizel'i ve onun çevresinde olan herkesi tehdit eder. Noblesse Raizel, muazzam güçlerini kullanarak çevresindekileri korumak zorundadır ve nihayet 820 yıllık uykusunun ardındaki sırlar ortaya çıkacaktır.

10. Tonikaku Kawaii

Stüdyo: Seven Arcs

Kategori: Komedi, Romantik, Shounen

Yayın Tarihi: 3 Ekim 2020

Konu: Tuhaf ismiyle alay konusu olan Nasa Yuzaki, daha farklı hatırlanmak için çok çabalamaktadır. Neyse ki doğru yolda, üniveriste giriş sınavlarında birinci sırada ve seçtiği liseye yerleşmeyi başardı. Ancak bir gece eve giderken sokakta karşılaştığı bir kız, hayatını kökten değiştirecektir. Kızın inanılmaz zarefetiyle büyülenen Nasa için 'ilk görüşte aşk' gerçek olur. Aşk sarhoşu Nasa, yolda hızla yaklaşan tehlikeyi fark edemez ve ölümün eşiğinden döner. Kızın müdahalesi sayesinde zar zor hayatta kalan Nasa, kızı elinden kaçırmak istemez ve tüm cesaretini toplayarak aşkını itiraf eder. Kız tek bir şartla kabul eder: evlilik! Memnuniyle şartı kabul eden Nasa orada uyuyakalır, uyandığında ise kız kaybolmuştur. Yaraları iyileştikten sonra diğer tüm hırslarını bir kenara atıp, hayatını kalbini ele geçiren kızı bulmaya adar ama bir yıl geçmesine rağmen bulamaz. Ancak bir gece, beklenmedik bir ziyaretçi kapısını çalar, dünyasını sonsuza kadar değiştirecek müstakbel eşi karşısındadır.

11. Ikebukuro West Gate Park

Stüdyo: DogaKobo

Kategori: Gizem, Dram, Romantik

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Çocuk suçlularıyla tanınan bir bölgede yaşayan 21 yaşındaki Makoto, G-Boys adlı bir gençlik çetesinin lideri olan Kral'ın arkadaşıdır, ancak kendisi çeteye üye olmak istemez. Soğukkanlılığı ve iş bitiriciliğiyle tanınan Makoto, gergin durumlarda arkadaşlarını zarardan uzak tutarak çete için çok önemli bir konuma gelmiştir. Fakat kız arkadaşının ölümü ve rakip bir çeteyle girişilen bölgeyi elde etme savaşı, Makoto'nun üstesinden gelebileceği seviyeyi aşar.

12. Kamisama ni Natta Hi

Stüdyo: P.A. Works

Kategori: Dram, Fantastik

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Lisenin son yaz tatilinde, Youta Narukami günlerini üniversite giriş sınavlarına hazırlanarak geçirmektedir. Hina adında genç bir kız aniden ortaya çıkar ve kendisini 'her şeyi bilme tanrısı' olarak ilan eder. Youta'nın kafası karışır ve Hina, "Dünya 30 gün içinde sonaerecek." dediğinde haliyle ona inanmaz. Hina'nın ilahi öngörü yeteneğine tanık olduktan sonra Youta, güçlerinin gerçek olduğuna inanmaya başlar. Doğaüstü güçlerine rağmen masum ve çocuksu olan Hina, nedense Youta'nın evinde kalmaya karar verir. Böylece, dünyanın sonundan önce capcanlı bir yaz tatili başlamış olur.

13. Adachi to Shimamura

Stüdyo: Tezuka Productions

Kategori: Yaşamdan Kesitler, Romantik, Okul, Shoujo Ai

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Liseli genç kızlar,  Adachi ve Shimamura ayrılmaz dostlardır. Her zaman spor salonunun ikinci katında buluşan, masa tenisi oynamaktan ve sevdikleri herşeyi konuşmaktan keyif alan ikili, her anlarını birlikte geçirmektedir. Ancak Adachi, Shimamura'ya romantik hisler beslemeye başladığında, ilişkileri nereye doğru gidecektir?

14. Kimi to Boku no Saigo no Senjou, Aruiwa Sekai ga Hajimaru Seisen

Stüdyo: Silver Link.

Kategori: Aksiyon, Askeri, Romantik, Fantastik

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Bilimsel olarak gelişmiş İmparatorluk ile cadıların diyarı Nebulis arasında büyük bir savaş yaşanmaktadır, ta ki imparatorluğun en genç ve en güçlü şövalyesi ile cadı prensesi birbiriyle karşılaşana kadar. Yeminli düşmanlar olmalarına rağmen, şövalye prensesin güzelliğine ve zerafetine kapılmıştır. Prenses ise genç şövalyenin gücünden ve yaşam tarzından çok etkilenmiştir. Fakat iki ülke arasındaki savaşın bitmesine izin verilecek midir?

15. Majo no Tabitabi

Stüdyo: C2C

Kategori: Macera, Büyü, Fantastik

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Bu hikaye varış noktası ile ilgili değil.. Peki senin en sevdiğin hikaye ne? Bu hikayenin ejherhayı öldürerek prensesi kurtaran bir kahramanı var mı? Yoksa kehanete konu olmuş bir çocuğun kaderinde onu bekleyen büyüklük mü? Sanırım benim en sevdiğim hikaye biraz farklı. Bu belirli hiçbir arayışı olmadan dünyayı dolaşan cadı Elaina'nın hikayesi. Belirli bir görevi olmadan, rüzgar onu nereye sürüklerse gitmekte özgür ve  bir sonraki macerasına geçmeden önce, her kiminle tanışıyorsa hikayesine yeni bir sayfa daha ekleyerek yoluna devam ediyor. Seyahatlerinin sonunda, bir gün kendi macerasına atılacak bir çırak almalıdır ki böylece bu döngü ve hikaye devam etsin. Peki bu macerayı yeniden başlatacak olan yeni cadı kim olabilir?

16. Gochuumon wa Usagi Desu ka? Bloom

Stüdyo: Encourage Films

Kategori: Yaşamdan Kesitler, Komedi

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2020

Konu: Serinin üçüncü sezonudur.

17. Assault Lily: Bouquet

Stüdyo: Shaft

Kategori: Aksiyon, Büyü, Fantastik

Yayın Tarihi: 2 Ekim 2020

Konu: Yakın gelecekte insanlar 'Huge' adı verilen yaratıklar nedeniyle yok olma tehlikesi altındadır. 'CHARM' adında bilimle sihiri bir araya getiren silahlarla dünya Huge'lara karşı savaş açar. CHARM'ın en iyi şekilde çalışması için genç kızlar tarafından kullanılması gerekmektedir ve silahları kullanan bu kızlara 'Lilies' denmektedir. Lilies,'Gardens' adı verilen askeri üstlerde eğitim alarak, dünyayı korumak için bu yaratıklarla savaşmaktadır.

18. Akudama Drive

Stüdyo: Studio Pierrot

Kategori: Aksiyon, Bilim Kurgu

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Uzun zaman önce Kanto ve Kansai bölgeleri, Japonya’yı ikiye bölen bir savaşa sahne olmuştur. Savaşı kaybeden Kansai, Kanto’ya bağımlı bir yer haline gelmiştir. Ancak Akudama olarak bilinen suçlular, bölgenin kontrolünü yavaş yavaş hükümetin ve polislerin elinden almaya başlar.

19. 100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru

Stüdyo: Maho Film

Kategori: Aksiyon, Oyun, Dram, Fantastik, Shounen

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Yotsuya Yuusuke, sınıf arkadaşları Shindou Iu ve Hakozaki Kusue ile birlikte mitolojik yaratıkların yaşadığı tuhaf ve bilinmeyen bir dünyaya ışınlanır. Gelir gelmez GM (GameMaster) karşılarına çıkar ve onlara zaman kısıtlaması olan bir görev verir. Bu görevde onlara yardımcı olmak için, Shindou ve Hakozaki'ye sihirbaz ve savaşçı rolleri verilirken, Yotsuya'ya rastgele bir çiftçi rolüverilir?! Hayatta kalmak ve bu fantezi dünyasını şeytanlar ve canavarlardan korumak istiyorlarsa, herşeye rağmen birlikte savaşmalı ve görevleri tamamlamalılar. Fantezi hakkında bildiğiniz her şeyi unutun, eşsiz bir fantezi hikayesine hazır olun!

20. Kami-tachi ni Hirowareta Otoko

Stüdyo: Maho Film

Kategori: Macera, Fantastik, Yaşamdan Kesitler

Yayın Tarihi: 4 Ekim 2020

Konu: Ryouma Takebayashi, talihsiz bir hayat sürdükten sonra 39 yaşında uykusunda ölür. Üç tanrı ona acır ve büyülü bir dünyaya reenkarne olma şansı tanır, tek görevi ise kendisi olmak ve hayattan zevk almaktır. Ona göz kulak olma sözü veren tanrilar, onu güçlü fiziksel özelliklerle donatır vetüm elementlerde ustalaşma yeteneği verirler. Küçük bir çocuk olarak yeni hayatı, bir ormana ışınlandığında resmen başlar. Üç yıl sonra zamanının çoğunu slime araştırarak geçiren Ryouma, eşsiz slime türleri keşfetmiştir ve kendi büyü yeteneklerini geliştirirken bir slime ordusu yaratmayı başarmıştır. Gencimiz; münzevi varoluşundan ve rahat mağara evinden memnun olmasına rağmen, insanların arkadaşlığını özler olmuştur. Gezgin bir grubun yaralı bir üyesini iyileştiren Ryouma, onlarla gitmeye ikna olur ve slimeları ile birlikte ormanından çıkar. Büyülü yetenekleri ve slime terbiye becerisi ile şaşkınlık ve hayranlık uyandırdığı yepyeni bir dünya onu beklemektedir.

21. Kuma Kuma Kuma Bear

Stüdyo: EMT Squared

Kategori: Macera, Fantastik, Komedi

Yayın Tarihi: 7 Ekim 2020

Konu: 15 yaşındaki Yuna, okulu bile gözden çıkararak, evde kalmayı tercih etmekte ve takıntılı bir şekilde en sevdiği oyun VRMMO'yu oynamaktadır. Oyuna garip bir güncelleme gelir ve onu aşırı yeteneklere kavuşturan bir ayı kostümü eline geçer. Kostüm dayanılmaz derecede sevimlidir ama Yuna oyunun içinde onu giymekten çok utanmaktadır. Aniden en sevdiği oyunun içine ışınlanan Yuna, canavarlarla yüzleşirken utandığı ayı kostümü en iyi silahı haline gelecektir.

22. Yuukoku no Moriarty

Stüdyo: Production I.G

Kategori: Gizem, Tarihi, Psikolojik, Shounen

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: 19. yüzyılın sonlarında Britanya İmparatorluğu küresel bir güç haline gelmişti. Katı sınıf ayrımı nedeniyle, ortalama bir vatandaşın, ahlaksız soylu sınıfın hükmettiği zirveye çıkma şansı imkansıza yakındır. Moriarty ailesinin ikinci oğlu William James Moriarty, çocukluğundan itibaren büyük bir kurnazlık ve zeka sergileyen genç bir matematik profesörüdür. Okul dışında ise, sorun çözme yetenekleri ile insanlara yerdım eden tanınmış bir özel danışmandır. Kardeşleri Albert ve Louis ile birlikte bir soylunun basit hayatını yaşamaktadır. Bununla birlikte nazik hallerine rağmen, eskinin küllerinden doğacak yeni bir dünya hayali kuran ve ortalığı kasıp kavuran bir örgütün lideridir. 

Arthur Conan Doyle'un orijinal çalışmasına yeni bir soluk getiren Yuukoku no Moriarty, orijinal eserin kötü adamının nasıl ilk ve tek suç danışmanı olduğunu keşfetmenizi sağlıyor.

23. Iwa Kakeru!: Sport Climbing Girls

Stüdyo: Blade

Kategori: Komedi, Spor, Okul

Yayın Tarihi: 4 Ekim 2020

Konu: Konomi Kasahara, ortaokul yıllarında rekabetçi bulmaca oyunlarında sayısız kez birinci olarak kendine isim yapmıştır. Liseye adım attığında, bulunduğu kız lisesinin bir dağcılık kulubü olduğunu öğrenir ve yeni bir spor dalına gönül verir. Okulun tırmanma duvarında başlaya büyüleyici tırmanış hikayesinde Konomi, bulmaca oyunlarında kazandığı zihinsel becerilere ek olarak yeni yetenekler kazanmalıdır. 

24. Taisou Zamurai

https://www.youtube.com/watch?v=KIDRHSaG-cE

Stüdyo: MAPPA

Kategori: Spor

Yayın Tarihi: 11 Ekim 2020

Konu: 2002 yılı, Japonya'nın jimnastik dünyasında güçlü olduğu yıllar. Tüm zamanını jimnastiğe adayan, eskiJapon milli takım sporcusu Shoutarou Aragaki (29), beklediği performansı sergileyemez. Günlük antremanından sonra antrenörü Amakusa, Shoutarou'ya emekli olmasını tavsiye eder. Ancak beklenmedik bir karşılaşma ile Shoutarou'nun kaderi değişecektir..

25. Magatsu Wahrheit: Zuerst

Stüdyo: Yokohama Animation Lab

Kategori: Aksiyon, Büyü, Fantastik

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Anime, Wahrheit İmparatorluğu'nda yaşayan ve başkente taşınmayı planlayan iki genci konu alıyor. Biri deniz taşımacılığı yapan ve kız kardeşine bakmakla yükümlü olan utangaç İnamuel. Diğeri ise kariyer hayali kuran, İmparatorluk Ordusu'nda acemi asker olan naif Leocadio. Bir zamanlar İmparatorlukta sayısız insanın ölümüne sebep olan canavar 'Light'ın tekrar ortaya çıkacağı kehaneti ile ülke çalkanırken, bir silah kaçakçılğı olayı ile İnamuel, Leocadio ve İmparatorluğun kaderi dramatik bir şekilde değişecektir.

26. Dragon Quest: Dai no Daibouken (2020)

Stüdyo: Toei Animation

Kategori: Aksiyon, Macera, Fantastik, Shounen

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Uzun zaman önce, kahraman olarak bilinen cesur bir kılıç ustası, iblis Hadora'ya karşı meydan okumuştur. Kahraman ve yoldaşları güçlerine birleştirerek iblisi yenerler ve ada sakinleri huzurlu eski yaşamlarına geri dönerler. Adaya bebekken gizemli bir şekilde gelen ve bu hikayeyi dinleyerek büyüyen Dai, kahraman olma hayalleri kurmaktadır. İblisin yeniden canlandığı duyan Dai ve adaya gelen bir grup kahraman şeytanı durdurmaya karar verirler. Yolculukları sırasında Dai; kahramanın kimliğini, şeytanın canlanmasını sağlayan gücün ardındaki gerçekleri ve en önemlisi tehlikeli anlarda ortaya çıkan gizli güçlerini keşfedecektir.

27. Osomatsu-san 3. Sezon

Osomatsu-san 3. Sezon

Stüdyo: Studio Pierrot

Kategori: Komedi, Parodi

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Serinin üçüncü sezonudur.

28. Strike Witches: Road to Berlin

Stüdyo: David Production

Kategori: Aksiyon, Bilim Kurgu, Ecchi, Büyü, Askeri

YayınTarihi: 8 Ekim 2020

Konu: Serinin üçüncü sezonudur.

29. Otona nya Koi no Shikata ga Wakaranee!

Otona nya Koi no Shikata ga Wakaranee!

Stüdyo: Ether Kitten

Kategori: Romantik, Ecchi

Yayın Tarihi: Ekim 2020

Konu: Romantik komedi, yaklaşık 30'larında olan iki kişiyi konu almaktadır. Mio Sudō, beş yıldır erkek arkadaşı olmayan ve aşık olmanın dahi nasıl bir şey olduğunu unutmuş bir ofis çalışanıdır. Shuji Majima, oldukça nitelikli biri olmasına rağmen yedi yıldır kız arkadaşı olmayan, denizaşırı bir ülkeden sigorta danışmanıdır. Mio; bir çöpçatanlık partisinde Shuji ile tanışır ve Shuiji'nin "kadınlara ilgi duymuyorum" açıklamasıyla, ondan fena halde tiksinir. Ancak Mio'nun kışkırtıcı bir yorumu, olayları beklenmedik bir yöne çeker.

30. Eternity: Shinya no Nurekoi Channel ♡

Stüdyo: Seven

Kategori: Romantik, Ecchi

Yayın Tarihi: 5 Ekim 2020

Konu: Bağımsız bölümlerden oluşan 12 kitaplık aşk romanı serisi 'Eternity Books'un anime uyarlamasıdır.

I'm just a soul whose intentions are good..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları