2018 İlkbahar Animeleri: TV Serileri
2018'in listeleri açıklanmaya devam ederken MyAnimelist, Livechart, AniChart ve Anime-Planet sitelerinin ilkbahar listelerini bir araya getirdik! Bu liste, ilerleyen günlerde güncellenirse (yeni bir anime eklenirse, açıklanan animenin hikayesi belirtilirse ya da fragmanı eklenirse) bizler de güncelleyerek sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. İlk sırada 2018 ilkbahar TV serileri!

1- Gurazeni

Kategori: Komedi, spor, dram
Stüdyo: Studio Deen
Yayın Tarihi: Mart 2018

Bu, Spiders adlı bir ekipte 8 yıldır profesyonel olarak görev alan beyzbol oyuncusu olan Natsunosuke Honda'nın (maçın sonlarına doğru oyuna giren daha isabetli atışlar yapan oyuncu) hikayesidir. Oyuncunun performansının yıllık maaşını belirler katmanlı ekip sisteminde en çok kazanan oyunculardan biri Natsunosuke’dir. Üst sıralarda olmayı ve orada varlığını sürdürmeyi amaçlayan Natsunosuke, herkesten daha iyi olduğunu kanıtlamak için meydan okuyacak oyuncular arar.

2- Gegege no Kitarou (2018)

Kategori: Komedi, iblisler, shounen, doğaüstü
Stüdyo: Toei Animation
Yayın Tarihi: 1 Nisan 2018

İnsanlık ve doğaüstü dünya arasındaki ince çizgide gidip gelen insanlıktan nasibini almamış bir çocuğun hikayesidir.

3- Amai Choubatsu: Watashi wa Kanshu Sen'you Pet

3- Amai Choubatsu: Watashi wa Kanshu Sen'you Pet

Kategori: Ecchi, romantizm
Stüdyo: Magic Bus Yayın
Tarihi: 2 Nisan 2018

Hikaye yakın bir gelecekte bir hapishanede geçer. Masumiyetine rağmen hapis cezası alan Hina Saotome ve zarif bir o kadar da sadist muhafız Aki Myojin etrafında dönen hikayede fiziksel muayeneden tutun da hapishane ziyaretlerine kadar her şey Aki’nin elindedir ve Aki “kalpsiz ama tatlı bir hakimiyeti” Hina’nın kalbinde ve vücudunda kurabilecek midir?

4- Tokyo Ghoul:re

Kategori: Aksiyon, dram, korku, gizem, psikoloji, seinen, doğa üstü
Stüdyo: Studio Pierrot
Yayın Tarihi: 3 Nisan 2018

CCG'nin Anteiku baskınından bu yana iki yıl geçmiştir. Tokyo'daki atmosfer, CCG'nin artan nüfusundan ötürü büyük ölçüde değişse de, Ghoul’lar, hala bir tehlike unsuru olarak algılanmaktadır, özellikle GCG’nin kendi varlıklarına kastı olduğunu düşünen Aogiri Tree örgütü.

Quinx Squad olarak bilinen özel bir ekip CCG’ya Tokyo'nun istenmeyen sakinlerini yok etmek konusunda destek çıkar. Ghoul’ların özel yeteneklerinden faydalanmak için ameliyat geçirmiş bu insanlar tehlikeli yaratıkları yok etmek için operasyonlara katılırlar. Bu grubun lideri Haise Sasaki, ünlü özel sınıf araştırmacısı Kishou Arima tarafından eğitilmiş yarı-ghoul, yarı insan. Ancak, bu genç adamın ilk ilgi çeken detayı gözleri olsa da, eskiden olduğu kişiyi yavaş yavaş anımsaması da karmaşık olayları beraberinde getirir.

5- Shounen Ashibe GO! GO! Goma-chan 3rd Season

5- Shounen Ashibe GO! GO! Goma-chan 3rd Season

Kategori: Komedi, hayattan kesintiler
Stüdyo: Bridge, Husio Studio
Yayın Tarihi: 4 Nisan 2018

Hikaye, fok balığı Goma-chan ve öğrenci sahibi Ashibe Ashiya’nın günlük yaşamını takip eder.

6- Juushinki Pandora

Kategori: Mecha, bilim-kurgu
Stüdyo: Satelight
Yayın Tarihi: 4 Nisan 2018

Xianglong (Shanron veya Yükselen Ejderha) Buhranı 2031'de ortaya çıkmıştı ve Leon Lau baş gösteren olayların tam ortasındaydı. Kuantum Reaktörü, azalan çevresel kaynaklarını yönetmek için geliştirilmiş gelecek nesil enerji aygıtıydı ve infilak etti. Bu sebeple bilinmeyen bir enerji serbest kaldı ve küresel çevre bir gecede değişti. Yaşayan şeylerin (ayrıca insanların) ve makinelerin her biri kendilerine özgü bir şekilde evrim geçirdiler ve B.R.A.I. (Hızlandırılmış Zekanın Biyolojik Devrimi) türünden varlıklar özellikle evrildi ve vücut buldu. Onlar yüzünden insanlık yok oluşun eşiğine sürüklendi. İnsanlar B.R.A.I.’ye karşı M.O.E.V(Çok-amaçlı Organik Evrim Aracı) birimleriyle birlikte savaştı.

7- Aikatsu Friends!

Kategori: Sihir, okul, shoujo, hayattan kesintiler
Stüdyo: Bandai Namco Pictures
Yayın Tarihi: 5 Nisan 2018

Aikatsu Friends!, arkadaş edinmede iyi ve Star Harmony Academy'nin genel eğitimevine kaydolan Aine Yuuki adlı bir kıza yoğunlaşacaktır. Okulun en üst rütbeli asistanı Mio Minato ile arkadaşlık kurar ve Mio, onun idolü olur.

8- Hinamatsuri

Kategori: Bilim-kurgu, hayattan kesintiler, komedi, doğa üstü
Stüdyo: feel.
Yayın Tarihi: 6 Nisan 2018

Bir gece, garip bir nesne, yakuza üyesi olan Nitta'nın başına düşer. Kutunun içinde adı Hina olan yabancı bir kız vardır. garip bir genç kız Hina var. Muazzam doğaüstü güçleri olan bu kızı Nitta gönülsüzce yanına alır. Gücü, yakuzuya işleri için son derece kullanışlı olsa da Nitta’nın üzerinde kullanma riski de taşımaktadır. Hina güçlerini kullanmazsa, sonunda çılgına dönecek ve etrafındaki her şeyi yok edecektir. İşte Nitta ve Hina’nın garip hikayesi böylece başlar.

9- Inazuma Eleven: Ares no Tenbin

Kategori: Spor
Stüdyo: OLM
Yayın Tarihi: 6 Nisan 2018

Asuto Inamori'nin futbol kulübü, okulun futbol sahası yıkıldıktan sonra dağılır ve arkadaşları ile Tokyo'ya giderek Daimon-chuu'da (Daimon Junior High) futbol oynamaya başlar. Ancak ilk maçları, bir numaralı Seishou Gakuen'e karşı olacaktır. Hikaye, ilk Inazuma Eleven anime ve oyunu sonrasında belirlenmiştir. Bununla birlikte, diğer Inazuma Eleven futbol rol yapma oyunlarından (ilki hariç) farklı bir paralel bir dünyada gerçekleşecektir.

10- Lost Song

Kategori: Fantazi, müzik
Stüdyo: LIDEN FILMS
Yayın Tarihi: 7 Nisan 2018

Yemeyi seven enerjik bir kız Rin, yemyeşil sınır köyünde yaşar. Hareketli başkentteki kraliyet sarayında şarkıcı Finis ise günlerini yalnızlık içinde geçirir. Her ikisi de başka hiç kimsenin sahip olmadığı özel bir güce sahiptir; yaraları iyileştirebilen, su yaratan ve rüzgarları karıştıran mucizevi bir güce, şarkının gücüne... Kader bu iki genç kadını zorlu bir yolculuğa çıkarıyor. Savaş, ülkenin her yerinde kol gezerken sevdiklerinin ölümleri ile de karşı karşıya kalırlar. Peki bu iki kader birleştiğinde son şarkı umutsuzluk mu umut mu getirecektir?

11- Boku no Hero Academia 3. Sezon

Kategori: Aksiyon, komedi, süper güçler, okul, shounen
Stüdyo: Bones
Yayın Tarihi: 7 Nisan 2018

Boku no Hero Academia’nın 3. sezonudur.

12- Major 2nd (TV)

Kategori: Komedi, spor, dram, shounen
Stüdyo: Studio TBD
Yayın Tarihi: 7 Nisan 2018

Daigo, çok yönlü bir baba olan Gorou'nun oğlu olarak dünyaya gelir. Daigo’nun büyük beklentilerle yüklü beyzbol yolculuğu nasıl olacak?

13- Rilu Rilu Fairilu: Mahou no Kagami

13- Rilu Rilu Fairilu: Mahou no Kagami

Kategori: Hayattan kesintiler, sihir, fantazi
Stüdyo: Studio Deen
Yayın Tarihi: 7 Nisan 2018

Rilu Rilu Fairilu: Yousei no Door’un 2. sezonudur.

14- Layton Mystery Tanteisha: Katri no Nazotoki File

Kategori: Gizem
Stüdyo: LIDEN FILMS
Yayın Tarihi: 8 Nisan 2018

Hikaye Londra'da geçer ve konuşan köpek Sherl ile gizemleri çözen Katrielle'yi izler.

15- Cutie Honey Universe

Kategori: Aksiyon, komedi, sihir, romantizm, bilim-kurgu, shoujo
Stüdyo: Production Reed
Yayın Tarihi: 8 Nisan 2018

Cutei Honey, Prof. Kisaragi tarafından yaratılmış bir androiddir. Onun içinde, havadan herhangi bir şey yaratabilen "Hava Elementlerini Sabitleyici Sistem" adında bir cihaz vardır. Kötü bir organizasyon olan Panther Claw bu cihazı ele geçirmek istediğinden Prof. Kisaragi'yi öldürür. Honey, profesörün intikamı almak için yemin eder ve Panther Claw'u ortadan kaldırır.

16- Piano no Mori (TV)

16- Piano no Mori (TV)

Kategori: Macera, komedi, dram, müzik, okul, seinen
Stüdyo: Fukushima Gainax
Yayın Tarihi: 9 Nisan 2018

Farklı yaşamlara sahip iki çocuğun hayatının kesintilerini anlatan yapımda; Kai, kötü bir kadının oğlu olarak dünyaya gelmiştir ve ormanda terk edilmiş bir piyanoyu çalmayı öğrenmiştir, Shūhei ise prestijli piyanistin çocuğudur. İki oğlanın birbirinden tamamen farklı olan hayatları müzik ile ortak bir geleceğe uzanır. Madhouse, 2007'de mangayı bir anime filme uyarladı.

17- Youkai Watch: Shadow Side

17- Youkai Watch: Shadow Side

Kategori: Oyun, çocuk
Stüdyo: OLM
Yayın Tarihi: 13 Nisan

Seri, Youkai Watch Shadow Side: Oni-ō no Fukkatsu anime filmindeki olaylardan sonrasını konu alıyor ve Natsume'nin küçük kardeşi Keisuke üzerine yoğunlaşıyor. (Natsume, daha önceki bölümlerde ana kahraman olan Keita'nın kızıdır ve filmdeki başrollerden biridir.) Keisuke hayaletlere, UFO'lara veya yo-kai'lere inanmayan beşinci sınıf öğrencisidir. Ablası Natsume'nin eve geç geldiğini fark ettiği bir gün onu takip eder ve onun bir yo-kai dedektif bürosuna girdiğini keşfeder, işte bu andan sonra Natsume Keisuke'yi kendi araştırmalarına dahil etmek zorunda kalır.

18- 3D Kanojo: Real Girl

Kategori: Romantizm, okul, shoujo
Stüdyo: Hoods Entertainment
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Real Girl, lisede okuyan ve animelerle oyunlardaki sanal kızlarla takılmayı seven Hikari Tsutsui'yi merkezine alıyor. Hikari'nin tahmin edeceğiniz üzere pek arkadaşı yok ve kendi dünyasında yaşıyor. Günün birinde, havuz temizleme görevine katıldığında erkekler arasında popüler olan gösterişli kız Iroha "Real Girl" ile karşılaşıyor.

19- Alice or Alice: Siscon Niisan to Futago no Imouto

19- Alice or Alice: Siscon Niisan to Futago no Imouto

Kategori: Seinen, hayattan kesintiler
Stüdyo: EMT²
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Bu hikaye, Alice ikizlerinin ve kardeş kompleksi olan abinin günlük yaşantısını konu edinmektedir. Yemek yerken, kavgaya tutuşurken ve arkadaşları ile oynarken onların günlük hayatlarına göz atmak ister misiniz?

20- Amanchu! Advance

Kategori: Hayattan kesintiler, komedi, okul, shounen
Stüdyo: J.C.Staff
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Amanchu!.’nun 2. sezonudur.

21- Beyblade Burst Chouzetsu

21- Beyblade Burst Chouzetsu

Kategori: Aksiyon, macera, shounen, spor
Stüdyo: OLM
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Hikaye henüz açıklanmamıştır.

22- Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu Happy Kiss!

22- Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu Happy Kiss!

Kategori: Hayattan kesintiler, komedi, parodi, sihir, okul
Stüdyo: Studio Comet
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Hikaye henüz açıklanmamıştır.

23- Butlers: Chitose Momotose Monogatari

Kategori: Komedi
Stüdyo: Silver Link.
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Koma Jinguji (Jay) hem akıllı hem de yakışıklı bir görünüşe sahip öğrenci konseyi başkanıdır. Tek bir gülümsemesiyle kadınların kalbini kolayca çalar. Tsubasa Hayakawa ise cafede çalışan çok yetenekli ve bir o kadar da nazik biridir. Yaptığı Baykuş Latte, kadın müşterileri arasında oldukça popülerdir. Bu iki karakter, düşmanları ile savaşmak için zamanda yolculuk yaparlar. "Butlers" ismiyle anılan bu iki yakışıklı hem doğaüstü savaşlara katılmakta hem de eğlenceli bir okul hayatı yaşamaktadırlar.

24- Caligula

Kategori: Aksiyon, bilim-kurgu
Stüdyo: Studio TBD
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Mobius, insanlığın hayal ettiği fayda için, μ tabanlı benlik bilinci kazandıran sanal bir idol programından oluşan dijital bir dünyadır. Sadece gerçek dünyada acı çeken ve μ'lerin şarkılarıyla güçlü bir şekilde ilişkili olan insanlar Mobius'a çekiliyor. Bu sisteme girenler, genellikle gerçek dünyanın var olduğunu unutuyorlar. μ "bir kişinin hayatında en parlak zaman" olarak değerlendirildiğinden yaşa ve cinsiyete bakılmaksızın, öğrencilere dönüştürülürler ve okul yaşantısını tekrar tekrar yaşanmaya zorlanırlar.

25- Captain Tsubasa (2018)

Kategori: Aksiyon, shounen, spor
Stüdyo: David Production
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Captain Tsubasa; düşünceleri ve hayalleri neredeyse tamamen futbol sevgisinin etrafında dönen bir ilkokul öğrencisinin tutkulu hikayesidir. 11 yaşındaki Tsubasa Oozora çok genç yaşta futbol oynamaya başlamıştır ve çoğunlukla arkadaşlarıyla eğlence amaçlı oynadığı spor, bir süre sonra takıntı haline gelmiştir.

Yeteneklerini istediği seviyeye taşıyabilmek için Tsubasa, annesiyle birlikte mükemmel ilkokul futbol takımlarıyla tanınan Nankatsu şehrine taşınır. Ancak, kendisi geldiği yerin “en iyisi” olmasına karşın burada kendisi ile boy ölçüşecek hatta ondan çok daha iyi rakiplerle karşılaşır. Aynı zamanda Sanae Nakazawa ve Tsubasa ile aynı tutkuyu paylaşan yetenekli kaleci Genzo Wakabayashi ile de güzel bir arkadaşlıkları başlar. Tsubasa’nın en büyük rüyası artık Japonya'yı FIFA Dünya Kupası'nda temsil etmektir. Tsubasa bunun için yetenekten çok daha fazlasının gerekli olduğunu öğrenecektir.

26- Chio-chan no Tsuugakuro

Kategori: Komedi, seinen
Stüdyo: Diomedea
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Okuluna gidip gelen inek bir kitap kurdunun hikayesi ve evet, onu tanımlayan şey öncelikle “okula gitmesi”, çünkü yakında okuluna gidemeyecek. "Normal" bir şekilde okul güzargahında ilerleyen hikaye, alışılmadık bir macera ve saçma bir hal alır. Birçoğunun empati edebileceği bu nahoş duygu animenin komedisini doğuracaktır.

27- Comic Girls

Kategori: Komedi, hayattan kesintiler
Stüdyo: Nexus
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Moeta Kaoruko, 15 yaşında bir lise öğrencisidir ve mahlası Chaos olan bir manga yaratıcısıdır. Bir okuyucu araştırmasında alt sıralarda yer alan Chaos’a editor manga yaratıcıları için açılan bir kadın yurduna gitmesini önerir. Kaoruko'nun oda arkadaşları, shoujo manga yaratıcısı Koizuka Koyume, genç romantizm manga yaratıcısı Irokawa Ruki ve shounen manga yaratıcısı Katsuki Tsubasa'dır. Kızlar, daha iyi birer manga sanatçısına dönüşebilmek için birbirlerini desteklerler.

28- Devils Line

Kategori: Aksiyon, dram, romantizm, vampir, seinen
Stüdyo: Platinum Vision
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Anzai, yarı vampir ve Tsukasa ise sıradan bir liselidir. Vampirler insanlar gibi göründüklerinden kolayca insanlara karışmış şekilde yaşabilirler. Bu yüzden devlet onların varlığının farkında bile değildir. Onların da kan içmeye ihtiyaçları yoktur, lakin kızgın olduklarında kontrol edilemez canavarlar haline gelebilirler.

29- Dorei-ku: Boku to 23-nin no Dorei - The Animation

Kategori: Psikoloji, dram
Stüdyo: TNK, Zero-G
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Arzuladığın birini köleleştirebilsen? Kulağa garip geliyor ama bu yakında olacak! Hikaye, SCM (köle kontrol yöntemi) adı verilen ve rakibini köle haline getirebilen 24 kişiden oluşan bir hayatta kalma oyunudur ve herkesin oyuna katılmak için geçerli sebepleri vardır.

30- Fumikiri Jikan

30- Fumikiri Jikan

Kategori: Komedi, hayattan kesintiler
Stüdyo: EKACHI EPILKA
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Genç kadınların demiryolu geçişlerini beklerken yaptıkları konuşmalar, bir dizi kısa öykülere dönüşür.

31- Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou

Kategori: Aksiyon, askeri, bilim-kurgu, uzay, dram
Stüdyo: Production I.G
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Samanyolu galaksisini, yıldızlararası bir savaş etkisi altına almıştır. Çöküşteki Goldenbaum hanedanlığının hüküm sürdüğü Galaktik İmparatorluğu'yla, işlevselliğini yitirmiş demokratik federasyon Hür Gezegenler Birliği arasında geçen bu savaşta; on binlerce uzay gemisi ve milyonlarca asker çarpışmaktadır. Sahneye iki kumandan girer: İmparatorluk Amirali Reinhard von Lohengramm ve HGB'nden Yang Wenli.

Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These Seiran 1,2,3 isimli devam projelerinin (film) de 2019’da gelmesi beklenmektedir. Ayrıca bu serinin 1988 ve 1997 yılları arasında yayınlanmış Ginga Eiyuu Densetsu (110 bölümlük OVA) isimli alternatif bir versiyonu da bulunmaktadır.

32- Golden Kamuy

Kategori: Aksiyon, macera, tarihi, seinen
Stüdyo: Geno Studio
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Sugimoto, Meiji Dönemi'nde, Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido'da meydana gelen Rus-Japon Savaşından sağ olarak kurtulur. Savaş boyunca "Ölümsüz Sugimoto" olarak anılan bu adam, şimdilerde savaşta ölen arkadaşının karısını kurtarma ümidi ile altınla vaat edilmiş zenginliğin peşine düşer. Bu altın avcılığı süresince, yozlaşmış suçluların sakladığı altın gömüsüyle alakalı ipuçları bulur. Kötü iklim şartlarında hayatını kurtaran Aunili bir kızla ortak olarak, altını arayan amansız suçlulara karşı ölüm-kalım mücadelesine girerler.

33- Gundam Build Divers

Kategori: Aksiyon, mecha, bilim-kurgu
Stüdyo: Sunrise
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Gunpla Force Battle Tournament, GBN'de yılda bir kez düzenlenen büyük bir organizasyondur. Final turunda yarışan şampiyon Kyoya Kujo liderliğindeki Avalon ve açıkgöz Rommel önderliğindeki 7. Panzer Bölümü’dür. En güçlünün belirleneceği bu yarış Gunpla’nın sahalarına Kyoya'nın Gundam AGE II Magnum'u ile başlayacaktır.

34- High School DxD Hero

Kategori: Aksiyon, harem, komedi, iblisler, romantizm, echi, okul
Stüdyo: Passione
Yayın Tarihi: Nisan 2018

High School DxD’nin dördüncü sezonudur.

35- Hisone to Masotan

Kategori: Aksiyon, doğaüstü, süper güçler
Stüdyo: Namu Animation
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Dürüst ve masum Hisone Amakasu, Hava Savunma Gücü'nün Gifu üssündeki Öz Savunma Gücü'nde yer alan çaylaklardan biridir. Dürüstlüğünden dolayı sarfetmiş olduğu bazı sözler, insanları kırdığından kendisiyle mücadele halindedir ve bir gün karar verir: Hava Savunma Gücü'ne katılarak insanlarla arasındaki belli mesafeyi koruyacaktır. Aldığı bu karar, hayatını derinden değiştirecek bir karşılaşmaya vesile olur. Derinlerde yaşayan "OTF" ejderi, Hisone'yi pilotu olarak seçer. Hisone bir ejer pilotu olarak gökyüzüne çıktığında kaderi artık çizilmiş olur. Peki ejderhalar dünyanın geleceğini koruyan kilit varlıklar mıdır?

36- Hoozuki no Reitetsu 2nd Season: Sono Ni

36- Hoozuki no Reitetsu 2nd Season: Sono Ni

Kategori: Komedi, iblisler, doğa üstü, fantazi, seinen
Stüdyo: Studio Deen
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Hoozuki no Reitetsu’nun 2. sezonunun ikinci yarısıdır.

37- Jikken-hin Kazoku: Creatures Family Days

Kategori: Bilim-kurgu, seinen
Stüdyo: TMS Entertainment
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Çılgın bilim insanı çift, beş çocuğunda genetik değişiklik yaptıkları iddiası ile tutuklanmıştır. En küçük çocukları Dannis, normal bir insan olarak yetişen tek kişidir, bu nedenle aile üyelerinin geri kalanına boyun eğmek zorundadır ve tek amacı onları normal insanlara dönüştürecek ilacı geliştirmektir. Dış dünyadaki bir laboratuarda büyüyen bu çocuklar nasıl “normal” bir aile olacaklardır?

38- Kakuriyo no Yadomeshi

Kategori: İblisler, doğaüstü
Stüdyo: Gonzo
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Seri, ruhları görme yeteneğine (dedesinden geçen bir yetenek) sahip Aoi adında liseli bir kızı baz alır. Aoi yemek pişirme yeteneği ile gurur duyan genç bir kızdır. Bir gün, bazı ruhları beslerken birdenbire bir Tanrı ve "Tenshinya"nın efendisi (Göklerin Hanı) ortaya çıkıp Aoi'yi götürür. Dedesinin borçları nedeniyle onun gelin olması gerektiğini söylerler ama Aoi, bu düşünceden nefret eder ve Tenshinya'da çalışarak dedesinin borçlarını ödeyeceğini belirtir.

39- Kiratto Pri☆chan

39- Kiratto Pri☆chan

Kategori: Sihir, müzik, shoujo, hayattan kesintiler
Stüdyo: Tatsunoko Production, Dongwoo A&E
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Ortaokulun ilk yılında olan Mirai Momoyama ve Emo Moegi, ünlü insanlar ve şirketler tarafından içerik yayını yapmak için kullanılan "Pri ☆ Chan Sistemi" ni kullanmaya karar veren iki idol adayıdır. Birçok kız kendi kanallarını kurup içeriği yükledikten sonra Pri ☆ Chan idolü olabilmek için kendi kanallarının yapımcısı da olurlar.

40- Last Period: Owarinaki Rasen no Monogatari

Kategori: Aksiyon, macera, komedi, fantazi, sihir
Stüdyo: J.C.Staff
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Hikaye, "Spirals" olarak adlandırılan fantastik canavarların tecrit edilmesinden sonra doğan bir dünyada geçer. Canavarları yenebilecek kişilere "Periods" denir. Haru, Arc End 8 Şubesi’nde çıraklık dönemindedir. Bununla birlikte, henüz açığa çıkmayan bir hırsızlık olayı gerçekleşmiştir ve bundan dolayı da ekonomik çöküş vardır. Arc End karargahı, Haru da dahil olmak üzere üç Peridos’u arkada bırakarak 8. Birimi terk eder. Haru ve diğer iki Periods, 8. Bölüm'ü yeniden inşa etmek için çalışmalarına başlarlar.

41- Lupin III: Part V

Kategori: Aksiyon, macera, komedi, shounen
Stüdyo: Telecom Animation Film
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Yeni seride Lupin III, büyükbabasının ve adaşı Maurice Leblanc'ın hırsız karakteri Arsène Lupin'in evi olan Fransa'ya gidecektir.

42- Mahou Shoujo Site

Kategori: Dram, korku, psikoloji, doğa üstü
Stüdyo: production doA
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Asagiri Aya okulda zorbalık gören bir kızdır. Tüm bu belalardan nasıl kurtulacağını düşünürken internette Magical Shoujo Site isimli bir websitesi ile karşılaşır. Siteyi görüntülemesi Aya’nın bir anda Magical Girl Apocalypse’in ölümcül dünyasına çekilmesine neden olur. Ekranda garip bir kızın görüntüsü belirir ve ona “Sihirli Güç”ü sunar. Aya, daha ne yaptığını bilmeden bu gücü kabul eder ve “Evet” linkine tıklar. Ertesi gün okula gittiğinde dolabında pembe renkli oyuncak görünümlü bir silah bulur. Kanlı neticeler verecek olan bu silahı kullanması ise uzun sürmeyecektir. Öte yandan gölgelerin içinden, Aya’nın sınıf arkadaşı Yatsumura Tsuyuno, Aya’yı izlemektedir.

43- Megalo Box

Kategori: Aksiyon, hayattan kesintiler, spor, dram, shounen
Stüdyo: TMS Entertainment
Yayın Tarihi: Nisan 2018

JD (Junk Dog) adlı adam, yaşamak için yer altı ringinde sabit boks maçlarına katılmaktadır. Bir gün, tekrar ringe çıkar ancak o zaman karşısına belirli bir kişi çıkar. JD her şeyini riske atarak o kişiye meydan okumak için elinden geleni yapmak ister.

44- Nil Admirari no Tenbin: Teito Genwaku Kitan

Kategori: Fantazi, tarihi, romantizm
Stüdyo: Zero-G
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Ailesinin eski ihtişamını korumak isteyen genç kız adını sanını bilmediği zengin bir adamla evlenmeye karar verir. Ancak o bunu yapmadan önce küçük erkek kardeşi elinde eski bir defterle, gizemli bir ateşin içine atlayarak intinar eder. Sonra İmparatorluk Kütüphanesi Bilgi Varlıkları Yönetimi Bürosu -"Fukurō" olarak da bilinir- kafası karışmış kızın önüne çıkar. Fukuro'ya göre, Maremono adlı kitaplar okuyan kişiler üzerinde büyük bir etki yaratırlar. Dahası, kız kardeşinin başına gelen olaydan sonra 'aura' görme yeteneğini de kazanır. Hayatının tüm bu karmasaşına ve kafa karışıklığına rağmen kız 'kuş kafesi'ni terk etme kararı alır.

45- Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama-hen

45- Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama-hen

Kategori: Komedi, tarihi
Stüdyo: TMS Entertainment
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Yıl 1555, Savaşan Devletler döneminin ortası ve genç bir çocuk yüreğinde kocaman bir hayali yaşatır. Bu genç adam, başıboş ve şapşal bir adam olan Oda Nobunaga’nından başkası değildir. Chidori, Nobunaga’nın ninja öğrencisi olacağına dair yemin eder. Nobunaga'nın ise büyük bir amacı var: Japonya'yı askeri güçle birleştirmek! Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama-hen, Nobunaga no Shinobi: Ise Kanegasaki-hen’in 2. sezonudur.

46- Omae wa Mada Gunma wo Shiranai

46- Omae wa Mada Gunma wo Shiranai

Kategori: Komedi, okul
Stüdyo: Asahi Production
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Liseye devam ederken Nori Kamitsuki, Chiba'dan Gunma eyaletine taşınır. Sınıf arkadaşından "Hiç kimse Gunma'den canlı çıkmadı" şeklinde bir bilgi alır ve internette araştırdığında bu konu hakkında karşısına onlarca olumsuz sonuç çıkar. Karışıklığın ve kültür şokunun ortasında, kendisini Gunma'nin rakipleri olan Tochigi ve Ibaraki vilayetiyle samimi bir ilişkinin içinde bulur.

47- Persona 5 the Animation

Kategori: Aksiyon, fantazi, doğa üstü
Stüdyo: A-1 Pictures
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Hikaye henüz açıklanmamıştır.

48- Puzzle & Dragon

Kategori: Oyun, çocuk
Stüdyo: Studio Pierrot
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Profesyonel oyun dünyasında zirvede olmayı hedefleyen tutkulu bir çocuk olan Taiga Akaishi'nin hikayesidir.

49- Rokuhoudou Yotsuiro Biyori

Kategori: Hayattan kesintiler
Stüdyo: Zexcs
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Dört adam -Gure, Sui, Tokitaka, and Tsubaki- Rokuhoudou adında bir Japon çay dükkanı işletmesine yardımcı oluyorlar. Dükkana gelenleri sıcak karşılarlar, çay ikram ederler ve konukların karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmaya çalışırlar.

50- Saredo Tsumibito wa Ryuu to Odoru

Kategori: Aksiyon, dram, fantazi, bilim-kurgu
Stüdyo: Seven Arcs Pictures
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Büyü formülleri uzmanları, Jushiki (büyü formülleri) olarak bilinen özel silahlarla güçlendirilmiş yetenekleri kullanan kişilerdir. Bu yetenekleri ve silahları ejderhalar ve devler gibi "grotesque” olanlarla savaşmak için kullanırlar. Eridana şehrinde büyü formülü uzmanı olarak yaşayan iki kişi vardır; zekası ile kötü şansının üstesinden gelen Gaius ve zalim ama güzel bir kılıç olan Gigina. Bu ikisinin ciddi uyum sorunları olsa da savaş alanında mükemmel bir şekilde iş birliği içerisindedirler.

51- Shokugeki no Souma: San no Sara - Toutsuki Ressha-hen

Kategori: Ecchi, okul, shounen
Stüdyo: J.C.Staff
Yayın Tarihi: Nisan 2018

"Shokugeki no Souma: San no Sara" nın ikinci yarısıdır.

52- Souten no Ken Re: Genesis

Kategori: Aksiyon, tarihi, dövüş sanatları
Stüdyo: Polygon Pictures
Yayın Tarihi: Nisan 2018

İkinci Dünya Savaşı'ndan hemen önce, Kasumi Kenshiro, Tokyo'daki küçük bir kız kolejinde edebiyat öğretmenliği yapan sakin ve dalgın bir profesör olarak varlığını gizliyor. Hokuto Shinken'in 62. Büyük Üstadı; "Kuzey Yıldızlı'nın Tanrısı" ve "Şeytan Şehri"nde barışı koruyan Yan Wang ya da "Ölüm Kralı" olarak bilinirdi. Haydutlardan ve uyuşturucu satıcılarından oluşan bir savaşçı klanında olan Kasumi, sevgilisinin ölümünden dolayı gizli ve sakin bir hayat istiyordu, lakin eski kardeşleri, onun kaderini yerine getirmek ve iştirakçilerinin ölümünün intikam almak için Kasumi’yi Şangay'a geri dönmeye zorlarlar.

53- Steins;Gate 0

Kategori: Bilimkurgu, gerilim
Stüdyo: White Fox
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Çılgın bilim adamı Okabe, Kurisu’yu kurtarmaya yönelik girişiminde başarısız olduktan sonra pes eder ve hayat dolu çılgın bilim adamı benliğini geçmişin tozlu sayfalarına gömer. O, artık bizim tanıdığımız “Hououin Kyouma” değildir. Her şey artık normalleştiğinde, kendisine bir insanın belliğini depolayan bir cihazı test etmeye başladığını ve karakterleri, kişilikleri ile bir simülasyon oluşturduğunu söyleyen Kirusu ile tanışarak geçmişe çekilir. Okabe de teste başlar ve Kurisu simülasyonunun beklenmedik bazı trajedileri de beraberinde getirdiğini deneyimler. “Zero”, orijinal hikayeyi mümkün kılmak için katkıda bulunan Beta Attractor Field'ın geleceğini keşfeden bir yan hikayedir.

54- Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online

Kategori: Aksiyon, fantazi, oyun, askeri, bilim-kurgu
Stüdyo: Studio 3Hz
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Seri, 1.83 cm boyu olan, güvensiz ve beceriksiz üniversite öğrencisi Karen Kohiruimaki'yi hikaye eder. Gerçek dünyada hayli uzun olan kızımız Gun Gale Online dünyasında Llenn adı ile yer alır ve kısa, sevimli, pembeler içerisinde bir avatara sahiptir. Karşısına güzeller güzeli ve arkadaş canlısı Pitohui çıkar. Pitohui, Llenn'e Bullets of Bullets turnuvasının Battle Royale varyasyonu olan "Squad Jam"e katılması için baskı yapmaya başlar.

55- Tada-kun wa Koi wo Shinai

Kategori: Komedi, romantizm
Stüdyo: Doga Kobo
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Aşkı hiç tatmamış Mitsuyoshi Tada, kiraz çiçeklerinin fotoğraflarını çektiği esnada Lüksemburg'dan gelen transfer öğrenci Teresa Wagner ile tanışır. Japonya'ya geldikten sonra, yol arkadaşından ayrılarak kaybolan Wager’i Mitsuyoshi dedesinin cafesine getirir ve ona yardım eder.

56- To Be Hero 2

Kategori: Aksiyon, komedi, parodi, süper güçler
Stüdyo: Haoliners Animation
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Yakışıklı ve boşanmış baba kızı ile birlikte yaşar ve kendisi tuvalet koltuğu tasarlayan kötü bir babadır. Bir gün kendisi tuvaletteyken evreni kurtarmak için önemli bir görev verilir. Tabi süper kahraman olmanın bedeli de yüksektir; yakışıklı babamız süper güçlü çirkin bir adama dönüşür. Dünyayı ve kızı Min'i korumak için, onun savaşı başlamak üzeredir.

57- Uma Musume: Pretty Derby (TV)

Kategori: Spor
Stüdyo: P.A. Works
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Aynı isimli oyundan uyarlanan anime, atlet bir idolün Traincent Academy’e uzanan hayallerini takip eder. Fakat bu idol, kendisini bekleyen zorlu rekabet ortamına dayanabilecek mi?

58- Wotaku ni Koi wa Muzukashii

Kategori: Komedi, romantizm
Stüdyo: A-1 Pictures
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Fujoshi yaşam tarzını gizleyen ofis çalışanı Narumi ile her ne kadar yakışıklı ve yetenekli bir iş adamı olsa da kimsenin bilmediği bir oyun bağımlısı Hirotaka ortaokuldan sonra ilk defa aynı iş yerinde karşılaşırlar ve aralarında “tuhaf” olarak isimlendirilebilecek türden bir ilişki başlar.

59- Akkun to Kanojo

59- Akkun to Kanojo

Kategori: Komedi, romantizm, shoujo
Stüdyo: Yumeta Company
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Romantik komedi, son derece tsundere olan "Akkun" Kagari ve kız arkadaşı Non "Nontan" Katagiri'nin günlük hayatını baz alıyor. Akkun'un Nontan'a karşı sert, ihmalkar ve sözlü istismar davranışlarının altında; Nontan'ı stalk eden ve bunu alışkanlık haline getiren bir karakter yatıyor. Nontan ise Akkun'un kendisine bu şekilde davranmasını sevimli bile buluyor.

60- Full Metal Panic! Invisible Victory

Kategori: Aksiyon, askeri, mecha
Stüdyo: Xebec
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Hikaye henüz açıklanmamıştır.

61- Lostorage Conflated WIXOSS

61- Lostorage Conflated WIXOSS

Kategori: Oyun, psikoloji
Stüdyo: Studio TBD
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Lostorage Incited WIXOSS’un 2. sezonudur. 

62- Mahou Shoujo Ore

Kategori: Komedi, fantazi, sihir
Stüdyo: Pierrot Plus
Yayın Tarihi: Nisan 2018

Saki Hino, yeni bir idol grup olan Magical Twin'in üyesi. Popüler idol grup STAR ☆ RICE'tan Mohiro Mikage'ye (en yakın arkadaşının abisi) hayran ve onun için yapmayacağı şey yok! Kader bu ya; bir yakuza ile yapmış olduğu sözleşme sonucunda bir sabah erkek bir Mahou Shoujo olarak uyanır.

63- Uchuu Senkan Tiramisù

Kategori: Komedi, mecha, sci-fi, seinen, hayattan kesintiler, uzay
Stüdyo: Gonzo
Yayın Tarihi: Nisan 2018

İnsan ırkı hayat alanını genişletti ve açgözlülüğünü bu geniş alanlara kadar uzattı. Space Era 0156'da, uzaydaki tüm kolonilerin ortasında bir savaş patlak verdi. Bunun üzerine Dünya, gizli Tiramisu adı verilen yeni bir uzay savaş gemisi inşa etmeye başlar. Savaş başladığında, bir dahi pilot Tiramisu'yu insanlık için bir umut ışığı olarak yönlendiriyor.

64- Oshiri Tantei

Kategori: Komedi, fantazi, çocuk, gizem
Stüdyo: Toei Animation
Yayın Tarihi: Mayıs 2018

Şehvetli, kurnaz ve görünüşü "popo" gibi bir şey ..."Butt Detective" ile tanışın. Her vakasından önce "Hmm ... Bir koku alıyorum" cümlesini kuran ve kendin vakalarını çözmeye kendisini adayan bir beyefendi.


kaynaklar: myanimelist, livechart, anichart, anime-planet

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları