2022 Sonbahar Sezonunda Yayına Başlayan 30 Anime
2022 yılının son anime sezonu, yepyeni anime adaptasyonları ve çok beklenen favorileriyle tüm yılın en sevilen sezonu olmaya hazırlanıyor. Şimdiden herkese iyi seyirler..

1. Chainsaw Man

Stüdyo: MAPPA

Kategori: Aksiyon, Macera, Shounen

Yayın Tarihi: 12 Ekim 2022

Konu: Denji para için her şeyi yapacak fakir ve genç bir adamdır. Bu yapacaklarının arasına şeytan köpeği Pochita ile şeytanları avlamak da dahildir! Son derece basit hayalleri olan bu gencin hayatı çok güvendiği biri tarafından ihanete uğrayınca alt üst olur. Şimdi içindeki şeytanın gücüyle Denji bambaşka biri: o bir Testere Adam! 

 

2. Mob Psycho 100 III

Stüdyo: Bones

Kategori: Aksiyon, Komedi, Doğaüstü Güçler, Shounen

Yayın Tarihi: 6 Ekim 2022

Konu: Serinin üçüncü sezonudur.

3. Boku no Hero Academia 6th Season

Stüdyo: Bones

Kategori: Okul, Süper Güç, Shounen

Yayın Tarihi: 1 Ekim 2022

Konu: Serinin altıncı sezonudur.

4. Spy x Family Part 2

Stüdyo: Wit Studio, Cloverworks

Kategori: Aksiyon, Komedi, Shounen

Yayın Tarihi: 1 Ekim 2022

Konu: Geçtiğimiz ilkbaharda yayınlanan serinin ikinci kısmıdır.

5. Bleach: Sennen Kessen-hen

Stüdyo: Pierrot

Kategori: Aksiyon, Macera, Fantastik, Shounen

Yayın Tarihi: 11 Ekim 2022

Konu: Tite Kubo'nun 2001-2016 yılları arasında yayınlanan popüler mangası Bleach'in, son Sennen Kessen-hen arkını (Bin Yıllık Savaş arkı) kapsayacak ve hikaye böylece sonlanmış olacak.

6. Fumetsu no Anata e 2nd Season

Stüdyo: Drive

Kategori: Macera, Dram, Doğaüstü Güçler, Shounen

Yayın Tarihi: 23 Ekim 2022

Konu: Serinin ikinci sezonudur.

7. Blue Lock

Stüdyo: 8bit

Kategori: Spor, Shounen

Yayın Tarihi: 9 Ekim 2022

Konu: Japonya'nın 2018 FIFA Dünya Kupası'nda elenmesinden sonra milli takım tekrar bir araya gelmekle mücadele etmektedir. Futbol Federasyonu, gol atmaya ve zafere susamış egoist bir forvet yaratmaya kararlıdır ve onları galibiyete taşıyacak mutlak bir As Forvet bulmak amacıyla  liseli oyuncuları izleyecek bir program oluşturur. Japonya'nın en parlak ve en yetenekli 300 genç oyuncusu 'Blue Lock' projesiyle hapishane benzeri izole bir kampta kıyasıya mücadele edecektir. Blue Lock projesi tarafından verilen bu altın fırsatı kullanmak isteyen Yoichi, Japonya'yı Dünya Kupası zaferine götürmek için dünyanın en büyük forvet oyuncusu olma arzusunu kovalayacaktır.

8. Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute!

Stüdyo: Nexus

Kategori: Aksiyon, Komedi, Fantastik

Yayın Tarihi: 5 Ekim 2022

Konu: İnsanlar büyük kahramanlar veya acımasız kötü karakterler olmaya can atar. Fakat Cid Kagenou o insanlardan biri değil. Cid, olayların arkasındaki gerçek beyin olmayı ve entrikalarının tüm hikayeyi yönlendirmesini isteyen tipte birisidir. Günümüz Japonyasında bu hedefine ulaşamamış olabilir ancak doğduğu yeni sihirli dünyada gölgenin gerçek üstünlüğünü herkese göstermeye niyetli. Uydurduğu şeytani bir tarikatı devirmek için, sahte organizasyonu Shadow Garden'a üyeler toplamaktadır. Fakat bilmediği birşey vardır: bu hayali düşmanlar gerçektir!

 

9. Uzaki-chan wa Asobitai! Double

Stüdyo: ENGI

Kategori: Romantik, Komedi, Ecchi

Yayın Tarihi: 1 Ekim 2022

Konu: Serinin ikinci sezonudur.

 

10. Mairimashita! Iruma-kun 3rd Season

Mairimashita! Iruma-kun 3rd Season

Stüdyo: Bandai Namco Pictures

Kategori: Komedi, Fantastik, Doğaüstü Güçler, Okul

Yayın Tarihi: 8 Ekim 2022

Konu: Serinin üçüncü sezonudur.

11. Urusei Yatsura (2022)

Stüdyo: David Production

Kategori: Komedi, Romantik, Bilimkurgu

Yayın Tarihi: Ekim 2022

Konu: Mangaka efsanesi Takahashi Rumiko'nun; 1978-1987 yılları arasında yayınlanmış olan 34 ciltlik mangasının konusu şu şekilde: Moroboshi Ataru, işe yaramazın birisi ve zamparanın teki olmasına rağmen insanlığın uzaylılarla mücadelesinde dünyayı kurtaracak olan kişidir. Lum ise uzaylı istilasında başı çeken bikinili, güzel bir prensestir. Ataru'nun başarılı olması için tek yapması gereken şey Lum'un boynuzunu ele geçirmektir. Başlangıçta oldukça isteksiz olsa da kız arkadaşı ona evlenme sözü verdiği için bu işe kalkışır. Ancak bir yanlış anlaşılma sonucu Lum da kendisini Ataru ile evli zannetmektedir.

 

12. Golden Kamuy 4th Season

Stüdyo: Brain's Base

Kategori: Aksiyon, Macera, Seinen

Yayın Tarihi: 3 Ekim 2022

Konu: Serinin dördüncü sezonudur.

13. KanColle: Itsuka Ano Umi de

https://youtu.be/qqaG99o3hZY

Stüdyo: ENGI

Kategori: Aksiyon, Bilimkurgu, Yaşamdan Kesitler

Yayın Tarihi: Kasım 2022

Konu: Serinin ikinci sezonudur.

14. Tensei shitara Ken Deshita

Stüdyo: C2C

Kategori: Aksiyon, Fantastik, İsekai

Yayın Tarihi: 5 Ekim 2022

Konu: Bir araba kazasından öldükten sonra, kahramanımız başka bir dünyada ismini hatırlamayan bir kılıç olarak reenkarne olur. Ancak önceki hayatına dair her şeyi hatırlıyordur. Bir kılıç olarak canavarlarla savaşır ve onun sahibi olacak birini aramaya başlar. İki başlı bir ayının saldırısı altında olan köle tüccarı kervanı ile karşılaşır. Genç kedi kız Fran, kılıcı keşfeder ve onu ayıyı öldürmek için kullanır. Kölelikten kurtulan Fran, kılıcı shishou (usta) olarak adlandırır ve ikisi birlikte türlü maceralara atılır.

15. Shinobi no Ittoki

Stüdyo: TROYCA

Kategori: Aksiyon, Okul

Yayın Tarihi: 4 Ekim 2022

Konu: Sıradan bir çocuk olan Ittoki Sakuraba, rakip Kouga klanından gelen bir saldırıdan kurtulduktan sonra, Iga ninjalarının 19. varisi olduğunu keşfeder. Ittoki, bir Iga klanı ninjası olmayı öğrenir ve Iga ile Kouga klanları arasındaki savaşa katılır.

16. Peter Grill to Kenja no Jikan: Super Extra

Peter Grill to Kenja no Jikan: Super Extra

Stüdyo: Seven, Wolfsbane

Kategori: Komedi, Fantastik, Ecchi, Harem

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2022

Konu: Serinin ikinci sezonudur.

17. Akuyaku Reijou nanode Last Boss wo Kattemimashita

Stüdyo: Maho Film

Kategori: Komedi, Fantastik, Romantik, Shoujo

Yayın Tarihi: 1 Ekim 2022

Konu: Akut hasta olan genç bir kız, hayatının çoğunu bir hastane odasında otome oyunlar oynayarak geçirmiştir. Ancak, bir gün kendini bu oyunlardan birinde hikayenin kötü kahramanı Irene Loren D'Autriche olarak bulur. Akademinin kış döneminin bitişini kutlamak için verilen ziyafette, veliaht prens ve Irene'in çocukluk arkadaşı Cedric Jeanne Elmeier, Irene ile nişanını alenen iptal eder ve oyunun kadın kahramanı Lilia Rainworth'a aşık olduğunu duyurur. Önündeki trajik geleceğin farkında olan ve onu değiştirmeye kararlı olan genç kız, oyunun son patronu "Şeytan Kral"ı ve Cedric'in üvey kardeşi Claude Jeanne Elmeier'i ona aşık ederek fethetmeye karar verir. Zaman tükenirken, Irene planlarını gerçekleştirebilecek mi, yoksa onu bekleyen talihsiz sona mı bağlı kalacak?

18. Do It Yourself!!

Stüdyo: Pine Jam

Kategori: Komedi, Yaşamdan Kesitler

Yayın Tarihi: 6 Ekim 2022

Konu: Hikaye geleceğe ilk adımlarını atan liseli kızların; mücadele ederken, başarısız olurken, fakat yine de pes etmeyerek projeleri sonuna kadar götürmelerini konu alıyor.

19. Fuufu Ijou Koibito Miman.

Stüdyo: Studio MOTHER

Kategori: Komedi, Dram, Romantik

Yayın Tarihi: 9 Ekim 2022

Konu: Lise son sınf öğrencisi Jirou Yakuin, zorunlu 'çiftler pratiği' kursunda Shiori Sakurazaka ile eşleşmeyi ummaktadır. Akari Watanabe ise sevgilisi Minami Tenjin ile eşleşmeyi ummaktadır. Bu uygulama karşı cinsten bir partnerle yaşamak için gerekli becerilere sahip olup olmadıklarını değerlendirmektedir. Ne yazık ki rastgele şans, Jirou Yakuin’i gyaru Akari Watanabe ile partner olarak seçmiştir. Shiori ve Minami‘nin birlikte atandığını öğrendiklerinde umutları iki katına çıkar. Böylece, ilk ona girmek için gönülsüzce işbirliği yapmaya karar verirler çünkü her iki çift de aynı fikirde olursa, partner değiştirme hakları vardır. 

 

 

20. Poputepipikku 2nd Season

Stüdyo: Kamikaze Douga, Space Neko Company

Kategori: Komedi, Parodi

Yayın Tarihi: 2 Ekim 2022

Konu: Serinin ikinci sezonudur.

21. Koukyuu no Karasu

Stüdyo: Bandai Namco Pictures

Kategori: Fantastik, Tarihi

Yayın Tarihi: 1 Ekim 2022

Konu: Uki, saray cariyelerinden birisidir ancak imparatorun yatağına hiç davet edilmemiştir. Gizemli bir büyü sebebi ile bazı insanlara yaşlı bir kadın bazılarına ise genç bir kız olarak görünmektedir. Bu sebeple 'Kuzgun Cariye' olarak anılmaktadır. Gizemli büyü sayesinde kaybolan eşyaları bulma yeteneğine sahiptir. Şimdiki imparator Koushun, bu niyetle Kuzgun Cariye'yi ziyarete gider ancak kaderi altüst edecek bir tabu olacağından habersizdir.

22. Noumin Kanren no Skill bakka Agetetara Nazeka Tsuyoku Natta.

Stüdyo: Studio A-CAT

Kategori: Fantastik, Aksiyon, Macera

Yayın Tarihi: 1 Ekim 2022

Konu: Birinci sınıf bir çiftçi olmayı hedefleyen genç adam Al Wayne, çiftçilik becerilerini geliştirir ve sonunda maksimum seviyeye ulaşır. Ancak, çiftçilik becerilerinin zirvesine ulaştığında, bir nedenden dolayı hayatı sert bir yön almaya başlar.

23. Mushikaburi-hime

Stüdyo: Madhouse

Kategori: Dram, Romantik, Tarihi

Yayın Tarihi: 6 Ekim 2022

Konu: 'Kitapsever Prenses' olarak bilinen Eliana Bernstein, kitapların dostluğunu insanlarınkine tercih etmektedir. Ancak bir soylu olarak kendine uygun bir eş bulmak onun görevidir. Neyse ki Veliaht Prens Christopher Selkirk Asherald, prensese bir anlaşma teklif eder. Anlaşmaya göre prens, prensesi boş zamanlarında koruyacak karşılığında Eliana ise Christopher’ın sadece ismen nişanlısı olacaktır. Eliana zaman geçtikçe kendini insanlara açmayı öğrenir böylece Christopher ile beraber geçirdiği yıllar ona mutluluk getirmeye başlar. Ancak her güzel şeyin bir sonu vardır. Kitapları insanlardan daha çok seven Eliana, sahte ilişkilerine son vermenin kolay olacağını zanneder. Ancak Christopher başka bir kızla yakınlaşmaya başladığında, prense düşündüğü kadar kayıtsız olmadığını anlamaya başlar.

24. Cool Doji Danshi

Stüdyo: Pierrot

Kategori: Komedi

Yayın Tarihi: 11 Ekim 2022

Konu: Onlar havalı ama yaklaşması biraz zor olan yakışıklı adamlar. Ancak, hepsi.. birer beceriksiz! Sakar oldukları için sevimliler, onları da mutlaka seveceksiniz! Sakar olmalarına rağmen soğukkanlılığını koruyan adamlar hakkında bir dilim hayat komedisi!

25. Bocchi the Rock!

Stüdyo: CloverWorks

Kategori: Komedi, Yaşamdan Kesitler, Müzik

Yayın Tarihi: Ekim 2022

Konu: Hitori Gotou, bir grupta olmayı hayal ettiği için gitar çalmayı öğrenmeye başlayan liseli bir kızdır, ancak o kadar utangaçtır ki tek bir arkadaşı bile yoktur. Ancak davul çalan ve grubu için yeni bir gitarist arayan Nijika Ijichi ile tanıştıktan sonra hayali gerçek olabilir.

26. Yowamushi Pedal: Limit Break

Stüdyo: TMS Entertainment

Kategori: Spor, Shounen

Yayın Tarihi: 9 Ekim 2022

Konu: Serinin beşinci sezonudur.

27. Yama no Susume: Next Summit

Stüdyo: 8bit

Kategori: Macera, Komedi, Yaşamdan Kesitler, İyashikei

Yayın Tarihi: 5 Ekim 2022

Konu: Yeni Yama no Susume animesidir.

28. 4-nin wa Sorezore Uso wo Tsuku

Stüdyo: Studio Flad

Kategori: Komedi, Yaşamdan Kesitler, Shounen

Yayın Tarihi: 16 Ekim 2022

Konu: Birbirleriyle paylaşamayacakları sırları olan dört arkadaşın hikayesini konu almaktadır.

29. Eternal Boys

Stüdyo: LIDENFILMS

Kategori: Müzik

Yayın Tarihi: 11 Ekim 2022

Konu: Hikaye, hayatlarında başarı ve başarısızlıklar yaşayan altı orta yaşlı adamı takip ediyor. Bir gün bir idol grubu olmaya karar vererek yaşları ve fiziksel durumları gibi engelleri aşarlar.

30. Yuusha Party wo Tsuihou sareta Beast Tamer, Saikyoushu no Nekomimi Shoujo to Deau

Stüdyo: EMT Squared

Kategori: Aksiyon, Komedi, Fantastik

Yayın Tarihi: 2 Ekim 2022

Konu: Hayvanları kullanan Beast Tamer Rein, kahramanın partisinin bir üyesiydir. Ancak başka bir şey yapamadığı için savaşa devam edemez. "Sen sadece hayvanlarla oynamayı biliyorsun. Kovuldun." sözleriyle partiden atılır ve şimdilerde bir maceracı olarak özgürce yaşamaktadır. Yolculuğu sırasında, sözde en güçlü tür olan kedi kabilesinden bir kızla tanışır. Başka bir yerde, kahramanın partisi önceki başarılarının Rein sayesinde olduğunun farkında değildir. Bu,artık kendini tutamayan bir canavar terbiyecisinin ve değerli bir yoldaşıyla kader karşılaşmasının hikayesidir.

I'm just a soul whose intentions are good..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları