2016 Temmuz En Çok Satan 15 Anime
2016 Yaz sezonu temmuz ayında en çok satan animeler.

1. Bishoujo Senshi Sailor Moon S

 Bishoujo Senshi Sailor Moon S http://www.anime.gen.tr/animetanitim.php?id=367

S, Süper anlamında... Bu sezonda Sailor Uranüs, Sailor Neptün ortaya çıkmaktadır. Sailor Uranüs ve Sailor Neptün'ün özel bir görevi vardır. Saf ve tertemiz kalpli üç kişinin kalbinde saklı olan 3 tılsımı ele geçirmek ve iyilerin mesihinin uyanmasını sağlayarak dünyayı kurtarmak. Bu tılsımları almak için bu 3 kişinin feda edilmesi gerekmektedir. Ama bu tılsımları tek arayan onlar değildir. Kötüler de bu tılsımları aramakta ve bu tılsımları kullanarak Noah adı verilen yok edici mesihin uyanmasını sağlamak ve insanlığı yok etmek istemektedirler.

2. Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Code Geass: Lelouch of the Rebellion http://www.anime.gen.tr/animetanitim.php?id=935

10 Ağustos 2010'da, Britanya imparatorluğu Japonya'ya savaş açar. Japonya, Britanya İmparatorluğu'nun en yeni silahı olan "Knightmare Frame"e karşı hiçbir şey yapamaz ve istila edilir. Japonya’nın adı “Alan 11” olarak değiştirilir ve vatandaşlarına da "11'ler" adı verilir. Japonya'da yaşayan Britanyalı Lelouch, Britanya’yı yok edeceğine yemin eder.

Savaştan yedi yıl sonra; Lelouch lisede okumaktadır. İçinde askeri bir sır barındıran kamyonu çalan teröristler yoldan çıkarlar. Lelouch, kontrol etmek için kamyonun yanına gider. Duyduğu ses yüzünden içine bakmak ister ama içeride mahsur kalır. Kamyon tekrar hareketlenir, üstelik peşlerinde Britanya özel kuvvetleri vardır. Teröristlerden Karen, Nightmare olarak adlandırılan dev robot ile karşı saldırıya geçer. Kaçmayı başaramayan Lelouch kamyonun içerisinde yakalanır. Onu yakalayan çocukluk arkadaşı Suzaku’dur. Bu sırada kapalı olan bölme açılır ve içinden esrarengiz bir kız çıkar. Bu sırada olay yerine gelen Britanya askerleri Lelouch ve kızı yakalar. Leouch'un vurulmasına engel olmak isteyen Suzaku, Britanya askerleri tarafından vurulur. Lelouch’un öldürülmesine engel olmak isteyen kız da vurulur, ölmeden önce Lelouch’a özel bir güç “GEASS” verir. Lelouch, bu gücü Britanya İmparatorluğunu yok etmek için kullanmaya karar verir.

3. Mobile Suit V Gundam

Mobile Suit V Gundam http://www.anime.gen.tr/animetanitim.php?id=1384

Seri, Kidou Senshi Gundam F91'den 30 yıl sonra geçmektedir.

Dünya ve koloni sistemi bu kez her zamankinden daha büyük bir tehlikededir: İrili ufaklı ayrılıkçı gruplardan son Zeon kalıntılarına, Crossbone Vanguard gibi kısa ama çok büyük çaplı istilalara kadar üst üste saldırılarla karşı karşıya kalmak Federasyon'u fena halde güçsüz kılmıştır. Sonunda kaçınılmaz son gelip çatar: Artık gerek koloni sistemleri ve gerekse Dünya arasındaki sosyal denge ve ekonomik yapı çökmüş, Federasyon kendi güvenliğini bile sağlayamaz hale gelmiştir. UC 130'ların sonlarında 18. yüzyılın Kuzey Avrupa kültürünün hakim olduğu "Albania" adlı bir kolonide yükselen "kutsal ittifak" çağrıları arkasında giderek genişleyen fanatik gruplar sürüklemeye başlar. Muazzam bir finansal güce ve teknolojiye sahip Jupiter aristokratlarının sessizce bu gruba katılımı ile 10 yıl kadar sonra bu güç, demir bir yumruğa dönüşmüştür: Kendi MS teknolojilerini denemekte, sivil halkı şehirleriyle ortadan kaldırmakta, hareketlerine karşı gelen yöneticileri acımadan giyotine göndermektedirler.

Bu güç ZANSCARE EMPIRE'dir ve kolay kolay durdurulacağa benzememektedir. Son direniş hatları tek tek düşer. Askeri birliklerin teker teker yokedilmesi, birçok şehrin topyekün bombalanması ve sonuçta da Zanscare tehdidinin durdurulamaz hale gelmesi bardağı taşıran son damla olur. BESPA ("Ballistic Equipment Space Patrol Armory") adlı dev bir militer yapılanmanın ardındaki Zanscare istilasına karşı çıkmaya cesaret edebilen yegane grup gerilla taktikleri ile BESPA'ya karşı savaşan ve çoğunluğunu sivillerin oluşturduğu, yokluklar içindeki LEAGUE MILITAIRRE'dir. Ama bu grup savaştığı organizasyon ile karşılaştırılınca açıkçası çok da şey ifade etmemektedir: Sadece "Victory Project", yani Gundam'ın yeni baştan üretilmesi umudu haricinde...

UC 153 yılında, barıştan çok uzak bir yerde, savaş dışındaki herşeyden habersiz bir çocuk, Usso Evin ve arkadaşları daha hayatı tanımadan savaşı yaşamaktadırlar.

Eski Çek Cumhuriyeti'ndeki sık ormanların içine saklanmış League Militarrie'nin gizli üssü Kassarelia kampı yakınlarındaki bir klübede kendi gibi birkaç çocukla ailesiz yaşayan ve BESPA tarafından "illegal yerleşimci" ilan edilen topluluk içindeki Usso, yakınlardaki Woowig şehrinde yaşayan Katejina Loos ile mail arkadaşlığı yapmakta, günlerini savaşı uzaktan izlemekle yetinmektedir.

BESPA'nın, Kasserelia yakınlarındaki direniş kuvvetlerinin yeni bir MS geliştirmekte olduğuna dair istihbaratlar alması üzerine bu bölgeye saldırılar yoğunlaştırılmıştır. Bu uçuşlardan birisi sırasında bölgede yamaç paraşütü yapan Usso, BESPA'nın usta pilotlarından Chronicle Asher'in saldırısına tanık olur ve onu kokpitten atarak MS'i Shokew'i çalar. Bu sırada BESPA birliklerinin saldırılarını Katejina'nın yaşadığı Woowig şehrine de yoğunlaştırdıklarını gören Usso buraya gider ve zor da olsa düşman saldırısını durdurur. Yetim kalan bir bebeği kurtarır ve köye dönerler. Ama BESPA hala League Militairre'i saklandığı yerden zor kullanarak çıkartmayı ummaktadır.

Ertesi gün League Militairre'in, Kasserelia'dan bir keşif uçuşu sırasında düşmanlarca farkedilen "Victory Project" biriminin parçası olan Core Fighter, Usso'nun yaşadığı ormanın yakınlarına zorunlu iniş yapar. Core Fighter'ın orjinal pilotu Marvette, kaçış sırasında kokpite giren bir kurşunla vurulmuş ve bir süre pilotluk yapamayacak hale gelmiştir. Tam da bu sırada saldırıya katılan gruptaki Chronicle Asher, Usso'nun Shokew'ini vurur fakat Usso kaçmayı başarır. League Militairre teknisyenleri Core Fighter'ı bulduktan hemen sonra Marvette uçuşa geçmek ister fakat yarası buna izin vermemesiyle zorunlu iniş yapmak zorunda kalır. Bölgeyi yeniden çembere alan BESPA birliklerine karşı Usso, Marvette'in rehberliği ile Core Fighter'iyle savaşa girer. Diğer parçaların da savaşa gönderilmesi ile V Gundam ilk kez ortaya çıkar. Fakat ortaya çıkan bu yeni umuda rağmen çok geçmeden anlaşılacaktır ki BESPA'nın terörü daha yeni başlamaktadır.

Kaçınılmaz ölüm adım adım yaklaşırken Usso, bu dev gücün istilasına tüm yetim arkadaşlarıyla yokluklar içinde karşı koymanın yanısıra yeni bir sınavdan da geçecektir: Hiç varolmadığını düşündüğü kayıp geçmişiyle yüzleşmek ve tanıdığı insanların kayıplarına tek tek tanık olmak... Peki Usso bu kaçınılmaz gerçeğe karşı sonsuza dek savaşabilecek midir?

Notlar:

Mobile Suit V Gundam, "Universal Century" jenerasyonunun kronolojik olarak en ilerideki Anime edilmiş serisidir. Bu yüzden UC'ye has bir izleme planında en sona bırakmanızı öneriyoruz.

Sunrise 90'ların ortalarına doğru artık U.C. serilerinden ziyade ticari getirisi daha yüksek olacak alternatif evrenlere girmek düşüncesindeydi ve -1991'deki Gundam F91 TV serisi projesinde olduğu gibi- Yoshiyuki Tomino'nun bütçesinin neredeyse tamamını kesip prodüksiyon aşamasında engellerle karşılaşmasına neden olmasının sonucunda Tomino 80'lerin başında olduğu ağır bir stres altına girdi: Serinin minimal anlatımı, geniş karakter kadrosuna dek yayılıp bölüm bölüm artan trajedi yükü ve öncekilere göre pazarlanması imkansız gibi görünen konsepti gibi kimi özelliklerinin ardında aslında bu yönü yatmaktadır. Yoshiyuki Tomino'nun bu seriyi "Asla izleyici için yapmadım" dediği söylenir.

İlk bölüm aslında bir tür "flashforward" olduğundan kafanız kolayca karışabilir. Bu yüzden seriye başlarken bölümleri şu sıra ile izlemenizi öneririz: 2-3-4-1-5...

4. Gundam Reconguista in G

Gundam Reconguista in G http://www.animemangatr.com/forum/anime-serileri-genel-basligi/8346-gundam-g-no-reconquista/

Dünya ve uzay kolonileri arasındaki savaşlarla geçen uzun yıllardan sonra Universal Century dönemi sona ermiş ve Reguild Century takvimine geçilmiştir. RC 1014 yılında dünya ve koloniler arasındaki yolculuklar Yörünge Platformu ile sağlanmakta, foton dönüştürücüleri sayesinde artık insanlık güneş enerjisinden başka bir enerji kaynağına ihtiyaç duymamaktadır. Federasyon'un yerine geçen birlik ile de neredeyse tüm insanlık tek dil ve tek dinde birleşmiş, insanlığı din adamlarından oluşan bir elitin yönettiği barışçı bir dönem başlamıştır.

Beruri Zenamu başkentin yörünge platformunu korumakla görevli muhafız birliği için eğitim gören genç bir pilot adayıdır. Üstün zekası sayesinde iki sınıf birden atlamış bir dahidir ve bu sayede annesinin başkent yönetiminden geliyor olmasını bile 2. planda bırakabilmektedir. Öte yandan yörünge platformu G-Self adlı ve bilinen herhangi bir tarafa ait olmayan bir MS tarafından saldırıya uğrayınca sıradan hayatı sonsuza dek değişecektir.

Beruri bir ağır bakım MS'i olan Rakuten'e atlar ve G-Self'i etkisiz hale getirmeyi başarır. Öte yandan Beruri, sağ ele geçirdiği kadın uzay korsanı Aiida Reihanton ile tanıştığında bunun sıradan bir terörist saldırı olmadığına dair şüpheler edinmeye başlar. Ardından G-Self'in sadece spesifik durumlarda aktive olduğunu ve herkesçe pilotluk edilemediğini görür. G-Self'nun yeni kullanıcısı olarak seçtiği Beruri yörünge platformlarının uzun zamandan beri gizlediği sıra karşı Reguild Century tarihini değiştirecek bir dizi savaşa girmek zorunda kalacaktır.

5. Mobile Suit Gundam Char’s Counterattack

Mobile Suit Gundam Char’s Counterattack http://www.anime.gen.tr/animetanitim.php?id=1316

Bu film, 1987'deki hikayenin finalinin hazırlandığı orjinal ilk halinde Kidou Senshi Gundam ZZ serisinin, 2006'da güncellenen yeni hikaye düzeneğine göre ise Kidou Senshi Zeta Gundam III: Hoshi no Kodou wa Ai filminin devamıdır ve UC olay akışındaki ilk 14 yıllık sürecin (0079 - 0093) finalini oluşturmaktadır.

Hamaan Karn'ın liderliğini yaptığı Neo Zeon hareketi 17 Ocak 0089 tarihinde AEUG tarafından çökertilmiş ve bu olaydan sonra AEUG hareketi de sona ermiştir. Federasyon, UC 0092'de yeniden yapılanma planının ilk aşaması olarak karargahını Himalaya'lardaki Lhassa'ya taşır.

Öldüğü sanılan Char Aznable UC 0090 yılında beklenmedik bir şekilde yeniden ortaya çıkınca, hayatta kalan Zeon kökenli tüm insanlar ve Federasyon'dan özgürlüklerini kazanmak isteyen uzay kolonistleri onu büyük bir sevinçle karşıladılar. Hemen ardından, Char'ın lideri olduğu ikinci Neo-Zeon ayaklanması 27 Şubat 0093 tarihinde Sweetwater kolonisinde başladı. Federasyon'a karşı yeni bir ayaklanma başlıyordu ve Neo-Zeon kuvvetleri bu nedenle sahip oldukları askeri gücü arttırmak zorundaydılar. Bütün bunlar olurken Char, mühendislerinden, sahip olduğu mükemmel pilotluk kabiliyeti ve Newtype yeteneklerinin ona avantaj sağlayacağı özel yapım bir MS geliştirmelerini istedi. Fakat, o zamanlar Neo-Zeon'un bu derecede güçlü bir MS teknolojisi üretebilecek ne kaynağı ne de teknolojisi vardı. Bu nedenle azıcık kar için herşeyi yapmayı göze alan Anaheim Electronics adlı bir özel şirket ile Psycoframe teknoloji araştırması için gizlice anlaştılar. Bu teknoloji pilot kabinini içinde mikroskobik boyutlarda "psycommu" partikülleri bulunan özel bir nano-materyal ile kaplamakla ilgiliydi ki bu alışım bir Newtype pilotunun reflekslerini adeta ikiye katlıyordu. Ortaya çıkan tamamlanmış dizaynlar MSN-04 Sazabi ve Char'ın "Cyber Newtype" kanat adamı Gyunei Guss için özelleştirilmiş MSN-03 Jadg Doga oldular. Fakat, bilinmeyen bir sebeple Char, nedense Anaheim Electronics'in "Psycho Frame" teknolojisini sonradan Federasyon'un Londo Bell filosuna vermesini engellemedi. Bu sayede Londo Bell, bu teknolojiyi kullanarak Char'ın eski rakibi Amuro Ray için özel yapım bir MS'i geliştirme çalışmalarına başlayabildi. Üretilecek bu birim Sazabi kadar iyi, hatta bazı yönlerden ondan bile çok ileride bir silah olacak olan RX-93 Nu Gundam idi.

Çıkarcı bir politikacı olan Adenauer Paraya, önceki savaşın sonundaki ateşkesle silahlandırılmış Fifth Luna ve Axis Astreoid'lerinin Neo Zeon tarafından tekrar kullanılabilmesi amacıyla olaylara bir süre göz yumması karşılığında yüklü bir rüşveti kabul eder ve ardından kişisel bir iş için dünyaya döner. Evden kaçan kızı Quess Paraya'yı Güney Asya'da katıldığı gezgin bir hippi grubundan kaçırtarak yanına alan Adenauer onunla birlikte elitlere ait bir koloni olan Londenion'a döner. Fakat, Amuro Ray ve kaptan Bright'ın oğlu Hathaway'in de orada bulunduğu sırada Char ortaya çıkar ve Quess'i rehine olarak kaçırır.

Bu olaylar sırasındaki kısa boşlukta Fifth Luna kolonisi 4 Mart 0093 tarihinde Federasyon'un dünyadaki yeni merkez üssü olarak seçilmiş Nepal'deki Lhassa kentine düşürülür: Himalayalar bölgesi büyük ölçüde haritadan silinirken Federasyon bu olayla çok ağır bir kayıp almıştır. Bu olay savaşın da yeniden başlangıcı olacaktır.

Bu sıralarda Char'ın bilimadamları ilk Neo Zeon savaşının sonlarına doğru tasarlanmış ama bitirilememiş bir çalışma olan Psyco Frame teknolojisine sahip dev bir Mobile Armor, NZ-333 Alpha Azieru üzerinde de çalışıyorlardı. Char'ın Newtype potansiyeli Alpha Azieru'nun kompleks Psyco Frame donanımına yeterli olmadığı için bu üniteye üstün bir Newtype olan bir pilot bulunmalıydı. Char'ın Quess'in uygun Newtype potansiyeline sahip olmasını keşfetmesiyle de onu birkaç filoyu tek başına yokedebilecek güce sahip 50 metre civarındaki mekanik ölüm meleği Alpha Azieru'nun pilotu olarak eğitmeye başladı.

Dünyaya düşürülmesi ile nüfusun neredeyse tamamını bir tür "nükleer kış" etkisi oluşturarak yokedebilecek büyüklükteki Axis kolonisinin dünyaya doğru harekete geçirilmesi bardağı taşıran son damla olur. Olayların diğer tarafındaki Amuro Ray ise Char'la 14 yıl önce, UC 0079'daki ilk karşılaşmasından geçen süre içinde artık rütbeli bir subaydır ve Zeon ile aradaki tampon bölgede "Oldtype" ortağı Keyra Sue ile birlikte RGZ-91 Refined Zeta Gundam'ın pilotları olarak görev yapmaktadır.

Char'ın Sazabi'siyle tehlikeli bir karşılaşmadan sonra üsse sağ dönebilen Amuro durumu rapor eder ve Axis hakkındaki istihbaratın da doğrulanmasıyla Char'ın iyiden iyiye ortaya çıkan ölümcül amacını engellemek için kumandan Bright ve diğer Ra Kailum mürettebatındaki ekibiyle hızla dünyaya doğru harekete geçirilmeye hazırlanan Axis'e doğru ilerlerler. Savaşta onu durdurabilecek tek kişi olan ezeli rakibi Char olsa da onun da 14 yıldır gördüğü kabusları ve geçmişten kalan kapatmak istediği bir hesabı var.

Askerlerini cephe gerisinden komuta etmek yerine, bizzat başlarına geçerek savaşa gitmeyi tercih eden bir komutan olarak, Char UC 0093'te ikinci Neo-Zeon ayaklanması sırasında kan kırmızısı Sazabi'sini savaşın son dakikalarına dek mücadele edecekti. Char'ın ezeli rakibi Amuro Ray ise, Federasyon'un Anaheim Electronics'e hazırlattığı, kendi Psyco Frame teknolojisine sahip MS'i RX-93 Nu-Gundam ile Char'ın karşısına çıktı ve iki mükemmel Newtype savaşçının kaçınılamaz son düelloları en sonunda başladı.

Fakat, Amuro'nun savaştan uzak tutmaya çalıştığı insanlardan Anaheim Electronics'deki mühendis sevgilisi Chien Agi ve Bright'ın savaş hakkındaki pekçok şeyden habersiz oğlu Hathaway'ın farklı nedenlerle de olsa savaşa girmesi olayların sonunu herkes için trajik hale getirecektir ve 12 Mart 0093'deki bu son büyük Neo Zeon savaşı, birçok şeyin başlangıcı ve bitişini oluşturacaktır.

Notlar:

Ülkemizde ODTÜ Anime Gösterimleri kapsamında 22 Ekim 2002'de ODTÜ Robot Topluluğu ve Türkiye Zeka Vakfı işbirliğiyle ODTÜ'de gerçekleştirilmiş Mecha Anime kuşağında gösterilmiştir.

Amuro, Char ve Bright'ın dışında 1979'daki ilk Kidou Senshi Gundam serisinde yeralmış birkaç karakter de bu filmde kısa rollerde gözükmektedir.

Film, o zamana kadarki Gundam serilerinin finali olması amacıyla Yoshiyuki Tomino'nun aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Filmden sonra yayımlanan ve aynı konuyu işleyen "Hi Streamer" ve "Belthorcika's Chilren" romanları ana senaryodan kısa birkaç ayrıntıyla ayrılan bir tür uzatılmış versiyondur. Roman versiyonlarında kullanılmayan alternatif final ise ilk kez 2001 sonlarında yayımlanan kısa CGI animasyonları serisi Kidou Senshi Gundam Evolve'un 5. bölümünde kullanılmıştır.

GAINAX'dan Hideaki Anno, "misafir tasarımcı" olarak düşman gemilerinin tasarımını yapmıştır.

Film fotomontaj benzeri bir yöntemle geleneksel animasyonda yapılamayacak bazı perspektiflere ulaşmaktadır. Bu açıdan CG tekniğinin etki anlamında ilk örneklerinden birisi denilebilecek bir teknik kullanılmıştır.

1999 yılında Gundam'ın 20. yılı kutlamaları ("Big Bang Project") kapsamında hazırlanan aynı adlı bir PSX oyunu, ünlü anime stüdyoları J.C. Staff ve Studio 4°C tarafından filmin en önemli anları elden geçirilip CGI tekniğine uyarlanarak hazırlanmış FMV görüntülerine sahiptir. Kidou Senshi Gundam: Climax UC adlı başka bir oyunla beraber bu versiyon "filmin elden geçirilmiş sahneleri" olarak da kabul edilebilir.

6. Gundam Build Fighters

Gundam Build Fighters http://forum.animekeyfi.tv/konu-Gundam-Build-Fighters-AniKeyf-Fansub.html

80'lerden itibaren yaşanan Gunpla fenomeni ve 2010'larda Gunpla müsabakalarının sanal dünyaya taşınmasından sonra, katılımcıların kendi modifiye ettikleri modellerle katıldıkları Gunpla Turnuvası olimpiyatlar kadar önemli bir uluslararası organizasyon haline gelmiştir. Sei Iori, içinde büyüdüğü Gunpla dükkanının da etkisi ile birgün Gunpla şampiyonu olma hayali kuran bir liselidir fakat becerilerinin sadece tasarımdan ibaret olması yüzünden girdiği her maçta yenilmektedir. Birgün Reiji adında, kendisiyle çok farklı olsa da onunla aynı düşü kuran esrarengiz bir çocukla karşılaşır. Bir tasarımcı ve bir dövüşçü olarak beraber bir ikili oluştururlar ve dünya şampiyonasına giden yola çıkarlar. Bu yolculukları onları, daha en başında bile son şampiyon Tatsuya Yuki ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya getirecektir.

Yapım 1979'de başlayan Mobile Suit Gundam'a yeni bir alternatif evren oluşturmakta, öte yandan önceki serilerden bağımsız izlenebilse de önceki serilere birçok gönderme içereceği kesin gibi gözükmektedir.

7. Mobile Suit Gundam Thunderbolt

Mobile Suit Gundam Thunderbolt Ecthelion

Uzay Çağı 0079. Federasyon birlikleri ve Zeon kuvvetleri, eskiden Side 4 "Mua" diye bilinen Thunderbolt Sektörü'nde şiddetli bir çarpışma içindedirler. İmha edilmiş uzay kolonilerinin ve savaş gemilerinin enkazlarıyla dolu olan Thunderbolt Sektörü, etrafa dağılmış metal parçaların oluşturduğu elektriksel boşalım yüzünden böyle isimlendirilmiştir. Bu bölgeye sevk edilen Federasyon askerlerinden biri olan MS pilotu Io Flemming'i, Zeon keskin nişancısı Daryl Lorenz savaş alanında bekliyordur.

8. Sailor Moon Crystal

Sailor Moon Crystal http://www.anime.gen.tr/animetanitim.php?id=2487

Hikaye, 8.sınıf öğrencisi Usagi'nin Luna isimli kediyle yolunun kesişmesi ve kayıp ay prensesini bulmak üzere seçilen Gezegen Savaşçısı Sailor Moon'a dönüşerek karşısına çıkan karanlık güçlerle mücadele etmesiyle başlıyor. Kraliçe Berly ve Metallia'ya karşı giriştiği bu savaş, başı her sıkıştığında yardımına koşan gizemli maskeli Smokinli Şövalye ve diğer gezegen savaşçılarının da kendisine katılmasıyla devam ediyor.

Toei Animasyon'un Sailor Moon'un 20. yılı için orijinal mangaya bağlı kalınarak ekrana taşıdığı anime, 2014'ün merakla beklenen serilerinden biri. Özellikle dönüşümlerde görülen CGI animasyon tekniği ile dikkat çeken -yeniden yapım-, biraz da 90'lı yıllarda yapılan ilk versiyonla büyüyen ve şimdi yetişkin olan hayran kitlesini de göz öününe alınıp onları da memnun edecek ölçüde daha feminen ve zarif çizgilerle ekrana geliyor.

9. The Melancholy of Haruhi Suzumiya

The Melancholy of Haruhi Suzumiya http://www.anime.gen.tr/animetanitim.php?id=615

Kyon, liseye daha yeni başlayacak bir gençtir. Hayali varlıklara (uzaylılar, başka dünyadan gelen insanlar vs. vs.) olan inancını liseye başlamadan önce bırakmıştır. Ama olan olur ve daha okulun ilk günü, herkes kendini yeni sınıf arkadaşlarına tanıtırken; arkasında oturan öğrenci ayağa kalkar ve "Normal insanlarla işim olmaz. Aranızda uzaylı, başka dünyadan gelen ya da psişik güçleri olan varsa yanıma gelsin." der. Şaka mı değil mi diye düşünen Kyon arkasına döndüğünde oldukça güzel bir kızın bunu söylediği görür.

Suzumiya Haruhi; onu orta okuldan da tanıyan öğrenciler onun ne kadar garip olduğunu bildiğinden Kyon'a ondan uzak durmasını söyler ama ne mümkün! Kyon bir kere onunla konuşmaya başlamıştır. Haruhi'nin de onun yakasını bırakmaya niyeti yoktur.

Nedeni de şöyledir: Haruhi, okulda bütün klüplere katılmıştır ama çok kısa bir süre sonra hepsinden çıkmıştır. Sebep? = Eğlenceli değilmiş. Haruhi'ye bir konuşma esnasında, kendi klübü açması fikrini istemeyrek de olsa Kyon verir. İşte bu yüzden Kyon, artık Haruhi'nin garip klüb aktivitelerine yakından tanık olmak zorunadır.

Not:

2007 Tokyo Uluslararası Anime Fuarı kapsamında dağıtılan 6. Tokyo Anime Ödülleri'nde "En İyi TV Serisi" ödülünü kazanmıştır.

10. Owarimonogatari

Owarimonogatari http://www.fatalityfansub.com/amtfatality-owarimonogatari-412-t365.0.html

Monogatari hafif roman serisinin "Final Season" kuşağının 3.-5. kitapları olan "Owarimonogatari" (Sonun Hikâyesi / Son Hikâyesi / Bitiş Hikâyesi) faslında, Araragi ile Senjougahara'nın lisedeki son senesinden olaylar anlatılıyor. Aynı isimli anime dizisinde ise -Bluray Disk yayım planlarından anlaşıldığı kadarıyla, bir devam sezonu olmazsa- bu romanların yalnızca ilk ikisi uyarlanacak. Ougi karakterini odağa alarak "Ougi Formula" hikâyesi ile açılıp "Sodachi Riddle" hikâyesi ile devam eden dizi, bunların ardından "Sodachi Lost" ve "Shinobu Mail" hikâyelerini anlatacak. Konu edindiği zaman dilimleri itibariyle anime serisinde "Nekomonogatari: Kuro", "Monogatari Series: Second Season" ve "Tsukimonogatari" kuşaklarının aralarında geçtiğini, bazı eksik parçaları tamamladığını söyleyebiliriz.

11. Gundam Build Fighters Try

Gundam Build Fighters Try http://www.animemangatr.com/forum/anime-serileri-genel-basligi/8347-gundam-build-fighters-try/

Sei Iori'nin 7. Gunpla Şampiyonası'nı kazanmasının üzerinden 7 yıl geçmiştir. PPSE'nin yerine artık şampiyona Yajima Grubu'nca organize edilmektedir ve bu da tüm kuralların yenilenmiş olduğu anlamına gelmektedir. Bu yeni dönemde şampiyonanın ünü eskisinden çok daha büyümüştür.

Öte yandan Sei Iori'nin yeni bir Gunpla dövüşü ekolü yaratmak ümidiyle yeniden kurduğu Seiho Akademisi Gunpla Klübü bir hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştır. Akademinin Gunpla Klübü'nün tek üyesi okulunun Gunpla Klübü başkanı olan Fumina Hoshino'dur. Öte yandan yeni kurallar gereği her katılımcının 3 kişilik bir takım kurması gerektiğinden yaklaşan turnuvaya katılamayacağını düşünmektedir.

Okula Sekai Kamiki adında transfer bir öğrenci geldiğinde durum değişmeye başlayacaktır. Yaşından beklenmeyecek türde bir dövüş ustası olan Sekai yeteneklerini sınamak için yeni bir alan aramaktadır ve Hoshino ile tanışmasıyla, Gunpla savaşı tutkusu onu da etkisi altına alır. Sekai bir G Gundam varyasyonu olan Build Burning Gundam, Fumina ise bir kendi SD dizaynı olan Winning Gundam ile turnuva pratiklerine başlar. China Kousaka'nın kardeşi Yuuma Kousaka'nın gelişi ve RE GZ'den modifiye edilmiş uzun menzil tipi Lightning Gundam'ı yapmasıyla takım tamamlanır ve elemelere girmek üzere mücadeleye başlarlar.

12. Ladies versus Butlers!

 Ladies versus Butlers! http://www.anime.gen.tr/animetanitim.php?id=2431

Hino Akiharu küçük yaşta ailesini kaybeder ve amcasının ailesine evlatlık verilir. Akrabalarına daha fazla yük olmak istemeyen Akiharu, oradan ayrılıp yatılı bir okulda kalmaya karar verir. Böylelikle Hakureiryou Lisesi'ne kaydolur. Okulu bitirip kâhya olmak istemektedir ancak şüpheli görünümü, öğrencilerin çoğunluğunu oluşturan kızların ondan korkmasına sebep olmuştur. Akiharu, sınıf arkadaşlarıyla geçinemese de çocukluk kız arkadaşı Saikyou Tomomi ile karşılaşması bu durumu değiştirecektir.

13. Boku dake ga Inai Machi

Boku dake ga Inai Machi Ecthelion

Hayatın zorluklarıyla cebelleşen manga yazarı Satoru Fujinuma, kendisini ifade edememe korkusuyla yüzleşmektedir. Ancak, ölüm ve faciaları engellemeye zorlayan doğaüstü bir yeteneği vardır. Bu olaylar gerçekleşmeden önce, zamanda geri gider ve bu süreç sürekli tekrar eder; ta ki söz konusu olan kaza önlenene kadar.

Bir gün, kendisini katil durumuna düşüren bir kazaya karışır. Kurbanı kurtarma çabasıyla kendisini geçmişe yollar. Fakat, sınıf arkadaşı Kayo Hinazuki'nin kaybolmasından bir ay önceki zamana, ilkokul öğrencisi olduğu yıllara gelmiştir. Bunun üstüne, Satoru kendisine yeni bir görev edinir: Kayo'yu kurtarmak ve kayboluşundaki gizemi çözmek.

14. Mobile Suit Gundam ZZ

Mobile Suit Gundam ZZ
  • ZZ Gundam, Kidou Senshi Zeta Gundam'ın bittiği yerden kısa süre sonra başlar. Tam bir rakam vermek gerekise 8 gün kadar sonra... Bu nedenle bu seriyi izlemeye başlamadan önce Zeta Gundam'ı izlemeyi tamamlamanızı öneriyoruz.

Titans merkez karargahı ve uzaydaki tüm filolarını barındıran Gate of Zedan'ın (Eski adıyla A Bao Quo) AEUG kuvvetleri tarafından ağır kayıplar verdikleri bir baskının sonrasında kontrolünü ele geçirdikleri Colony Laser silahının atış yoluna çevrilerek yokedilmesinin üzerinden henüz çok kısa bir süre geçmiştir. Üst düzey komutanlar Jamitov Haymann ve Paptimus Scirocco'nun ölmesi ile uzayda yaşayan insanların üzerine kabus gibi çöken Titans dağılmış, savaşın sonlarına doğru taraf değiştirerek AEUG'a da ağır kayıplar verdiren Axis kendi kayıplarının da ağırlaşması üzerine son anda geri çekilmiştir. Kazandıkların zafere karşılık, AEUG kuvvetleri de çok ağır kayıplar vermişlerdir. AEUG'nin elindeki insan ve ünite sayısı Grypps War'ın bitişi sonucunda %85 azalmıştır. Halen ayakta kalan tek savaş gemisi Argama'dır ve Titans'ın ortadan kalkması ile uzayda yaşayan insanları Federasyon'a karşı ayaklandırmak isteyen ve muazzam bir Newtype potansiyeline sahip bir rakip olan Hamaan Karn'ın lideri olduğu organizasyon Neo Zeon, MS'lerini seri üretime sokmasıyla daha da aktif bir hale gelmeye başlamıştır.

Argama ise şu anki hali ile Neo Zeon'a savaşa devam edebilecek durumda değildir. Giderek artan trajedilerle yüz yüze kalan Camille Bidan, Zeta Gundam'ının kontrolden çıkan BioSensor'unun zihnine aşırı yükleme yapması, onu kurtramak için ölen tüm insanların kendinde oluşturduğu şok ve Scirocco'nun ölmeden ona uyguladığı psişik saldırı nedeniyle son savaştan hemen sonra bilinci neredeyse tamamen kapanmış bir şekilde ağır komaya girmiştir ve psikolojik tedavi görmesi gereken bir yere ulaştırılması gerekmektedir. Öte yandan Emma, Appoly, Henken ve Quattro gibi birçok değerli AEUG üyesinin yitirilmesi de telafi edilemez bir kayıptır. Kısacası Argama gerek üniteler gerekse moral açısından çökmüştür. Onu köşe bucak arayan düşmanlar varken Argama'nın hangarındaysa hiçbir fazladan ekipmanı olmayan Zeta Gundam ve Methuss haricinde onu koruyabilecek başka hiçbir şey kalmamıştır.

Bütün bunlar olurken, Side 1'daki ağır sanayi kolonisi Shangri La'da hayatını kazanmak ve kardeşini iyi bir okulda okutabilmek için hurdalıkta çalışan ve iyi para edecek bir MS enkazı bulmak için yaşayan genç işçi (ve gizli Newtype) Judhau Ashta ile arkadaşları istemeden de olsa çıkardıkları uzay hurdaları arasından hayatta kalan son Titans subayı Yazan Gable'nin kapsülünü çıkartır ve onu serbest bırakırlar. Yaptığının çok kötü birşey olduğunu Yazan Argama'ya girip Zeta Gundam'ı imha etmeye çalıştığında anlayan çaylak Judhau onu amacına ulaşmadan durdurmayı başarır ve bu sırada da muazzam Newtype potansiyeli ortaya çıkar. Camille Bidan travmadayken yanında olduğunu hissettiği Judhau'ya, kendi zihnini zehirleyen ağır Newtype yükünün bir kısmını ona aktarır, bu da onun zamanla tahmin edemeyeceği kadar güçlü bir Newtype haline dönüşmesine sebep olacaktır. Bir süre sonra önce Judhau, sonra da her biri birbirinden renkli kişiliğe sahip arkadaşları ile istemeden de olsa Argama mürettebatı arasına katılır ve sonrasında garip (ve pek de dramatik olmayan) olaylar silsilesi başlar.

Takip altındaki Argama önce Anaheim Electronics'in eski uzay laboratuvarı La Vie En Rose'de, daha sonra da ay şehri Granada'da takviye edilirken bu arada Judhau'nun da Zeta Gundam ile girdiği savaşların başarısı üzerine yeni bir silahın kullanımına sunulmasına karar verilir. Grpyss savaşının sonlarına doğru Gundam MK II ve Zeta Gundam'ın eldeki kaynaklarının Anaheim Electronics'e ulaştırılmasıyla yeni tasarlanıp geliştirilen, Newtype kullanımının yanısıra zırhlandırılıp ağır enerji bazlı silahlar için özelleştirilmiş ZZ Gundam adlı yeni tip birleşebilir uzay savaşı silahının onun kullanımına verilmesi ile Nahal Argama gemisinin Judhau ve arkadaşlarıyla bir takım halinde (Gundam Team!) kolonilere ve dünyaya yönelik Neo Zeon işgalini başlamadan durdurmak için uzaya açılması ise amaçlarında kararlı Hamaan Karn'ın Neo Zeon'u için tam bir şok etkisi yapacaktır.

Çok güçlü bir Newtype olmasına rağmen elinden kaçırdığı Camille'ın potansiyelinin aynısını Judhau'da olduğunu farkeden Hamaan onu önce kendi tarafına geçirmeye çalışır, başaramayınca onu yoketmeyi ana amaçlarından biri haline getirir. Aynı zamanda önceki savaşta yenemediği AEUG ekibini tümden ortadan kaldırmak ve dünyayı ele geçirme amacını kesinleştirmek için kendi planları da vardır. Yapay olarak geliştirilmiş klon Newtype'ler ile deneysel Newtype silahları Psyco Gundam MK II, Geymalk, Quin Mantha ve Qubeley'ler! Son savaşta hangi tarafın ayakta kalacağını ise zaman gösterecektir.

Öte yandan bu sırada Hamaan'ın Newtype klonlama projesinin ürünü Puru'nun onun kuklası olmayı sorgulamaya başlaması ve Hamaan'ın en güvendiği bir başka elemanının gizlice kendi hesapları için çalışmaya başlaması son savaş yaklaşırken etrafı iyice karıştıracaktır.

Notlar:

  • 1986'daki eski yorumda Kidou Senshi Zeta Gundam'ın devamı olan bu seri aynı hikayenin finalinin 2006'daki yeni yorumu olan Kidou Senshi Zeta Gundam III: Hoshi no Kodou wa Ai ile devreden çıkarılmıştır.
  • ZZ Gundam, "MSV" için tasarlanan birimleri ve bölgeleri kullanan ilk Gundam serisidir.
  • Zeta Gundam finalinde hala hayatta olan karakterlerin tamamına yakını bu seride kısa rollerde gözükmektedir.
  • ZZ Gundam, halen Japonya dışında resmi olarak gösterilmemiş ve uluslararası DVD seti yapılmamış nadir Gundam serilerinden birisidir.
  • Zeta Gundam bittikten sonra, Tomino seriye yeniden göz attığında, gereğinden fazla karanlık bir hikaye olduğunu gördü. Gundam'ın kasvetli Anime'ler silsilesi olarak hatırlanmasını istemiyordu ve bu nedenle çocuklara da hitap ettiğini de söyleyebileceğimiz bir çalışma olan ZZ Gundam'ı yarattı. Bu nedenle New York'daki Anime Expo 2002 fuarında verdiği röportajda söz konusu seri için şunları söyleyecektir:

"Zeta Gundam'ı ilk yaptığımda amacım ilk hikayeye göre daha kasvetli ve karanlık bir hikaye oluşturmak, savaşta hiçbir insanın ölümsüz oladığını göstermek, savaşın anlamsızlığı yönünde görüşlerimi dile getirebilmekti. Ama ortaya çıkan sonuç gerçekten de bizim bile istediğimizden daha kasvetli ve karanlık bir hikaye olmuştu. Bu nedenle ZZ Gundam'ı yaptık. Artık Gundam izlerken üzülmeyin ve eğlenin."

15. Trinity Seven

Trinity Seven http://www.fatalityfansub.com/trinity-seven-7nin-no-mahoutsukai-212-fatality-fansub-t282.0.html

Arata Kasuga'nın yaşadığı küçük şehirde her gün normal bir günken bir gün güneş siyaha boyanır ve bununla beraber Kasuga'nın önünde bir büyücü belirir. Kara Güneş, Bozulma Fenomeni'ne sebep olup onun yaşadığı şehri yerle bir etmiştir. Bu sebeple, normal yaşantısı çocukluk arkadaşının bıraktığı bir Kara Büyü Kitabı tarafından yapay olarak yeniden oluşturulmuş olduğunu, Kasuga kısa bir süre sonra öğrenir. Büyücünün şehrine gelmesinin amacı nedir? Kasuga Kara Büyü Kitabı'nın hatırası ile ne yapacaktır?

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları