Arknights: Rise from Ember TV Anime Duyuruldu

Arknights mobil oyunu ve bağlantılı serisinin ekibi Cumartesi günü yeni bir tanıtım fragmanıyla Arknights'ın yapım aşamasında olduğunu duyurdu: Rise from Ember animesi artık yapım aşamasında. Ekip ayrıca anime için resmi bir web sitesi açtı ve önemli bir görsel yayınladı.

 

Oyun, modern bilim-kurgu motifleri içeren Terra adlı bir fantezi dünyasında geçmektedir. Terra, çoğu insanı göçebe şehirlerde yaşamaya zorlayan nadir fakat yıkıcı Felaketlerle boğuşmaktadır. Felaketler aynı zamanda yüksek enerji veren ve bu nedenle değerli bir kaynak olan, ancak büyüdükçe etrafındaki her şeyi tüketen nadir mineral Originium'u da ortaya çıkarır. Originium'a uzun süre maruz kalanlar kolayca Oripathy olarak bilinen bir yıpranma hastalığına yakalanırlar. Hikaye, Oripathy ile enfekte olmuş bireylerin yaşamları etrafında şekilleniyor. Rhodes Island olarak bilinen gezici bir tıbbi şirket, genellikle dışlanan Enfekte'lere yardım eli ve ait olabilecekleri bir yer sunuyor. Ancak Rhodes Adası, Enfekte'lere baskı uygulayan hükümetlere yönelik şiddet eylemleri gerçekleştiren bir terör örgütü olan Reunion Hareketi'ne karşı sık sık geçici paramiliter eylemler düzenlemek zorunda kalmaktadır

Çinli geliştiriciler Studio Montagne ve Hypergryph oyunu Mayıs 2019'da Çin'de yayınladı ve ardından Yostar Ocak 2020'de oyunu dünya çapında piyasaya sürdü. Oyun daha sonra 2019'dan bu yana birkaç animasyonlu tanıtım videosuna ve Aralık 2021'de oyunun birinci yıldönümünü kutlamak için dokuz dakikalık animasyonlu bir "Holy Knight Light" kısa filmine ilham verdi.

 

Kaynak:ANN