Makoto Shinkai'nin Yeni Filmi Suzume no Tojimari Duyuruldu

Film 2022 Sonbahar'ında prömiyer yapacak.

Makoto Shinkai (your name., Weathering With You) Tokyo'da yerleşen Imperial Hotel'de yapılan bir basın toplasında yeni filmi Suzume no Tojimari'yi duyurdu. Film 2022 Sonbahar'ında prömiyer yapacak. 

Shinkai Suzume no Tojimari'yi bir modern macera öyküsü, aksiyon filmi ve bir yolcululuk filmi olarak tanımlıyor. Hikaye, Kyūshū bölgesinden olan 17 yaşlı kız Suzume'nin etrafında dönüyor. Suzume bir gün, bir kapı arayan genç bir adamla karşılaşıyor. Dağlardaki harabelerin arasında bir kapı buluyorlar ve Suzume kapıyı açıyor. Ardından, Japonya'nın dört bir yanında başka kapılar ortaya çıkıyor ve kendileriyle birlikte felaketler getiriyorlar. Film, Suzume'nin felakete neden olan kapıları kapatırken, bir yandan da kurtuluşunu ve olgunlaşmasını anlatıyor.

 

 

 

Shinkai, filmle ilgili üç önemli noktaya değindi. Filmin Japonya boyunca geçen bir yol filmi olması, açmaktan çok bir "kapıları kapatma" hikayesi olması ve sinemaya gitmek için bir sebep olması. Shinkai, kapıları kapatma derken bir şeyleri tamamlamayı ve bitirmeyi kastettiğini de söyledi.

Shinkai filmi yazıyor ve yönetiyor. Masayoshi Tanaka (your name., Weathering With You) karakterleri tasarlıyor. Kenichi Tsuchiya (your name., Garden of Words) animasyon yönetmeni. Takumi Tanji (Children Who Chase Lost Voices) ise sanat yönetmeni. CoMix Wave Films ve Story Inc. filmin yapımcılığını üstleniyor. Dağıtımı da TOHO yapacak.

Mone Kamishiraishi (your name.'den Mitsuha) ve Nana Mori (Weathering With You'dan Hina) basın konferansında konuşmacı olarak bulunuyordular ve Suzume no Tojimari'nin film taslağını gördüklerini açıkladılar. Ekip projeyi 2020 Ocak ve Mart arası planladı, aynı yılın Nisan'ından Ağustos'una kadar senaryoyu geliştirmeye başladı ve film taslağını Eylül 2020 ve Aralık 2021 tarihleri arasında hazırladı. Son olarak, animasyon işlerine ise bu yılın Nisan ayında başlanıldı ve hâlâda devam ediyor. 

Kaynak: ann