Bir Şans Vermeniz Gereken Son Yıllarda Çıkmış 5 Anime

Türkiye'de yeteri kadar bilinmeyen ancak şans verilmesi gereken 5 anime.

1. 86

86, dünya çapında bir hayran kitlesine sahip olmasının yanı sıra animesinin ilk sezonunun son bölümleri ile birlikte bir çok insana ulaşmayı başarmıştır. 2021 yılında yayınlanan anime, Türkiye'de de çok sevilmiştir. Bilim kurgu, Aksiyon, Mecha, Askeri türlerini seviyorsanız kesinlikle izlemeniz gereken bir anime. Ancak bu türleri fazla sevmiyorsanız bile şans vermenizi öneririm.

 

Özet: San Magnolia Cumhuriyeti, komşu Gidian İmparatorluğu’nun Lejyon olarak bilinen insansız hava araçları (Dron) tarafından kuşatılmıştır. Yıllarca süren özenli çalışmalardan sonra, Cumhuriyet sonunda tek taraflı mücadeleyi zayiatsız bir savaşa çevirmek için, ya da en azından hükümetin iddia ettiği buydu, kendi otonom hava araçlarını geliştirdi. Gerçekte ise kansız savaş diye bir şey yoktur. Güçlendirilmiş duvarların ötesinde Seksen Altı cumhuriyet bölgesini koruyan ve ‘varolmayan’ Seksen Altı bölgesi uzanır. Terk edilmiş bu bölgenin genç erkek ve kadınları Seksen Altı olarak damgalanır ve insanlıklarından sıyrılıp savaşta 'insansız!' hava araçlarına pilotluk yaparlar. Shinn, savaş alanında genç Seksen Altılıların bir müfrezesinin eylemlerini yönetiyor. Lena ise özel haberleşme denetimcisi. Bu ikisinin şiddetli ve hüzünlü veda hikayesi başlıyor! (Türkanime)

2. Bocchi The Rock!

Bocchi The Rock, dünya çapında bir çok anime-sever tarafından 2022 yılının en iyisi olarak gösterilmesine rağmen Türkiye'de fazla ilgi görmedi. Bütün karakterlerin kız olmasına veya müzik türüne ön yargınız varsa ön yargınızı bir kenara bırakmanızı ve bu animeye bir şans vermenizi öneririm. 

 

Özet: Hitori Gotou kendisini gitar çalmaya adamış, arkadaş edinmek ve bir grupla beraber sahneye çıkmak isteyen asosyal birisidir. Birgün Kessoku Band grubuna katılması için davet eden davulcu Nijika Ijichi ile tanışır. İlk sahne gösterileri vasat olmasına rağmen, kızların tek bir ortak noktası vardır o da müziktir. (Türkanime)

3. Heike Monogatari

Heike Monogatari, kendisine has büyüleyici çizim tarzı ve konusunun yanı sıra Naoko Yamada'nın Kyoto Animation'dan ayrılıp Science SARU'ya geçtikten sonra yönettiği ilk anime. 

 

Özet: Özünde bir Japon destanına dayanan Heike Destanı -özgün adıyla Heike Monogatari-, Taira ve Minamoto boylarının savaşının (Genpei Savaşı) ve Taira boyunun çöküşünün epik bir anlatısıdır. Hikâye, babası gözleri önünde öldürülen ve sonradan Taira Şigemori tarafından evlat edinilen Biva adlı küçük kız etrafında şekillenmektedir.(Turkanime)

4. Koukyuu no Karasu

Tarih, Gizem, Fantastik Türlerini sevenlerin seveceğini düşündüğüm bir anime. Her bölümü fazlasıyla sakin geçiyor ancak bir sonraki bölüm ne olacağını merak ettirmeyi başarıyor. Anime bölümlerinde sürekli bir heyecan ve hareketlilik arayanlar sevmeyebilir ancak yine de bir şans vermenizi öneririm.

 

Özet: İç sarayın derinliklerinde, Kuzgun olarak bilinen ve konumuna rağmen imparatora hizmet etmeyen özel bir cariye yaşar. Onu görmüş olanlardan bazıları yaşlı bir kadına benzediğini, bazıları ise genç biz kız olduğunu iddia eder. Söylentiler, esrarengiz büyüler kullandığını ve ölüm lanetinden kayıpları bulmaya kadar bütün istekleri kabul ettiğinden bahseder. Bir gün İmparator Koushun kime ait olduğunu bilmediği bir küpenin sahibini bulabilmek için Kuzgun'u ziyarete gider. Ancak karşılaşmalarının, tarihi altüst eden bir tabu olacağından haberi yoktur. (Türkanime)

5. Do It Yourself!!

Yaşamdan Kesitler türünü sevenlerin kesinlikle seveceği bir anime. Kendine has çizimleri ve ilginç konusu izleyiciyi dünyasına çekmeyi başarıyor. Eğer yaşamdan kesitler türünü seviyorsanız veya izlemek için ilginç bir şeyler arıyorsanız kesinlikle öneririm.

 

Özet: Do It Yourself!! adlı dizi liseli kızların kendi başlarına yapmaya başladıkları projeler karşısında karşılaştıkları zorluklara, başarısızlıklara ve daha nicesine karşın yine de pes etmeden sonuna dek giden hayatlarını anlatıyor. Hikâye genç kızlarımızın geleceklerine doğru attıkları adımları resmediyor. (Türkanime)