Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen İnceleme
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu'nun 2. sezonu olan Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen'in (ingilizce adı ile Descending Stories: Showa Genroku Rakugo Shinju) öyküsüne, kadrosuna kısaca bir bakalım.

7 Ocak'ta başlayan ve ülkemizde de 2. bölümü Türkçeleştirilen animenin (izlemek isteyenler için link) 2. sezon duyurusunu ve ilk sezonun hikayesini daha önce sizlerle şurada paylaşmıştık. İlk sezondaki güçlü karakterler ve hikaye örgüsü ile hayranları tarafından büyük beğeni toplayan animenin 2. sezonu için de beklentiler büyük ve ilk 2 bölümü izleyen biri olarak beklentilerimizin karşılığını alacağız gibi hissediyorum. 

Animenin ilk sezonunda Yakumo Sensei'nin geçmişinde yolculuk etsek de 2. sezon Yotarou'nun (Yakumo Sensei'nin ilk ve tek çırağı) şu sözleri ile başlıyor.

Shōwa Genroku Rakugo Shinju hakkında

Haruko Kumota, Kodansha'nın ITAN Dergisi'nde 2010 yılında Shōwa Genroku Rakugo Shinju mangasını başlattı. Manga, 2013'da 17. Japonya Medya Sanatları Festivali'nde 'En İyi Manga' ve 2015'de 38. Kodansha Manga Ödülleri'nde 'En İyi Genel Manga' da dahil olmak üzere birçok ödüle layık görüldü. Manga 2015'te orijinal bir video anime (OVA) uyarlamasına ve Ocak 2016'da bir TV animesine ilham verdi. Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen, TV animesinin 2. sezonu ve hikayesi 1980'lerde geçiyor.

1980'lerde geçen 2. sezonun öyküsüne bakacak olursak;

Cezaevinden çıktıktan sonra Rakugo Üstadı Yakumo'nun ilk çırağı olmayı başaran Yotarou bir yıldız haline gelmiştir. Yotarou'nun rakugosu Konatsu'nun babasının (Yakumo'nun eski dostu ve başarılı Rakugo Üstadı Yuurakutei Sukeroku) rakugosuna benzemektedir. Bu nedenle Yotarou kendisine 3. Sukeroku adını vermiştir ve rakugo dünyasında bu isimle anılmak istemektedir.

Bir yanda abla dediği Konatsu'nun bebeğine sahip çıkması, bir yanda acımasız ustası Yakumo'nun istekleri ve kendi imajı arasında bir denge kurabilecek ve istediği başarıyı elde edecek mi? 

Karakterler

Karakterler

Sukeroku III (Yotarou)
Seslendiren: Tomokazu Seki

Eski bir suçlu. VIII. nesil olan Yakumo rakugosunu dinledikten sonra onun çırağı olmak için elinden geleni ardına koymamıştır. Oldukça basit bir adam olan ve arada sırada gün yüzüne çıkan aptallıklarından dolayı Yakumo ona 'Yotaro' adını vermiştir. Eğitim aldıktan ve bir yıldız olduktan sonra Sukeroku'nun adını devralıp III. Sukeroku oldu.

Yakumo Yurakutei VIII
Seslendiren: Akira Ishida

Başkaları tarafından "Showa Dönemi'nin son efendisi" olarak anılsa da, Yakumo hayatının yarısından fazlasını acı içinde geçiren ve kendisinde yalnızlıktan başka bir şeyi bulamayan bir rakugo oyuncusudur. Yotaro'dan başka çıraklık için yanıp tutuşan biri olmadığından Yakumo ünvanını kazanacak kimsesi yoktu. VIII. Yakumo olmadan önceki adı Kikuhiko'ydı.

Konatsu
Seslendiren: Yu Kobayashi

Sukeroku'nun asi kızı aslında dürüst ve net biridir ve kaybettiği babasını gönülden sevmektedir. Küçük bir çocukken babasının yaptığı rakugoyu çok sevip o zamandan beri bu mesleği kalbinde büyütmüştür. Lakin soylarını devam ettirmek istediğinden hiç düşünmeden hamile kalmıştır ve çocuğunu Yotaro ile büyütecektir.

Sukeroku
Seslendiren: Koichi Yamadera

Konatsu'nun babası ve Yotaro'dan önceki Sukeroku. Yakumo'nun yanısıra, savaştan sonra rakugo dünyasında yer alan öncülerden biriydi ve bir zamanlar ona 'Eşsiz Dahi' derlerdi, kendisi ölümünden sonra efsaneye dönüştü. 

Higuchi
Seslendiren: Toshihiko Seki

'
Sensei' olarak adlandırılan Higuchi, en çok satan yazarlardan biridir ve III. Sukeroku olan Yotaro'nun patronudur.

Miyokichi
Seslendiren: Megumi Hayashibara

Konatsu'nun annesi ve eski bir geyşa. Gençliğinde Yakumo'ya (Kikuhiko) aşık olmasına rağmen, yalnızlıktan Sukeroku ile hayatına devam etmiş ve ondan bir çocuk doğurmuş, sonrasında onları terk etmiştir. Bununla birlikte, bir dizi olay nedeniyle Sukeroku ile acımasız bir şekilde ölür.

Shinnosuke
Seslendiren: Mikako Komatsu
Konatsu'nun oğlu, babasının kim olduğu bilinmiyor.

Matsuda
Seslendiren: Shigeru Ushiyama
Yakumo'nun asistanı ve sürücüsü. Nazik ve rahat kişiliği ile Yurakutei hanesine üye olmuştur.

Mangetsu
Seslendiren: Koji Yusa
Yakumo'nun karşısına çıkan eski bir rakugo oyuncusu. 

Kadro

Kaynak: WorkShōwa Genroku Rakugo Shinjū
Manga Yaratıcısı: Haruko Kumota 
Yayınlanan Mecra: Kodansha ITAN Dergisi

Yönetmen: Mamoru Hatakeyama
Seri Yazarı: Jun Kumagai
Karakter Tasarımı: Mieko Hosoi
Rakugo Kontrol: Shinpei Hayashiya
Renk Tasarımı: Hitomi Sano
Fotoğraf Yönetmeni: Asahiko Koshiyama

Müzik: Kana Shibue
Müzik Prodüksiyon: King Records
Ses Yönetmeni: Koji Tsujitani
Ses Prodüksiyonu: Dax Production
Açılış Müziği: 'Imawa no Shinigami' (Reaper of the Final Moment)

Animasyon Stüdyosu: Studio DEEN

Yapımcı: Rakugo Shinju Committee

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları