One Piece Gold Filminin Çalışanlarıyla Röportaj
One Piece Filmi ve Animasyon sektörü hakkında bir muhabbet

Bu yılki Barcelona Manga fuarında, One Piece Gold filminin çalışanları Hiroaki Miyamoto(yönetmen), 

Masayuki Sato(karakter tasarımcısı ve görsel yönetmeni) ve Hiroyuki Sakurada(yapımcı) ile oturduk ve konuştuk.

Röportajda ise yakın zamanda çıkacak olan One Piece Gold filmi ve tüm anime sektörü içinde çalışma şekilleri hakkında verimli bir konuşmak yaptık.

One Piece Gold filmi 10 Ocakta Amerika sinemalarında vizona girecek.

Nasıl One Piece filminde yönetmen oldunuz?

Hiroaki Miyamoto: Altı yıl televizyon serilerinde çalıştım bu yüzden stüdyo tarafında zaten biliniyordum. Normalde One Piece filmi önceki televizyon serilerinde yönetmenlik yapan kişiler tarafından yapılacaktı.

Devamlılık açısından, bu film kimin için?

Miyamoto: TV serileri için yapılacak pek bir şey yok. One Piece Gold filmi ise insanları eğlendirmek için tamamen farklı bir şey.

Hiroyuki Sakurada: Filmlerin hedef kitlesi One Piece hayranlarından seriyi hiç duymayan kişilere kadar geniş bir kitleye hitap ediyor.

Toei Animation'da yapımcı olarak çalışmak nasıl?

Sakurada: Biraz tuhaf(gülme). Sabahtan ofise gidiyorum, manga okuyorum, manga okurken yemek yiyorum, öğleden sonra film şeridi hakkında bazı toplantılara katılıyorum, ve akşam anime seyrediyorum.

One Piece filmi yapmak ve daha küçük işlerle uğraşmak arasındaki farklılıklar hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Sakurada: Peki, Oda'da alabildiğimiz kadarını alabiliyoruz, onun düşünceleri bu yaratıcı süreçte gerçekten önemli. O nasıl düşünürse o şekilde düşünmek zorundayız ve bu düşüncelerin hepsini One Piece ürünlerine koymamız gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, One Piece Gold hakkında konuştuğumuz zaman Oda hep bu işin içindeydi: sahne gösterimi, karakter tasarımı, seslendirme ve müzik seçiminde. Bu kesinlikte diğer serilerle arasındaki temel farklılıktır.

One Piece ya da Dragon Ball gibi franchise'lar devamlı mıdır ya da son kullanma tarihleri geçmiş midir?

Sakurada: İnsanlar yaptığımız işleri kabul ettiği sürece, bu franchise'lar için son kullanım tarihi gibi bir şey yoktur. Fakat bu bizim karar verebileceğimiz bir şey değil.

Yeni bir malzeme bulamasanız dahi mi?

Sakurada: Peki, bir içerik oluşturuyoruz ama beğenip, beğenmemek insanların söyleyebileceği birşey. Ek olarak biz gerçekten elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

One Piece filminde çalışırken çok fazla sorumluluk hissetmiyor musunuz?

Miyamoto: Yönetmen olarak çok fazla baskı hissediyorum. Ancak bu her zaman istediğim bir şey. Gençken One Piece'in mangasını okurdum ve animesini izlerdim. Bu yüzden serinin bir parçası olmayı ve bitirmeyi hep hayal ederdim. Bu hayalimi gerçekleştirdim ve bu beni gerçekten tatmin etti.

Peki siz, Sato-san? One Piece serisini başından beri takip ediyor musunuz?

Masayuki Sato: itiraf etmek gerekirse seri olmaya başladığında beri okumadım. Ne zaman One Piece filminde çalışmaya başladım o vakit okumaya başladım ve gerçekten sevdim. Bu filmin bir parçası olmak beni gerçekten sevindiriyor.

Bu sizin üçüncü One Piece filminiz. Gold, Strong World ve One Piece Z arasında farklılık olarak ne söyleyebilirsiniz?

Sato: görsel yönetmen olarak en büyük fark karışık animasyon teknikleri. Karakter tasarımcısı olarak daha iyi bir performans göstermem dışında pek bir şey söyleyemem. Oda'nın tasarımlarına uyum gösteriyorum ve bu kesinlikle değişmeyecek bir şey.

Image

Orijinal karakter tasarımlarınızı yaptığınız Pretty Cure All Stars: Haru no Carnival'daki son eserinizi karşılaştırdığınızda, başkasının çalışmalarını uyarlamanız gereken One Piece filmleri ile oluşturma süreciniz nasıl değişir?

Sato: Ana farklılık orijinal tasarımlarda daha yaratıcı özgülüğü var ve bunlar diğerlerine göre daha zordur. Diğer yandan One Piece gibi daha önceden oluşturulmuş bir şeydeki zorluk ise kendi tarzınız ile diğerini harmanlamaktır. Genel olarak düşünürsek kopyalamak yeni bir şey oluşturmaktan daha kolaydır.

Yeni Projelerde çalışma özgürlüğü hakkında bir şey söyleyebilir misiniz?

Sato: Hangi projede çalışacağımı seçme özgürlüğüm var fakat hiçbir şeyi baştan oluşturamam.

One Piece Gold filmi Las Vegas şehrinde başladı. Bu şehirde çalışmayı ne zaman kararlaştırdınız?

Sakurada: Filmin temasını seçeceğimiz zaman nereyi seçmemiz gerektiğin hakkında Oda ve yönetmen ile konuştuk. Filmin ana eksenini kumarhane olarak belirledik çünkü parayla özgürlüğü satın alamazsınız. Filmin ana konusu ise para ve gücü temsil eden Tesoro adlı karaktere karşı Luffy ve tayfasının arasındaki çatışmaları ele alıyor.

Tesoro ve Carina karakterlerini bu film için oluşturdunuz. Bu karakterleri oluşturmaktan mutlu musunuz?

Miyamoto: Bakış açısına göre Tesoro samimi ve hassas. O da kendi özgürlüğünü elde etmek için savaşıyor. Luffy ve Tesoro birbirlerinden farklılar ama benzer doğaya sahipler. Carina açısından bakarsak Nami'nin çocukluk arkadaşı. Birbirlerine rakipler bu yüzden onu düşündüğümüz zaman Oda'nın kızları çizme tarzında Nami'den daha sexy bir karakter yaratma isteğiydi.

Sakurada: Carina hakkında cezbedici olan ise gizemli bir karakter olması. Tesoro ile kavga etmesine rağmen hangi tarafta olduğu belli değil.

Image

Bu filmin arkasında çalışma miktarı ne kadar büyük?

Miyamoto: Animasyon olarak, One Piece animesinin bir bölümü için 300 sahne ve 4000 anahtar animasyon gerekiyor. One Piece Gold filmi için ise 2000 sahne ve 76 anahtar animasyon gerekiyor.

TV serilerine geri dönmeyi düşünüyor musunuz?

Miyamoto: Şu an diğer projelerle ilgileniyorum ancak One Piece animesine dönmek için bir teklif alırsam kesinlikle kabul edeceğim.

Anime sektörünün şu anki durumu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Sakurada: Animeler gittikçe evrenselleşiyor. Bazı projeler bu başarıyı elde ettiler. Bu sektördeki insanlar yaptıkları işlerin kalıcı bir başarı sağlaması için ellerinden geleni ortaya koyuyorlar.

Sato: Animasyon olarak, teknolojinin insanlardan daha hızlı gidip gidemeyeceğini bilmediğim için teknolojiyle ne olacağını bilmiyorum. CGI ve tablet kullanımı eski animasyon yöntemlerini karanlıkta bırakacak.

Miyamoto: One Piece Gold filminde animasyon oluştururken geleneksel yöntemlerle beraber 3DCG metodunu kullandık ve bir adım ileriye götürmeye çalıştık. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları