Müzisyen Hirofumi Asamoto Vefat Etti
Hirofumi Asamoto vefat ettiğinde 53 yaşındaydı.

Cumartesi günü müzisyenin eşi ve yapımcısı, Hirofumi Asamoto’nun 30 Kasım’da vefat ettiği haberini açıkladı. Hirofumi Asamoto 53 yaşındaydı.

Asamoto 2014’ün Eylül ayında geçirdiği bisiklet kazasında kafasını çarptığından dolayı, o günden bu yana komadaydı. Eşi, Asamoto’nun tedavileri için maddi yardım sağlayabilmek amacıyla Aralık 2014’te “AID for Asamoto” (Asamoto için destek) isimli Facebook sayfasıyla yardım projesini başlattı. Asamoto’nun ailesi kendileri için özel bir cenaze töreni düzenledi ve daha sonraki bir tarihte kamuya açık bir cenaze töreni daha yapılacağını duyurdu.  

Asamoto müzik kariyerine 1985’te AUTO-MOD rock grubunda aranjör olarak başlamıştı. Daha sonra UA, The Boom, Zeppet Store ve THE YELLOW MONKEYS gruplarının aranjörlüğünü yaptı.

Anime olarak da, Beni Arashiro’nun seslendirdiği, “Major” animesinin, ilk kapanış şarkısını besteledi ve düzenledi.  Ayrıca “Bucky The Incredible Kid” anime serisinin açılış şarkısı olan, Yumi Matsuzawa’nın seslendirdiği şarkının ve “Gambler Densetsu Tetsuya” animesinin açılış şarkısı olan Akiko Wada’nın seslendirdiği şarkıların da aranjörlüğünü yapmıştı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları