MANGA TARİHİNİ DEĞİŞTİREN 7 KADIN
Kadınlar tarih boyunca sürekli olarak bir şeyleri daha iyi hale getirmeye çalışmış, bir şeyler keşfetmiş, bir şeyler icat etmiştir ama ne yazık ki çoğu zaman da arka planda kalmıştır. İşte size arka planda kalan manga tarihini değiştiren 7 kadın.

7 KADIN

Image

MOTO HAGİO

Ünlü grubumuzun ilk üyesi Moto Hagio. Hala aktif olan, şapka çıkartılacak cinsten bir manga kariyerine sahip Moto Hagio. Bu kadın, erken Shōnen-ai eseri olan  Thomas'ın Kalbi ile dalga geçti, aynı zamanda The Were Eleven ve Otherworld Barbara gibi göndermeli bilimkurgu mangaları yazdı.1974'te yayınlanan Thomas, romantik, trajik olmasına rağmen erken yaşta birbirlerine karşı hisleri olan ve yatılı okulda kalan aristokrat çocuklarının hikayesi.Karakterler ve çizim, dramatik (neredeyse tüm zamanların shōjo manga'ları gibi) pembe dizi kıvamında ve mangayı okurken dramatik bir olaylar zincirindeymiş gibi hissedebilirsiniz.

Image

RİYOKO IKEDA

Muhtemelen Riyoko Ikeda, Batı anime taraftarlarının bilincini kırmak için bu listede olan tek kişi. Adını bilmiyorsanız mutlaka ünlü eseri hakkında bir şeyler duymuşsunuzdur. Versailles Gülü, Devrimci Kız Utena gibi diğer dönüm noktalarını etkileyecek ve manga endüstrisinde büyük izler bırakacak tarihi bir kurgu eseri. Serinin yaratıcısı ile yayınlayanın baskısı sonucu ilk seks sahneli mangalardan oluyor(?).Eğer seksi manga fanservicelerinden hoşlanıyorsanız bunun için Ikeda'ya teşekkür etmelisiniz.

Image

 RYOUKO YAMAGASHİ

Yuri mangaları, özellikle ilk mangalar, birçok öyküde olduğu gibi bazı yerlerde bazı özellikleri defalarca tekrarlanır(mış). Bu kadın olmasaydı gerçekten yuri tarihi çok farklı olurdu, çünkü yuri yazarlarının ilklerinden kendisi.tabi yurilerinde klasik aşk, romantizm gibi konular işlenmekte.Shiroi Heya no Futari (The Couple of the White Room) adlı mangası kadınlar için ayrı bir yere sahiptir çünkü ilklerdendir. Romantizmin korkunç dedikodulara neden olduğu, aşkın nefreti doğurduğu bir Fransız yatılı okulunda gerçekleşir.

Image

YASUKO AOİKE

Yaptığı en ünlü iş From Eroica With Love. Mangada anlatılan olay James Bond gibi ünlü casusların çalışması ve başından geçen olaylar. Manga ünlü Berlin duvarının yıkılmasından önce başlamış. Yanılma payımıda göz önünde bulundurarak diyorum ki bu sanatçının mangaları yaoi olabilir. Öyle görünüyor.

Image

YUMİKO OSHİMA

Bu kadın manga yazarımız kedi kadını icat etmedi ama öyle güzel bir manga yazdı ki Japonya'da adını kısa sürede duyurdu. Mangada küçük güzel bir kedinin insan olmak istemesi ve bu istediğini gerçekleştirmeye çalışırken yaşadığı maceralar anlatılmakta. Manganın adı Wata no Kuni Hoshi (The Star of Cottonland) bu. Küçük bir kedi yavrusunun insan sahibine aşık olması ve dediğimiz gibi bunun için insan olmak istemesi anlatılıyor.

Image

KEİKO TAKEMİYA

Bu manga yazarımızın yeri ise değerlerinde olduğu gibi farklı. Yazdığı mangalarda bayağı bir romantiklik oluyor.Erkek-erkek öpüşmesini mangasına alan, bunu ilk shonen-ai mangasında yapan kadın manga yazarı. Zaten yazdığı bu manga ve böylesi Japonya'da yayınlanan büyük ihtimalle ilk manga olma ünvanına sahip. Ardından ilk Seiun ödülünü sci-fi temalı mangası olan Toward the Terra mangasıyla almıştır. Şimdilerde  Kyoto Seika Üniversitesi nin başkanı.

Image

TOSHİE KİHARA

Hagio ve Takemiya gibi bu manga yazarımızda shonen-ai temalı mangayazıyor ama bunları tarih sahnesini de içine alarak yazıyor. Muhtemelen daha önce duyduğunnuz bir manga olan Mari to Shingo adlı anime Kihara'nın en ünlü eseri. Eser 1979 da çıkmış. Manganın konusu okul çağlarındaki  iki erkek öğrencinin birbirlerine duydukları derin duygular üzerine.Okurlarını Orta Doğu, eski Japonya ve Fransız mahkemesine götürüp, samurayların ve çarpıtıcı yankesicileri ya da bir Arap prensi ve onun kaçıran adamın yasak aşkı gibi okurlarına ilginç şeyler vermek istiyor. Galiba veriyorda.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları