Ghost in the Shell Kısa Bir Süreliğine Amerika Sinemaları'nda!
Ghost in the Shell 7 Şubat'ta Japonca orijinal dil ve İngilizce alt yazı, 8 Şubat'ta İngilizce seslendirme seçeneği ile Amerikalı izleyicilerle buluşacak. Dağıtımı Funanimation Film üstleniyor.

Masamune Shirow tarafından yaratılan Koukaku Kidoutai: The Ghost in the Shell mangasından uyarlanan kült Ghost in the Shell'in 1995 yapım versiyonu (2008'te Ghost in the Shell 2.0 olarak yeniden çekilmişti) Şubat ayında Amerikalı filmseverlerle buluşacak. Muhteşem bir açılışı olan filmin yönetmenliğini Mamoru Oshii üstlenirken, senaryoyu da Kazunori Ito yazmıştı. Efsane müziklerin yapımcısı da Kenji Kawai'ydi.

2029 yılında dünya günlük yaşamın her alanına yayılmış sınırsız bir elektronik ağ ile birbirine bağlıdır. İnsanlar, cyborglar, robotlar ve yapay zekaya sahip programlar bu ağın birer parçasıdır. İnsanları diğer yaşam formlarından ayıran tek ayırt edici özellik ise sahip oldukları hayaletlerdir (vurgulanmak istenen ruhtur) ve hayalete sahip her canlı, tamamı ile sibernetik bir vücuda sahip olsa da insan olarak tanımlanmakta ve insana dair her türlü hak ve özgürlüklerden yararlanabilmektedir. Ancak, siber suçlular hayaletleri yönlendirmekte, algısal verilere ulaşılabilmekte ve hafızaları silip üzerine yenilerini yazılabilmektedirler. Böyle bir ortamda, insanlığın, bilincin ve varoluşun bilinen tanımları bile netliklerini yitirmektedir.

Japonya’nın Ulusal Kamu Güvenliği Komisyonu teşkilatında yarı özerk konumda faaliyet gösteren 9. Şube personeli yukarıda anılan suçlara karşı mücadele eden özel bir birimdir. Teşkilatın harekat lideri, vücudu tamamı ile sibergenetik organ ve uzuvlardan oluşan Binbaşı Motoko Kusanagi ve ekibi, siber suçlulara karşı yürüttükleri operasyonlar esnasında 'Kuklacı' adındaki oldukça tehlikeli ve kimliği tespit edilemeyen bir siber suçluya ulaşır. Motoko Kusanagi ve 9. Şube çok geçmeden Kuklacı'nın gerçek kimliği ve amaçları ile karşı karşıya kalacaktır.

Kenji Kawai, filmin orijinal soundtrack'ini sinema senfonisine çevirince büyük beğeni toplamıştı.

Rupert Sanders'ın yönetmenliğini üstlendiği ve Scarlett Johansson'ın başrolü oynadığı 31 Mart 2017'de (US) vizyona girecek sinema filmi için Kenji Kawai bu performansı yeniden gerçekleştirdi.

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları