Çok Sevdiğiniz Anime Serilerinin Devamı Neden Yayınlanmaz
Bir sonraki bölümü beklemeye dayanamadığınız anime serilerinin 2. sezonu neden yapılmaz. (Sasaki Marina Anlattı)

Herkesin izlemek istediği ancak 2. sezonu çekilmediği için hüzünlendiği en az bir anime serisi vardır. Ne kadar çok istesekte 2. sezon yayınlanmaz. Sasaki Marina-san twitter adresinde anime serilerinin neden çekildiği ve 2. sezonun hangi şartlarda çekilebileceğini anlattı. 

Mangalar animeye uyarlanır --> Anime popüler olur --> Manga satışları artar --> Fakat anime Blu-Rayleri satılmaz

Tek yen ödemeden satış yapan mangaların yanında satış yapmayan bir anime için 200 milyon yen ödemek firmalar için acı bir deneyimdir. Bu da firmaları düşündürüyor acaba bu seri için değer mi?

Eğer manga kamyonlar dolusu satış yapabiliyorsa, bu manga olmuş demektir! Fakat, mangalar satılır ve animeyi yapan firma tek yen dahi kazamanazsa, animenin Blu-Rayleri satılmaz dolayısıyla 2. sezonu yapmak anime firması için anlamsız bir hal alır.

Anime sayesinde serinin ürünleri çok satarsa ne olur! Telif hakkı nedeniyle serinin ürünlerinden kazanılan miktar, firma kazandığı gelirin sadece yüzde 1-2'sini temsil ediyor. Yani 10 milyon değerinde ürün sattığınız taktirde animeyi yapan firma sadece birkaç yüz bin yen kazanıyor. Çok satmazsanız, yeterince kazanamazsınız. Sonuçta Blu-Rayler satılmazsa 2. sezonun çekilmesi zor.

İlk olarak, ikinci sezon planı sadece yeterince iyi durumlarda üretim komitesi tarafından düşünülür, çoğu ikinci sezon hakkında konuşmaz bile. Üçüncü veya dördüncü Blu-Rayden sonra zararlarını minimize edip edemeyeceklerinin hesaplamasını yaparlar. Piyasada devamlılığı olacağına dair küçük umutlar dahi kazanç sağlamak için yeterli değil.

Bundan sonra anime nasıl yapılır ve bu animeden nasıl kazanç sağlanır? Anime yapımcı firmasına açılmak için bir şans varsa bu yeterli olabilir. En iyisi firmaya somut rakamlarla somut örnekler göstermek olacaktır.

Müşteriler için:

* Blu-Rayler çok pahalı

* Çok fazla anime serisi var

* Ancak izleyenler ürünleri almayı hiç düşünmüyor

Firma için:

* Blu-Raylerden daha karlı başka bir ürün yok

* Gelip geçici heveslerin bulunduğu bir çağda bir hayli vakit alan animeleri yapmaya gerek yok

Bunlar muhtemel sebepleri.

Sasaki Marina ve üretiminde çalıştığı bazı animeler:

Image

Not1: 1 TL =32,865 YEN 

Not2: Anime ve manga sektöründe çok fazla firma var. Bu konular bazı farklılıklar olabilir. Marina-san kendi gözlem ve düşüncelerine göre sevilen bir animenin devamının neden yapılmadığını twitleri üzerinden anlatmış.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları