21. Tezuka Osamu Kültür Ödülleri Adayları Açıklandı
Adaylar arasında Kujira no Kora wa Sajō ni Utau, Golden Kamuy, Shōwa Genroku Rakugo Shinjū, SAD GiRL gibi önemli eserler bulunuyor.

Asahi Shimbun Gazetesi, Perşembe günü 21. Tezuka Osamu Kültür Ödülü için sekiz aday açıkladı. Verilecek olan ödüller manga öncüsü Osamu Tezuka'nın (Astro Boy/Mighty Atom, Kimba the White Lion/Jungle Emperor, Phoenix, Black Jack) bu dünyaya sağlamış olduğu katkıları onurlandırmak amacıyla geleneği en iyi takip eden mangalara verilecek. 

1- Kujira no Kora wa Sajō ni Utau

Abi Umeda
Akita ShotenImageChakuro, uçsuz bucaksız bir kum denizinin yüzeyi boyunca yüzen nigh-ütopik bir ada olan Çamur Balina'da yaşamakta ve arşivci olarak çalışmaktadır. Chakuro, 14 yaşındadır. Çamur Balina sakinlerinin onda dokuzu gibi o da kutsanmıştır, bu kutsanma Saimia'yı kullanma kabiliyetidir ve bu özel güçler onların kabiliyeti olsa da erken ölümlerine neden olan lanetleridir aynı zamanda. Çamur Balina dışında yaşayan bir insanı daha ne görmüş ne duymuş olan Chakuro, bir gün Çamur Balinası kadar büyük bir adayı ziyaret eder ve orada kaderini değiştirecek bir kızla tanışır. 

2- Golden Kamuy

Satoru Noda
ShueishaImageMeiji dönemindeki Rus-Japon Savaşı'nda kahramanlığı ile dillere pelsenk olan ve 'Yenilmez Sugimoto' unvanını alan asker, altın aramak için Hokkaido'ya gider. Oraya gitmesinin tek nedeni elbette altın değildir. Ainu halkının sakladığı muazzam hazineyi ararken suçlularla, ana doğanın ezici gücü ile karşılaşır ve oraya gittiğinde hayatını kurtaracak olan Ainu kızı ile tanışır. 

3- SAD GiRL

Kan Takahama
LEED Publishing Co., Ltd.ImageÖykü, bir ev hanımı olan Shiori Murakami'yi merkezine alır ve toplamda 5 kısa mangadan oluşur. Uyku haplarını aşırı doz kullanan ev hanımı hastaneye kaldırılır ve ertesi gün ortadan kaybolur, sonrasında hiç ortalıkta görünmez.

4- Shōwa Genroku Rakugo Shinjū

Haruko Kumota
Kodansha
ImageManganın hikayesi, Japonya'nın Showa Genroku döneminde (1960'lardan 1970'lerin başına kadar) iyi davranışlarda bulunan olgun bir tutsak etrafında dönüyor. Başkaları tarafından Yotarō (anti-kahraman veya karanlık adam anlamına gelen) olarak çağrılır. Yeniden topluma dönen Yotarō yeni hayatında rakugo olmasını ister. Yakumo'nun 'acımasız öpücük' oyunundan çok etkilenen Yotarō'nun tek amacı ustaya çırak olmaktır. 

5- Tokusatsu Gagaga

Niwa Tanba
Shogakukan
Image
Manganın hikâyesi, 26 yaşındaki memurlardan biri olan Kano Nakamura'ya odaklanıyor ancak kendisi gerçekte bir Tokusatsu geek. En sevdiği şovlar için oyuncaklar almak, Tokusatsu şarkılarını karaokede söylemek ve kalbindeki kahramanlarının inancıyla hayatını şehirde gizlenmiş bir şekilde yaşıyor. 

6- Dokonjō Gaeru no Musume

Yūko Ōtsuki
Hakusensha

ImageÖzellikle yazarın fırtınalı çocukluğuna odaklanan bir otobiyografik manga olan Dokonjo Gaeru no Musume, Dokonjo Gaeru mangasının yazarı olan Yasumi Yoshizawa'nın kızının hayatını anlatır. MangadaŌtsuki, babasının manga için şöhret kazanması durumunda, ailelerinin durumunun ne hale geleceğini konu alır. 

7-Hana ni Somu

Fusako Kuramochi
ShueishaImageHikaye, okçuluk vasıtasıyla en yakın arkadaşı Haruta ile tanışan bir kız olan Kano Sogabe'yi merkezine alır. Haruta, ailesini trajik bir kazada kaybedince, psikiyatrik bakım için Kansai'ye götürülür. Kano o zamandan beri onu görmez. Lisedeyken, Kano okçulukta bir çöküş yaşar ve okçuluktan uzaklaşmaya çalışır. Tam da bu sırada Haruta geri döner, ancak ikisi de birbirlerinden uzak dururlar.

8- Rainman

Yukinobu Hoshino
ShogakukanImageTaki Amamiya'ya, varlığını bilmediği ikizinin ani intiharı konusunda haber verilir. Parapsikoloji Araştırma Enstitüsü'nde gönülsüzce çalışan Taki'ye göre, bu intihar daha şok edici bir olay zincirinin başlangıcı olur. Polisin konuyu daha derin araştırmak için verdikleri tavsiyeyi takiben Taki daha şaşırtıcı bir gerçek bulur: Taki'nin beyni yoktur.

Seçici kurulda kimler var ve manganın seçim kriteri nedir?

Oyuncu Anne Watanabe, yazar Kazuki Sakuraba, manga yaratıcıları Machiko Satonaka ve Tarō Minamoto, profesör ve akademisyen Shōhei Chūjō, manga editörü Haruyuki Nakano, manga eleştirmeni Nobunaga Shinbo ve yazar ve manga araştırmacısı Tomoko Yamada'yı içeren bu yılki komitede yer alıyorlar. Seçilen eserlerin uygun olması için manganın 2016'da yayınlanmış derlenmiş bir cildinin olması koşullardan biriydi. Noda'nın Golden Kamuy'u üst üste ikinci kez aday gösterildi. Aynı zamanda Kumota'nın Shōwa Genroku Rakugo Shinju mangasının da ikinci kez adaylığı söz konusu, manga 2013 yılındaki 17.  Tezuka Osamu Kültür Ödülleri'ne de aday gösterilmişti.

Kazananlar Nisan ayı sonlarında Asahi Shimbun'da ilan edilecek ve Asahi Shimbun 31 Mayıs'ta Tokyo'da düzenlenen ödül törenine ev sahipliği yapacak. 

Geçen yıl, yedi adayın belirlendiği ödül töreninde Kei Ichinoseki'nin Hanagami Sharaku'su ve Kiyohiko Azuma'nın Yotsuba&!'sı Grand Prize'i alırken Yuki Andō'nun Machida-kun no Sekai'si New Creator Prize'ı kucakladı. Tatsuya Nakazaki'nin Jimihen'i Short Work Prize'ın sahibi oldu.


kaynak: ann

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları