2016'Da En Çok İzlenen 10 Anime
Geçtiğimiz 2016 yılında en çok izlenen anime istatistiklerine baktık ve sizin için ilk 10'u sıraladık

10-Wicked City

10-Wicked City

İnsanların dünyası ve çok az kişinin haberdar olduğu şeytanların dünyası (Black World) arasında yüz yıllardır korunan bir barış antlaşması vardır. Birkaç bin yılda bir yenilenen bu barış anlaşmasının, yeniden görüşülmesinin vakti gelmiştir. Ancak, Black World'den Radicals adı verilen bir örgüt, bu anlaşmanın yenilenmemesi için herşeyi yapmaya kararlıdırlar. Black Guard'ın iki ajanı görüşmeler esnasında sorun olmaması için görevlendirilir. Dünyadan; Taki, Black World'den; Makie birlikte, Giuseppi Mayart'ı öldürüp barışın bozulmasını isteyen Radicals örgütünü, durdurmak zorundadırlar. Anime, oldukça fazla vahşet ve erotizm öğeleri içerdiğinden dolayı, küçük yaştakilerin izlemesi sakıncalıdır.

9-Monthly Girls’ Nozaki-Kun

9-Monthly Girls’ Nozaki-Kun

İki başrol oyuncusunun muhteşem yanlış anlaşılmasıyla başlayan aşkı konu alırken aynı zamanda komediyle adeta eşlik ediyor. Lise temalı bu hoş anime dizisi de, utanganç ve bir o kadarda cesaretli Sakura Nozaki bir diğer tarafta etrafında muhteşem görünümlü mizah yoksunu lise gençleriyle hoş bir komedi ve aşk dolu bir hikaye.



8-Charlotte

8-Charlotte

Benimde çok sevdiği bu anime listemin başlarında gelir. Konusu ise şöyle;Bir grup ergenlik çağındaki kız ve erkeğin arasında görülen özel yetenekleri konu almaktadır. Yuu Otosaka gücünü kimseye bir şey belli etmeden kullanıp, normal, sıradan bir okul hayatı yaşamaktadır. Birdenbire karşısına Nao Tomori adında bir kız çıkar. Onunla karşılaşmasından dolayı, özel güç kullanıcılarının kaderi açığa çıkacaktır.

7-Parasyte The Maxim

7-Parasyte The Maxim

Anne ve babasıyla sakin bir yaşama sahip olan Shinichi, aslında yaşadığı dünyanın uzaylılar tarafından istila edilmekte olduğunun farkında bile değildir. Bir gece Parazitler adı verilen bu solucan benzeri uzaylılardan biri, Shinichi’yi ele geçirmeye çalışır. Parazitlerin bir insanı tam olarak bedenen ele geçirmesi için kurbanının kulağından girmesi ve beynini ele geçirmesi gerekmektedir ancak Shinichi, o sırada kulaklık taktığı için Migi isimli bu Parazit, görevinde başarısız olur. Shinichi, bir şekilde Migi’nin beynini ele geçirmesine engel olur ve asıl olay da bu ya, hem Migi hem de Shinichi artık farklı beyinlere sahip, aynı bedeni paylaşmaya başlarlar.

6-My Love Story

6-My Love Story

Takeo Goda (Ryohei Suzuki) 2 metre boyunda ve 100 kilodan fazla bir lise öğrencisidir. Dürüst biridir. Erkek öğrenciler onunla iyi anlaşmaktadır fakat kız öğrenciler ondan hoşlanmamaktadır. Bütün kızlar Takeo'nun yakışıklı arkadaşı Makoto Sunakawa (Kentaro Sakaguchi)'dan hoşlanmaktadır. Bir gün Takeo metroda Rinko Yamato (Mei Nagano)'yu bir sapıktan kurtarır ve ilk görüşte ona aşık olur. Rinko'nun Makoto'dan hoşlandığını hisseder ama Rinko'nun hoşlandığı kişi Makoto değildir. Takeo, Makoto ve Rinko'nun arasını yapmak için mücadele eder.

5-Prison School

5-Prison School

Prison School, 1000 öğrencisiyle saygın bir kız lisesine ilk kez erkek öğrenci kabulü yapılmasının ardından gerçekleşen olayları konu ediniyor. Okulda kendi haremlerini oluşturabilecekleri rüya gibi bir hayata adım attıklarına inanan beş yeni erkek öğrenci yanıldıklarını çok geç olmadan anlıyor ancak okuldan çok hapishaneye benzeyen bu yerde başlarına gelecekler için de ellerinden bir şey gelmiyor ve tuhaf olaylar birbirini kovalıyor.

4-Sound! Euphonium

4-Sound! Euphonium

Kumiko, tuba çalan bir kızdır. Lisede Hazuki ve Sapphire ile arkadaş olur ve okulun bando klübüne katılmaya karar verirler. Ama Kumiko eski okulundan Reina'yı da klüpte görür ve tereddüt eder. Çünkü ortaokulun bando klübünde Reina ile yaşadığı bir olayı hatırlıyordur.

3-Only Yesterday

3-Only Yesterday

Taeko, 27 yaşında, hiç evlenmemiş, Tokyo'da yaşayan yalnız bir bayandır. Şehrin bunaltıcı yaşantısından bir süreliğine kaçmak ister ve tatil için Yamagata'ya, üvey kız kardeşinin yakınlarının yanına gitmeye karar verir. Yamagata'ya yolculuğu ve buradaki tatili esnasında kendisini oldukça huzurlu ve nostaljik bir hissiyatın içinde bulan Teako, çocukluk anılarına geri döner. 1966 yılının saf hatıraları ile 1982 senesinin gerçekleri arasında gidip gelen Taeko kariyerine ve özel hayatına ilişkin önemli kararların eşiğinde olduğunu farkeder.

2-The Melancholy of Haruhi Suzumiya

2-The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Kyon, liseye daha yeni başlayacak bir gençtir. Hayali varlıklara (uzaylılar, başka dünyadan gelen insanlar vs. vs.) olan inancını liseye başlamadan önce bırakmıştır. Ama olan olur ve daha okulun ilk günü, herkes kendini yeni sınıf arkadaşlarına tanıtırken; arkasında oturan öğrenci ayağa kalkar ve "Normal insanlarla işim olmaz. Aranızda uzaylı, başka dünyadan gelen ya da psişik güçleri olan varsa yanıma gelsin." der. Şaka mı değil mi diye düşünen Kyon arkasına döndüğünde oldukça güzel bir kızın bunu söylediği görür. 

Suzumiya Haruhi; onu orta okuldan da tanıyan öğrenciler onun ne kadar garip olduğunu bildiğinden Kyon'a ondan uzak durmasını söyler ama ne mümkün! Kyon bir kere onunla konuşmaya başlamıştır. Haruhi'nin de onun yakasını bırakmaya niyeti yoktur. 

1-Yuri Kuma Arashi

1-Yuri Kuma Arashi

Bir gün uzayın derinliklerindeki Kumaria adlı küçük bir gezegen ansızın patlamış ve paramparça olduktan sonra göktaşı yağmuru halinde dünyaya düşmüştür. Bunun bir etkisi olarak dünyadaki tüm ayılar ayaklanmış ve insanlara saldırmaya başlamışlardır. İnsanlar kendilerini ayılardan korumak için Ayrım Bariyeri diye bir duvar inşa etmişlerdir fakat insan kılığına girmiş iki ayı, Yurishiro Ginko ve Yurigasaki Lulu, Arashigaoka Akademisi'ne sızmayı başarmışlardır.

Instagram anime sayfam @narutomortalnur

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları